Kohtaamisia kotikulmilla -hankkeen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Järjestökoulutus Pieti & Korhonen Co
Advertisements

LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi Suomen sydämellisin valmiusharjoitus.
Team Finland -henkinen roadshow Venäjällä ja Kiinassa - Laadukkuus - Luotettavuus - Puhtaus - Turvallisuus -
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
. Rauman freinetkoulu.
112-päivän hyväksi havaittu formaatti. Kaikkien 112 •Vietämme 112-päivää, koska haluamme vähentää onnettomuuksien ja tapaturmien määrää. •Tapahtumissa.
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 2. kokoontuminen, Siilinjärvi, kunnan talo Kyläsuunnittelun menetelmät Ohjelma Klo – 18.05Tilaisuuden.
Hyvinvointi Kannus Sosiaali ja terveys Liikunta Kulttuuri
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
PORONIEMI Kirkonkylä Salokylä-Rasti -yhteydenpitoa naapureiden kanssa
Suomen sydämellisin valmiusharjoitus
Musiikin ryhmäkoulutus
Joukkueen Johtaja palaveri  Järjestettävä syksyllä 2010  Järjestetään yksipäiväisenä kutsuturnauksena  Jokainen joukkue kutsuu turnaukseen.
Tanssiorkesteri Sonet
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Joensuun kylien foorumi Teematyöskentely Joensuun kaupungin asukastoimintastrategia, miten voin vaikuttaa ja osallistua - Aktiivinen vuorovaikutus.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Tampereen yhdistysrakenne hanke
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanke edesauttaa.
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
Taidetarjotin -TAPAHTUMA Ajankohta: maaliskuu viikko 12 Missio: Taide kuuluu kaikille Pääkohderyhmä: Potentiaaliset TPO-oppilaat ja heidän vanhempansa.
Yhteistoiminnallinen oppiminen Tavoitteena saada yleiskuva menetelmästä oman opetuksen suunnitteluun.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Sirkus lähteen länteen; VOPin ja Sirkuskoulu ARXin yhteinen sirkusnäytös Minipilotti - palaute.
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 ”Vapaaehtoisena vaikutat” 1.
” Kylätalo” VISIO JA TAVOITTEET  Halkokarin kylätalo / monitoimitalo, tanssilava / teatteri on  sijainniltaan ja arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen ja.
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Asukastoiminnan ja yhteisöllisyyden mahdollisuudet kerrostalossa
A VOIN PÄIVÄTOIMINTA K OIVUKYLÄN PALVELUTALOON Toimintataikurit Taija, Sari, Kati, Sini ja Hanna.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
UusiKunta-selvityksen viestintä Henkilöstöryhmä Tiedottaja Sini Saares.
Suomen Luomutori Verkkosivujen konsepti. Lähtötilanne Ei tällä hetkellä kotisivuja Yhteydenpito tuottajiin on pidetty puhelimitse Väliaikainen logo Luomutorilla.
Tulevaisuuden yhdistys Lea Lihavainen OK-opintokeskus Huhmari
Verkkotoimituskuntien yhteinen kokous Kehittämiskohteita Opetustoimen viestintä Yhteistyön kehittäminen Tiedotuskanavien valinnat Tiedotuskäytännöt.
PC-liitäntä AtMega32:lle Viestin lähetys / vastaanotto Sekä laitteen konfigurointi.
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Dokumentointi neuvonpitoista Suomen hallintoalue 10 marraskuuta 2015.
LIIKUNTATAPAHTUMA LAPSILLE Iida, Katri, Roosa, Johanna, Marianne H, Marianne T, Katariina.
Terveiset Lestijärveltä Lestijärvi Lukeutuu Suomen pienimpiin kuntiin. Yleistä liikennettä ei ole Maakuntajärvi ja noin 450 kesämökkiä Asukkaista noin.
Nuorisovaltuusto - Kokoaa äänet yhteen.  Nuorisovaltuusto eli NUVA on kaupungin nuorten äänenkannattaja päätöksenteossa. Se toimii nuorisotoimen alaisuudessa.
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
Posion kirjasto Hakeutuvat lukupiirit Posion kirjaston seniorityö Kirjakahvila Valkama –hanke.
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
Jäsenhankinta lapset ja nuoret TYÖPAJA
Hyvää elämää maaseudulla
Täydennyskoulutus Tuoteturvallisuus ja työura ruoka-alalla
Lapsiperheraati Varkaudessa Marja-Liisa Honkanen
YhdistysviestinNÄN MUUTTUVAT KEINOT
Kohtaamisia pelimaailmassa
ALUEELLINEN YHTEISTYÖ TOIMINTAMALLI
Tuomas Aunila N-piirin jäsentoimikunta
Vertaisvinkkejä hankkeiden hyvään viestintään
Provesta Oy Messi Provesta luottamuksellinen
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
Naapurusto tutuksi Toiminnallinen ryhmä lasta kotona hoitaville vanhemmille Espoon maahanmuuttajapalvelut Maria Bakajic
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Yli 6000 jäsentä
Maksuttomia materiaaleja opetukseen, työnohjaukseen
Esityksen transkriptio:

Kohtaamisia kotikulmilla -hankkeen Ikäihmisten alueellinen yhteisömalli Matkan alku VERKOSTOITUMINEN ASUKASLÄHTÖISYYS YHTEISÖLLISYYS TIEDOTTAMINEN Matkalla opittua

Yhteisöllisyys 1. Tapahtumia mm. - Ilonkorjuujuhla - Naapuriviikko - Siivouspäivä 2. Harrasteryhmätoimintaa mm. - seniorikuoro - neulekerho - teatteritoiminta

Naapuriviikko ja Naapuripäivän juhla Kansainvälisen naapuriviikon aikana alueen toimijoita, päiväkoteja, kouluja ja asukkaita kannustettiin toteuttamaan hyvää naapuruutta ja yhteisöllisyyttä tukevaa toimintaa. Osa toiminnoista oli avointa kaikille ja osa tietylle ryhmälle. Esimerkiksi päiväkotiryhmissä keskusteltiin naapuruudesta, tervehtimisestä ja ikääntyneiden huomioimisesta sekä vierailtiin palvelutalossa. Avoimet tapahtumat listattiin alueella jaettavaan mainokseen. Viikko huipentui Naapuripäivän juhlaan torilla, jossa alueen toimijat esittelivät toimintaansa ja elävä musiikki viihdytti yleisöä. Naapuriviikon toteutuksen suunnitteluun osallistui hanketoimijoiden lisäksi ammattikorkeakoulun geronomiopiskelijoita. Vinkkilaatikko

Vinkkilaatikko: NAAPURIPÄIVÄN JUHLA Musiikkiohjelman lisänä kirpputori ja toimijoiden esittelyt houkuttelevat paikalle asukkaita. Osallistujat merkitsevät kankaalle piirrettyyn aluekarttaan (pahville kiinnitetty lakana) nuppineulalla kotinsa sijainnin ja saavat kotialuettaan kuvaavan värilapun rintaansa. Näin tunnistaa samalla alueella asuvan tuntemattoman naapurin, mikä madaltaa tutustumiskynnystä. Isot orkesterit esim. torvisoittokunnat eivät aina löydä helposti esiintymispaikkoja, joten ulkoilmatilaisuuteen heidät voi saada esiintymään maksutta. Mölkky-peli helpotetuilla säännöillä on suosittu ja eri-ikäiset voivat pelata sitä yhdessä. Tilaisuus vaatii äänentoiston. Selvitetään saako kunnalta, nuorisotoimelta tai joltain järjestöltä laitteet lainaksi. alkuun

Laulusta voimaa! -seniorikuoro Laulusta voimaa! -seniorikuoro perustettiin syyskuussa 2010 alunperin yhden ihmisen ääneen lausumasta toiveesta. Kuoronjohtajaksi saatiin kokenut ja innostunut ihminen. Kuorosta tuli kaikille avoin sekakuoro, johon ei vaadittu aiempaa laulukokemusta, vain halu laulaa. Kuoron koon turvaamiseksi mukaan otettiin senioreita muiltakin asuinalueilta. Kuoro vakiintui pian ja kerrallaan osallistujista oli paikalla n. 30 laulajaa. Kuoro kokoontuu nykyisellään viikoittain Palvelukeskus Wilhelmiinassa. Alueen iltapäiväkerhon lapsilla ja kuorolla oli kahdesti vuodessa yhteisiä laulutapaamisia. Lapset mm. opettivat kuorolaisille uuden laulun. Vinkkilaatikko

Vinkkilaatikko: KUORON PERUSTAMINEN Kuoron perustaminen vaatii innostuneen ja innostavan johtajan. Kuorolaisten keskuudesta valitaan nuottivastaava, joka hoitaa nuottien kopioimisen ja pitämisen järjestyksessä. Yhteistietovastaava päivittää yhteystietoja. Kokoontumispaikkana palvelutalo tuo viikoittain mukavan lisän talon vanhusten elämään. Kokoontumispaikan kannattaa sijaita hyvien liikenneyhteyksien päässä. Samanvärinen kansio laulumonisteille on siisti esiintymistilanteissa ja tärkeä kuorolaisten identiteetille. Kuoro voi toimia esim. kansalaisopiston ryhmänä, jolloin kuoron ohjaajan palkkio, mainostus ja nuottien monistus on helppo hoitaa. Luokaa säännöllinen kohtaaminen 1-2 kertaa vuodessa esim. alueen lapsikuoron tai iltapäiväkerhon lapsiryhmän kanssa.

Vinkkilaatikko: HARAVOINTITALKOOT Tapahtuma kannattaa suunnitella toisen toimijan tai asukkaan kanssa. Puiston omistajan kanssa tulee neuvotella ja pyytää lupa. Kaupungin puutarhurilta voi pyytää ideoita, toiveita ja työkaluja. He saattavat kuljettaa myös lehtipussit pois. Mukaan voi kutsua esimeriksi iltapäiväkerhon lapsiryhmän, palvelutalon ja naapuritalojen asukkaita ja äiti-lapsi -kerholaisia. Osallistujia on hyvä pyytää tuomaan omat käsineet. Tarjoiluksi riittää vesi tai mehu, joskin retkikahvit maistuvat hyvältä.

Tiedottaminen Perinteinen ja sähköinen viestintä alueen kaupunginosasivujen aktivointi hankkeen verkkosivujen luominen sosiaalinen media: asuinalueen oman facebook-ryhmän luominen ja Sharetribe. Sissimainonta F2F sähköpostitiedotus tapahtumakalenterin kokoaminen yhteistoiminta: tiedotetaan myös toisen toimijan tapahtumista omille verkostoille alueen oman lehden perustaminen