TtL, Seutukuntajohtaja Kirsti Ylitalo

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TEKNISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SEUTUYHTEISTYÖ JA PARAS-HANKE SEUTUFOORUMI Ilkka Ojala Toimitusjohtaja Tampereen kaupunki, Tilakeskus.
Advertisements

Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Elinkeinojen kehittäminen Oulunkaarella
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Toimialaorganisaatio
Suupohjan seutuportaali –hanke
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Asiakas- ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Siika- Pyhäjokilaakso
Esitys Juha Mieskolainen
1 JORMA KILPELÄINEN KJ, JÄMSÄNKOSKI MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Toteutuuko järjestöjen ja kuntien välinen kumppanuus KUUMA-alueella
Seutustrategian päivitys > 2020 Seutuhallituksen kokous
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Länsi-Suomen lääninhallitusLänsi-Suomen lääninhallitus Liikunnan ja kulttuurin PARAS Kokkola Liikunnan edellytysten kehittäminen.
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Kuntien rooli lähipalvelujen ja lähiosallisuuden varmistaminen
JÄRVI-POHJANMAAN YHTEISTOIMINTA-ALUE Maakuntaliiton alueellinen Paras – seminaari Alajärvi
Tilaaja-tuottaja-toimintatapa hyvinvointitoimijat.
KUNTA- JA PALVELURAKENNE UUDISTUU
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa
1 Hannu Javanainen MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
1 Hannu Pirkola, kaupunginjohtaja, Saarijärvi MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Sairaanhoitopiirin johtaja Timo Kunttu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Jyväskylä Paviljonki.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.
Sote –uudistus järjestöjen näkökulmasta , Järjestöjohdon foorumi, Siuntio Johtaja Riitta Särkelä.
Tarkastuslautakunta 50 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
Ajankohtaista – Päivähoitopalvelujen yhteistyö Leena Viitasaari.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Lauri Lamminmäki Uuden Kouvolan terveydenhuolto Asiantuntijaseminaari Uudistuksen lähtökohdat Lauri Lamminmäki kaupunginjohtaja.
Imatran kaupungin organisaatiouudistus
OK-Consultancy 1 Kylien kehittäminen Kuntien rooli.
Sosiaalihuoltolaki.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Jukka Lindberg, tilaajajohtaja.
Kaikki käyttävät sosiaali- ja terveyspalveluita, mutta missä palvelut määritellään? Antti Kuopila Erityisasiantuntija Kuntaliitto
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle
Sote-uudistuksen toimeenpano
Siun sote tehdään NYT Siun sotessa tehdään uusi malli sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottamisesta ja organisoinnista Pohjois-Karjalan ja Heinäveden.
TERVEYDENHUOLTOLAKI HUS-SAIRAANHOITOPIIRIN NÄKÖKULMASTA 27. 9
Esityksen transkriptio:

TtL, Seutukuntajohtaja Kirsti Ylitalo OULUNKAAREN SOSIAALI-JA TERVEYSPIIRI YHTEISTOIMINTA-ALUEEKSI 21.5.2007 TtL, Seutukuntajohtaja Kirsti Ylitalo

Esityksen sisältö Taustaa Käytännön toimenpiteitä Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspiiri

Oulunkaaren seutukunta ja Vaala Kuntien väkiluku 31.12.2006 Ii 7002 Kuivaniemi 1977 Pudasjärvi 9 226 Utajärvi 3 189 Yli-Ii 2 244 Ylikiiminki 3 414 Vaala 3 615 Yhteensä 30 667

Oulunkaaren Hyvinvoinnin terveyskeskus v. 2003 Kuivaniemi Ii Pudasjärvi Yli-Ii Periaatteet: Lähipalvelut järjestetään jokaisessa kunnassa Erikoisosaamista jaetaan keskuspaikoittain Erityispalvelujen tuottamisesta on sovittu yhteisesti Erityisosaajat verkostoituvat ja tekevät työnjakoa Yritysten ja järjestöjen rooli palvelujärjestelmässä Oulu Ylikiiminki Utajärvi Utajärvi Alueterveyskeskus, keskuspaikka Vaala Vaala Vaala Vaala Lähipalvelupiste

Seutukunnan toimintamalli Seudullinen kehittämisen käytäntöjä: Kuntastrategioiden päivitys hyvinvoinnin näkökulmasta Kuntaryhmittäiset ja seudullinen palvelustrategiat Kuntaliitosselvitykset Selvitys hankintamenettelyistä Seudullinen hyvinvointikertomus ja hyvinvointistrategia Seudullinen hyvinvointikysely väestölle Etävastaanottotoiminta Hoitajien koulutus Toimintalinjavastuu Prosessi-/projektijohto - tiimit / päälliköt Johtotiimi Seutukuntajohtaja Toimisto Hallitus, puheenjohtaja Valtuusto 3 2 1 Toimenpidekokonaisuudet Toimintalinja 1 jne. Toimintalinja 2 jne. Muut hankkeet Kärkihanke 2 Kärkihanke 1 Hankkeet k a Prosessit Toimintamalli 3 Kärkihanke 3 c b Toimintamalli 1 Toimintamalli 2

PALVELUYHTEISTYÖTÄ JA KUNTALIITOKSIA Oulunkaaren Hyvinvoinnin terveyskeskus v. 2003 Utajärven ja Vaalan sosiaali- ja terveyspalveluyhteistyö Oulunkaaren ympäristöpalvelut Oulunkaaren sosiaalipäivystys Ii- Kuivaniemi –kuntaliitos Oulu- Ylikiiminki –kuntaliitos Pudasjärven palvelujen järjestämissuunnitelma Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspiiriselvitys Seudullinen kuntapalvelutoimisto Kuivaniemi Ii Pudasjärvi Yli-Ii Periaatteet: Lähipalvelut järjestetään jokaisessa kunnassa Erikoisosaamista jaetaan keskuspaikoittain Erityispalvelujen tuottamisesta on sovittu yhteisesti Erityisosaajat verkostoituvat ja tekevät työnjakoa Yritysten ja järjestöjen rooli palvelujärjestelmässä Oulu Ylikiiminki Utajärvi Utajärvi Alueterveyskeskus, keskuspaikka Vaala Vaala Vaala Vaala Lähipalvelupiste

Selvitystyössä mukana olevat kunnat Kuntien väkiluku 31.12.2006 Ii 8 980 Pudasjärvi 9 221 Utajärvi 3 188 Yli-Ii 2 244 Vaala 3 615 Taivalkoski 4 663 Yhteensä 31 911

Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspiirin tavoitteet - lähipalvelujen turvaaminen henkilöstön saatavuuden turvaaminen terveyden edistäminen - sosiaalihuollon, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon parempi yhteensovittaminen - potilasryhmiä varten laaditut palvelu- ja hoitoketjut sopimus eri toimijoiden yhteistyöstä ja työnjaosta voimavarojen käytöstä ja seurannasta seurattavista laatu- ja tulosmittareista - palvelu- ja hoitoketjujen koordinointi ja organisointi (potilasmanageri; valtuutus toimia molemmilla puolilla) toiminnan rahoituksen ennustettavuuden paraneminen - toimivan organisaatiomallin ja ohjausjärjestelmän rakentaminen - seudullinen kehittämistoiminta © Oulunkaaren seutukunta 2006 Ii, Kuivaniemi, Pudasjärvi, Utajärvi, Yli-Ii, Ylikiiminki ja Vaala

Työsuunnitelman sisältö: tiedottamissuunnitelma selvitystyöhön mukaan otettavien tehtäväalueiden rajaus potilasmanagerin rooli ja tehtävät organisaatiomalli ja johtamisjärjestelmä henkilöstön asema rahoitusmalli esitys sosiaali- ja terveyspiiristä

Päivähoitoa ja ympäristöterveydenhuoltoa lukuun ottamatta Sosiaali- ja terveyspiirin hallinnon rakenteen vaihtoehdot SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRIN KATTAVUUS Selvityksessä mukana: Kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut (= sosiaali- ja terveyspiiri) Päivähoitoa ja ympäristöterveydenhuoltoa lukuun ottamatta Toimintalinjat Elinkeinot Yhteistyö ja verkostot Elinkeinopalvelut Polistoiminta Fokustoimialat Maaseutu-yrittäjyys Vetovoima-viihtyvyys Maaseutuyrittäjyys Maa- ja metsätalous Kunta- ja hyvin- vointipalvelut Kehittämistoiminta Palveluiden tuotanto Palveluverkostot Tukiprosessit Yhteiset toimintamallit ja prosessit Avain ja osaamisverkostot Verkosto-osaaminen Toimenpidekokonaisuudet Yhteistyö ja verkostot Järjestämiskeskuksen rakentaminen yhteistoiminta-alueeksi yhteistyössä sairaanhoitopiirin kanssa kuntayhtymämallilla Perusterveydenhuollon ja siihen kiinteästi liittyvien sosiaalitoimen tehtävien hoitaminen Oulunkaaren yhteistoiminta-alueena joko kuntayhtymä tai isäntäkuntamallilla. Sairaanhoitopiiri järjestää perusterveydenhuollon ja siihen kiinteästi liittyvät sosiaalitoimen tehtävät Oulunkaaren selvityksessä mukana oleville kunnille

Järjestämisvastuu Tuotantovastuu Järjestä- miskes- kus Kun- nat ja Hankinta ja ohjaus Kun- nat ja PPSHP Eri- tyis- taso Pal- velu- sopi- mus Erikoistaso Perustaso Lähitaso

Miksi Järjestämiskeskus Toteuttaa Paras-lain vaateen yhteistoiminta-alueesta Kevyt organisaatio, ei työnantaja Perustuu tilaaja-tuottaja -malliin Vahvistaa omistajaohjausta Kuntakohtaisten menovaihtelujen tasaaminen Potilas/toiminnan ohjauksen toteuttaja (”suurkuluttajat”) Palvelukäytäntöjen harmonisointi kuntien välillä Pilotoinnin ajan organisaatiomuodoksi kuntayhtymä, seutukunnan perussopimusta muutetaan Sopimus yhteistyöstä sairaanhoitopiirin kanssa

Järjestämiskeskuksen ja sen alaisten toimijoiden roolit Vastaa siitä, että kuntien palvelusopimuksessa ilmaisema tahto toteutuu asiakkaat saavat luvatut palvelut sovitulla laatutasolla kustannukset pysyvät hallinnassa Muuttaa kunnan tilauksen varsinaisten toimenpiteiden hankinnoiksi Huolehtii vastuullaan olevan palveluprosessin eri osien yhteen sovittamisesta ja määrittelee eri palveluyksiköiden roolit ja keskinäisen työnjaon (neuvottelee pelisäännöt seudun ja ESH:n ym. kanssa) Tekee tarvittaessa omistajille esityksiä uusista palvelutarpeista ja tarvittavista rakennemuutoksista Kunnat päättävät paikallisesta palveluverkosta

Palvelujen tuottaminen Pilotoinnin alussa ei muutoksia nykyiseen Lopullinen malli luodaan viimeistään vuoden 2009 loppuun mennessä Kuntien henkilöstöt nykyisten työnantajien tai alueellisten isäntäkuntien palkkaamia Tietyt yhteisessä käytössä olevat henkilöt kuuluisivat järjestämiskeskukseen

Rahoituksessa; Sekamalli Kuntien oma sisäinen palvelutuotanto maksetaan suoraan jokaisen kunnan toimesta Järjestämiskeskuksen kustannukset jaetaan kapitaatio -periaatteella Kuntien keskinäinen palvelujen käyttö laskutetaan aiheuttamisperiaatteella Erikoissairaanhoito: -parannettu kalliinhoidon tasaus käyttöön 2008 alusta -muutoin vuodet 2008 ja mahdollisesti vielä 2009 nykyisellä tavalla, sen jälkeen pyritään ottamaan käyttöön kuntien keskinäinen tasausjärjestelmä.

AIKATAULUTUS Selvitystyö käynnistetty 1.11.2006 Kunnille esitys sosiaali- ja terveyspiirin puitesopimuksen sisällöstä 31.5.2007 mennessä Kuntien valtuustoseminaari 11.6.2007 Kunnat ilmoittavat valtioneuvostolle, miten he toteuttavat lain velvoitteen 20.000 asukkaan yhteistoiminta-alueesta 31.8.2007 mennessä. Sosiaali- ja terveyspiirin sisällön ja toiminnan tarkempi suunnittelu syyskuu 2007 alkaen Pilotoinnin käynnistäminen v. 2007-2008 Sosiaali- ja terveyspiiri käynnistää toimintansa 1.1. 2009

www. oulunkaari.com/hyvinvointi