HELSINKI VINEYARD ”tällaista aikaa varten” ”for such a time like this” Syksy 2010 Kevät 2011.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Perusevankeliumia tähän päivään
Vainoista herätykseen Ap t. 8:1-17.  Jumalan sanallinen ilmoitus on lisääntyvää ja se huipentuu Jeesuksen ihmiseksi tulemiseen.  Pelastusilmoitus loppuu.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Miten saarnata Vanhasta testamentista?
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Viides etappi
Luuk. 9:29-29 Luukkaan evankeliumin yhdeksännen luvun loppupuoli opettaa keskeisiä asioita Jeesuksen olemuksesta, hänen jumaluudestaan ja vallastaan, mutta.
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Luuk. 7:1-5 Luukkaan evankeliumin 7. luvun alkupuolella Jeesus tekee ihmeitä, jotka hämmästyttävät kansaa ja todistavat hänen messiaanisuudestaan. Kysymyksiä,
Totuus.
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Arkki Varustamo Raamattukoulu
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Paavalin kirje Filemonille
1 Ihmissuhdetarpeiden täyttäminen lapsen elämässä Raamatullinen malli terveiden ihmissuhteiden saavuttamiseksi.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Luuk. 9:1-3 Yhdeksännen luvun alussa Luukas kertoo usesta keskeisestä tapahtumasta, jotka opettavat Jeesuksen jumaluudesta ja Jeesuksen opetuslapsena elämisestä.
Raamatun tekstien valossa.VKR.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
A ja O Ilm.1:8. "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.
Luuk. 11:1 Luukkaan evankeliumin luvun 11 alkupuolella opetetaan erityisesti rukouksesta. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms voit lähettää osoitteeseen
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” Mark 16:15 Kuka käskee ja ketä ? Mikä on minun paikkani ja osuuteni ? Yhdessä.
Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys
Rukousviikon tarkoitus:
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Valittu kansa – Israel vai me?
Loisto yllättää Matt. 17: Pirkko Valkama.
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
Jumala tuntee minut; Jeesus – Sana tuli ihmiseksi
Pyhiinvaellus Lainkuuliaisesta kansalaisesta Jumalan lapseksi
Hepr. 8:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Kahdeksannessa luvussa kirjeen kirjoittaja vertaa vanhaa ja uutta liittoa, niiden temppeleitä ja uhripalvelusta toisiinsa,
Esa Fabrin Ihmisen kasvu, muutos ja ahdistus 1/3 Ihmisen elämässä kasvu ja muutos liittyvät jatkuvasti toisiinsa Myös persoonallinen, perusteissaan.
Luuk. 19:28-31 Luukkaan evankeliumin luvun 19 loppupuolella Jeesus saapuu Jerusalemiin messias-kuninkaana. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms voit lähettää.
Viides etappi PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Syytön tuomittavana Matt. 27: 11 – 31 Mikko Haapasaari.
USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA.
Tule sellaisena kuin olet Katso ja maista!
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Suomi palaa 2011 EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi Mahdollisuus vaikuttaa lähetyskäskyn toteutumiseen Itämeren alueella EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Markus 16:15.
Lähetystyö ja Martti Rautanen taustalla Jeesuksen lähetyskäsky "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan.
Neitsyt Maria.
Kirkkohistoria Kirkon syntyhetkestä tähän päivään
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
KRISTUS 9lk/UO2.
Papisto turvaa jatkuvuuden
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kolmastoista etappi
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksästoista etappi
Taivaan valtakunta on valo maailmalle. Sanomamme ikuinen soikoon kaikkialle; Heikot nostetaan, väsyneitä kannetaan, köyhyys poistetaan, nääntyneitä ruokitaan.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Neljästoista etappi
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala 2 Moos 3:6, 15, Mark 12:26-27 Apt 3:13, Luuk 13:28.
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Neljästoista etappi
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
KRISTILLINEN LÄHETYSTYÖ
LÄNNEN KIRKKO USKONNOLLISENA VAIKUTTAJANA
Lähetysopetus rippikoulussa
Lähetysopetus rippikoulussa
:,: Kaikki, joita Henki johtaa, saavat nimen: lapsi Jumalan. :,:
Esityksen transkriptio:

HELSINKI VINEYARD ”tällaista aikaa varten” ”for such a time like this” Syksy 2010 Kevät 2011

 Jumalan Kuningaskunnan salaisuudet avautuvat - miten uusi maailma murtautuu esille juuri nyt? (Jumalan valtakunta Jeesuksen vertauksissa)  Unlocking the secrets of the Kingdom of God – how the new world makes the breakthrough right now? (The Kingdom of God in the parables of Jesus)

 Uusi ylistyslevy: ”Breathe – A time to worship”  Healing on the Streets –koulutus pe-la  Koulutusta meille  Inspiraatioksi ja koulutukseksi muille seurakunnille  Kotiryhmien toimintaan panostaminen  Lähetys ulkomailla: Etiopia Vineyardin tukeminen  Seurakuntien perustaminen Suomessa: Järvenpää Vineyardin tukeminen

Jeesus palasi Galileaan ja julisti Jumalan ilosanomaa (kreik. evankeliumi): Aika on täyttynyt. Jumalan kuningaskunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa ilosanoma (kreik.evankeliumi) (Mark.1:14-15 alkutekstin mukaan)

 Daavidin perillinen, Messias hallitsee Israelia (Jes.9:6-7)  Israel on valo kaikille kansoille ja tuo niille pelastuksen (Jes.49:6)  vapautetussa Jerusalemissa ei ole sairautta ja kansa on saanut syntinsä anteeksi (Jes.33:24)  kuuro kuulevat, sokeat näkevät, rammat hyppivät ja mykät laulavat (Jes.35:5-7)  vankilassa olevat vapautetaan (Jes.42:7), kuolleet nousevat ylös haudoistaan (Jes.26:19)  Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan (Jes.65:17; 66:22- 23)  jopa eläinten kesken on rauha (Jes.11:6,9)  Jumalan tuomio kohtaa koko maailmaa (Jes.24:1-13)

 Protestanttinen kristillisyys julistaa usein Jeesusta tavalla, jossa paetaan todellisuutta ja sen muuttamista  ”Tärkeintä on että SIELUT pelastuvat” (fyysisellä tai henkisellä tai yhteiskunnallisella hyvinvoinnilla ei ole merkitystä)  ”Anna elämäsi Jeesukselle, jotta pääsisit taivaaseen ja saisit iankaikkisen elämän”

 Johannes käyttää hyvin harvoin termiä Jumalan valtakunta, vaikka se on Matteuksen, Markuksen ja Luukkaan evankeliumeissa keskeisessä asemassa.  Johannes kääntää sen ”iankaikkiseksi elämäksi”, mikä ei tarkoita. ”elämää kuoleman jälkeen”.  Se on synonyymi ”Jumalan valtakunnalle” ja ”taivasten valtakunnalle”. Iankaikkinen elämä tarkoittaa yksinkertaisesti ”elämää” tai ”elämän täyteyttä”.  ”Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen” (Joh.17:3)

 Jeesuksen kohtaaminen Nikodeemuksen kanssa. ”Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa.” (Joh.3:3)  Sinä olet uskonnollinen opettaja, mutta sinun on tultava lapseksi jälleen, jotta NÄKISIT Jumalan valtakunnan  Lapsi kyselee ”mikä tuo on”? ”Mitä tämä on?”  Jumalan valtakunnan näkökulman omaksuminen on maailmankuvan ja elämänkatsomuksen muutos – näet asiat siitä näkökulmasta, että Jumalan kuningaskunta on jo murtautunut keskuuteemme ja kristittyjen tehtävänä on tuoda se ihmisille

 Evankeliumit kuvaavat Jeesuksen elämää ja opetuksia enemmän kuin ristintapahtumia ja ylösnousemista  Matt.1-25 vs  Mark.1-13 vs  Luuk vs  Joh.1-17 vs => Jeesuksen opetukset ovat tätä elämää varten! Risti ja ylösnousemus ovat perusta synnin voittamiseen, parantumiseen sairauksista, demonien ulosajoon, ihmissuhteiden muuttumiseen, luonnon suojeluun, sukupuolten ja rotujen väliseen sovintoon, yhteiskunnan muuttamiseen

 Jeesus kutsui kaksitoista opetuslastaan luokseen ja antoi heille vallan karkottaa saastaisia henkiä ja parantaa kaikkia tauteja ja vaivoja…ja julistakaa: 'Taivasten valtakunta on tullut lähelle.’ Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia ja ajakaa pois pahoja henkiä. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa. (Matt.10:1,7-8)  Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen ja julistamaan Herran riemuvuotta. (Luuk.4:18-19)  ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan KAIKKEA mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso: minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt.28:20)