Turku Millainen paikka asua? Mitä mahdollisuuksia tarjoaa?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Advertisements

Torinon nähtävyyksiä Torinossa on paljon erilaisia museoita. Parhaiten niihin pääsee tutustumaan ostamalla erityisen ”museo-kortin”. Kuvassa Biblioteca.
SOME Eli sosiaalinen media ja lähinnä sitä Facebook Roast.
Heijastuksia elämästä
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Ope Risto ja 22 oppilasta sekä 4 huoltajaa
Miksi ihmeessä opiskelisin saksaa?
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Modernismi ja 1800-luvun vaihteessa ensimmäisestä maailmansodasta jääneen epävarmuuden vuoksi alettiin etsiä uusia sanoja, muotoja ja kuvia maailmasta.
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Romantiikan aikakausi
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
4H-Yrityksen liiketoimintasuunnitelma
Tikkurila 10 The City of dreams
Ohje PowerPoint esityksen tekoon
(Light emitting diode)
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Ko-Ke-Va Käsityön taiteen perusopetus aikuisille
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Berliini taidekaupunkina
LIETTUA LIETUVA.
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
Prototyöskentely ja ideoiden kehittäminen C2 Robottitehdas Kuva: Saara Salama.
Prototyöskentely ja ideoiden kehittäminen
Suomen kartta.
KERHOTOIMINTA VARISSUON KOULUSSA
Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan.
Kappale 12.  Matkailu on liikennettä kaukana oleviin kohteisiin. Matka kestoltaan on suhteellisen lyhyt.  Kohde voi olla paikallinen, valtion sisäinen,
10 hyvää syytä opiskella ranskaa
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Mainoselokuvalle tyypillistä Korkeat kustannukset pituuteen/kestoon nähden Täysin manipuloitu tilanne esitetään ikään kuin se olisi realismia/totta – erona.
Itävalta – GRAZ, Kevät 2008 Andreas Ojala KOT5SN3.
Käsityön opetustuokio
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
TURUN SEUDUN URHEILUAKATEMIA.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Matkailun nettisivujen analysointi
Suomi palaa 2011 EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi Mahdollisuus vaikuttaa lähetyskäskyn toteutumiseen Itämeren alueella EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Suomen kirjastoautot 172 kirjastoautoa pysäkkiä noin koululaista asiakkaana.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Tulevaisuuden terveys kansallinen tiekartta
Talous- ja strategiaryhmä Tampereen työttömyys, kesäkuu 2006 Työttömyysasteen paraneminen on jatkunut tasaisesti lähes prosenttiyksikön vuosivauhtia syksystä.
Jasmin Al-Rammahi 8E :44 Sekametsä Turku, Varissuo 1. kuva.
Havaiji.
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
©TNS 2013 Finder Sivustolla kävijöiden profiilikuvaus Elokuu 2013.
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Sydney Tekijät Arttu & Jaakko. Sydney Sydneyn nähtävyydet Sydney tunnetaan sen kymmenistä rannoista(yli 70) ja niistä tunnetuin on Bondi Beach Sydney.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Helsinki on Suomen suurin kaupunki asukasluvultaan. Siellä on noin asukasta! Helsinki on merellinen nähtävyys itsessään. Helsingin hienoja nähtävyyksiä.
NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Turun kansallisen kaupunkipuiston avajaiset sekä verkostotapaaminen
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Etelä-Suomen rannikkoseutu
KPL 4. HELSINKI PÄÄKAUPUNGIKSI
Pietarsaari ( Jeppis ).
LKUV 2.
Suomen tunnetuimmat teatterit
Etsi Suomen kartta.
Suomen vanhin kaupunki
Kaupunkien haasteet – taloustieteen näkökulma
Suomen vanhin kaupunki
Suomen vanhin kaupunki
Esityksen transkriptio:

Turku Millainen paikka asua? Mitä mahdollisuuksia tarjoaa? Kuva: itsallaboutmotivation.blogspot.com

Turku pähkinänkuoressa Suomen pääkaupunki vuosina 1809-1812 - Suomen vanhin kaupunki - Pinta-ala: 306,37 neliökilometriä - Suomen viidenneksi suurin kaupunki: 177 279 ihmistä - Kaksikielinen kaupunki - Turussa yli 20 lähiötä - Suomen virallinen joulukaupunki (joulurauhanjulistus luetaan aina Turussa) lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Turku Kuva:

Turkua kelpaa katsella Monet turkulaiset vähättelevät turun maisemia. Päivisin Turku ei ole kummoinen, mutta iltaisin ja öisin kun on pimeää ja Turun valot ovat päällä – näyttää Turku uskomattomalta! Turun suosituimpia nähtävyyksiä ovat Turun tuomiokirkko, Turun linna, Aboa Vetus & Ars Nova ja Luostarinmäen käsityöläismuseo. (1) Myös jokirannan ravintolalaivat ovat suosittuja turistikohteita. Turistit näkevät turun oikean kauneuden. Turun kaupunki yhdistelee uutta ja vanhaa, mikä mielestäni tekeekin kaupungista kauniin ja mielenkiintoisen. Sana “Turku”, tulee muinaisvenäjän sanasta tǔrgǔ. Se tarkoittaa toria(1). Kuvat: markokilpilampi.nettisivu.org, conferences.computer.org

Turku tarjoaa mahdollisuuksia Turku on valittu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2011, jonka johdosta Turkuun avattiin tammikuussa kulttuurikeskus Logomo. Siellä pidetään kulttuuripääkaupunkivuotena erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia. Vuoden teemana on Turku palaa, joka liittyy muummoassa Turun moniin historiassa tapahtuneisiin kaupunkipaloihin. (2) Kuva: eurooppatiedotus.fi Kuva: ruisrock.fi Turku on tunnettu myös siellä järjestettävistä jokavuotisista tapahtumista, kuten Ruisrockista, Down By The Laiturista (DBTL) ja Keskiaikaisista markkinoista. Nämä kaikki tapahtumat keräävät niin Turusta kuin muistakin kaupungeista monia ihmisiä paikalle.

Turkuun asumaan? Miksi kannattaisi muuttaa Turkuun? Turku on hyvä paikka asua sillä siellä on paljon koulupaikkoja & koulutusmahdollisuuksia, työpaikkoja ja palveluita. Lisäksi Turussa on paljon vapaa-ajan tarjontaa. Eri harrasteryhmiä löytyy läheltä ja urheilumahdollisuudet ovat hyvät. Turussa esimerkiksi Kupittaan urheilupuisto. Keskusta on hyvä asuinpaikka ihmiselle, joka haluaa olla kokoajan lähellä kaikkea ja jota ei häiritse melu. Rauhallisuudenhaluiselle ihmiselle kuitenkin lähiöt ovat parempia asuinpaikkoja. Lähiöissäkin on eroja; toiset ovat vilkkaampia ja rauhattomampia kuin toiset. Turulla on suurkaupungin ominaisuudet, mutta vain hieman pienemmässä muodossa, verrattuna esimerkiksi Helsinkiin. Turussa on helppo sopeutua, sillä se on monikulttuurinen kaupunki eli eri kulttuureiden edustajia löytyy paljon aivan laidasta laitaan. Varissuo Kuva: ts.fi Nättinummi Kuva: jokakoti.fi

Turussa mahdollisuudet kasvavat Turussa leivotaan mestareita monissa lajeissa. Tunnetuimpia turkulaisia seuroja Ovat TPS, Turun urheiluliitto ja Lahjan tytöt. Näiden lisäksi löytyy monia urheilu- seuroja, jotka ovat menestyneet niin Suomessa kuin maailmallakin. Turkulaisten taitoja nähtiin vähän aikaa sitten turussa HK-areenalla (tutummin Turkuhallissa) pelatussa TPS-HIFK ottelussa. TPS voitti jääkiekko- Ottelun 3-2. (3) Turussa harrastuksesta on helppo saada enemmänkin kuin vain harrastus, myöhemmin jopa ammatti. Kuva: kupittaankeilahalli.fi Kuva: laty-rosat.blogspot.com Kuva: icehockey.wikia.com

Kuvia turusta Varissuo aurajoki aurajoki Turun tuomikirkko Aurajoen varrelta Aurajoen varrelta Turun tuomiokirkko