Liesi voi kytkeytyä päälle vahingossa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Advertisements

RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto. RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto.
Enervent® Passiivitaloratkaisut Olemassa olevat rakennukset vievät 40% kokonaisenergian kulutuksesta Passiivitaloinstituutin määritelmä passiivitalosta:
Veden kovuuden määritys kompleksometrisellä titrauksella
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Nopein, helpoin, tuottavin tie 3D-maailmaan..  Käytön ja oppimisen helppoutta  Työskentelyn nopeutta  Suunnittelun joustavuutta ⇓ Lisää tuottavuutta.
Tulipalot ja palokuolemat
Tyypillinen esimerkki suorasta häikäisystä on suojaamaton ikkuna katsekohteessa. Opastekylttiä ei pysty lukemaan koska silmät sopeutuvat voimakkaaseen.
LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA
Vuorovaikutuksesta voimaan
O3 Well purifier Puhdistaa avokaivosi tehokkaasti käyttäen luonnon menetelmiä veden puhdistuksessa. Crystal Air O3 Well purifier puhdistaa kaivosi veden.
Ikäihmisten tapaturmat
YRITYKSEN PALOTURVALLISUUS
Kuinka rakentaa tietokone itse
Tilavuus.
KEITTIÖN SUUNNITTELU Näin etenet 1. Listaa käyttötottumukset ja tarpeet. 2. Kerää ideoita ja pohdi millainen olisi ihanteellinen keittiö. 3. Mittaa käytettävissä.
Musiikin ryhmäkoulutus
tarinaa virrasta ja jännitteestä
Juottaminen.
LAJITTELU JA KIERRÄTYS
Ryhmä A: Anna, Hanna, Henna, Mirja ja Tapani AIDS-rokotteen kehittäminen •rokotteella pyritään ennaltaehkäisevään suojaan -> valtaisat markkinat •mikropartikkelien.
Turvallisuuskoulutus
Palveluliiketoiminta osana korkeakoulua Heikki Saastamoinen.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Univaikeudet.
Ratkaisuja kodin pieniin muutostarpeisiin
Sähköpalokuolemat Suomessa Antti Nenonen, Tukes Sähköpalokuolemat Suomessa Tilastollinen tutkimus Ylitarkastaja Antti Nenonen.
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
Lasten tapaturmat.
MERTA - hyvät palvelut, hyvät käytännöt
tarinaa virrasta ja jännitteestä
Sähkölaitteiden palot 00:4001:3502:2003:53 Kuvasarja television polttokokeesta, kuvattu VTT:n palolaboratoriossa 2000.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
Säätötekniikan käsitteitä
PC-liitäntä AtMega32:lle Viestin lähetys / vastaanotto Sekä laitteen konfigurointi.
Monimedian työkurssi www-teknologioiden rajoitteet Ilmari Laakkonen Huone 6535, päivystys pe 16-17
Koirat Ei heikko hermoille. Tietoa koiria on monen rotuisia koirat voivat olla suureksi avuksi koira on nelijalkainen nisäkäs koira on ihmisen paras ystävä.
Monimedian työkurssi www-teknologioiden rajoitteet Ilmari Laakkonen.
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
SPACELINER L700 KÄYTTÖOHJE
1 Invalidiliitto 1 Avustajakoiratoiminta Katso esittelyvideo.
Isokoskelo.
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
VTT Technical Research Centre of Finland August 2007Jukka Hietaniemi Senior Research Scientist, VTT Fire Safety Engineering KOTIEN SUOJAAMINEN TULIPALOILTA.
Kauneimmat Joululaulut kajahtavat rauhan puolesta.
Lämmönsiirtyminen Lämpö siirtyy aina korkeammasta lämpötilasta matalampaan.
Kanta-Hämeen pelastuslaitos on yksi maamme 22 alueellisesta pelastuslaitoksesta. Sen toiminta-alueen muodostavat maakunnan 11 kuntaa: Forssa, Hattula,
Potilasvuode, potilaspöytä, vuoteen petaaminen
PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!
Oma paloharjoitus taloyhtiössä. Turvallisuusosaamisessa on parantamisen varaa Vain 43 % suomalaisista tietää oman talonsa pelastussuunnitelmasta. Vain.
PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kuva-aineisto koulutukseen.
Tiivistelmä 2. Laboratoriotyöskentely ja työturvallisuus
Mies puristui betonituotetehtaassa automaattikäytöllä olleen kuljetinpöydän ja sen pysäyttimen väliin TOT-raportti 24 / 08  
Fuusioenergia Elina Kallijärvi LV15J Jaakko Köykkä 15IBB
PALOTURVALLISUUTTA KOTONA
Rakenteellinen murtosuojelu
My Home . By:Ines.N.
Diasonic DL91 T y ö h v i n o t a s A j e l
Perävaunun purkaminen
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
Ilmoita heti opettajalle vahingosta
Granlund Manager, käyttöohje
Asumisen paloturvallisuuden parantaminen Helsinki
Mittaamisen punainen lanka - tukimateriaali turvallisuusindikaattorien kehitykseen ja hyötykäyttöön Arviointipalvelut / Jukka Hovi.
Kasvinsuojeluaineiden varastointi ja hävittäminen
Liikkumista helpottavat apuvälineet
Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisy – Palotapaturmat
Esityksen transkriptio:

LIEDET TURVALLISIKSI Keinoja liesiturvallisuuden parantamiseen ja liesipalojen ennaltaehkäisyyn

Liesi voi kytkeytyä päälle vahingossa Liesien valitsimet kytkeytyvät helposti päälle. Moni liesipalo on saanut alkunsa kotieläinten hyppiessä liettä vasten, jolloin valitsimet kääntyvät päälle –asentoon. Myös lapset saattavat ajattelematta ja omin luvin testailla liesien valitsimia.

Liesipalo voi polttaa koko rakennuksen Liesipalo voi saavuttaa nopeasti hyvinkin suuret mittasuhteet, sillä lieden ympärillä on usein paljon helposti syttyvää materiaalia. 

Turvallisuutta: Ajastin Turva-ajastimella varustettua turvaliettä käytettäessä on valittava erillisestä valitsimesta lieden käyttöaika.

Värit ja kohdistusmerkinnät valitsimissa Turvallisuutta: Värit ja kohdistusmerkinnät valitsimissa Eri värit ja kohdistusmerkinnät auttavat lieden valitsimien käyttöä. Tässä liedessä on tahattoman käytön estävä lukitus (ns. virtalukko). Se estää esim. lapsia kytkemästä tahattomasti keittolevyjä tai -alueita ja/tai uunia päälle tai muuttamasta niiden säätöjä.

Tahattoman käytön estävä lukitus Turvallisuutta: Tahattoman käytön estävä lukitus Tahattoman käytön estävällä lukituksella estetään virran kytkeytyminen lieteen. Tässä liedessä sen päälle kytkemiseksi tarvitaan samanaikaisesti kaksi kättä.

Merkkivalot ja taustavalaistus valitsimissa Turvallisuutta: Merkkivalot ja taustavalaistus valitsimissa Valitsimissa olevat merkkivalot tai taustavalaistus auttavat huomaamaan päälle jääneen levyn. Valaistus auttaa myös heikkonäköistä lieden käytössä.

Turvallisuutta: Lämpötilan tunnistin Lämpötilan tunnistin keittotasossa ja kattilassa estää sen, ettei ruoka pääse kiehumaan yli. Tunnistin ylläpitää kattilassa säädettyä lämpötilaa.

Turvallisuutta: Induktioliesi Induktioliesi vaatii toimiakseen magnetisoituvan teräsastian. Taso ei kuumene, jos sen päälle putoaa esim. patalappu.

Turvallisuutta: Uuniritilän kannatin Uunista ulosvedettävät kannattimet mahdollistavat sen, että kuuma astia tulee ritilän mukana ulos uunista.

Turvallisuutta: Keittotason suoja Keittotasonsuoja estää lapsia vetämästä kuumia keittoastioita päällensä. Valitsimen peittävä suoja estää myös sen, ettei keittotasolle kurkotteleva koira kytke vahingossa liettä päälle.

Lisävarusteina asennettavat turvalaitteet Turvallisuutta: Lisävarusteina asennettavat turvalaitteet Lieteen on asennettavissa erilaisia turvalaitteita. Niissä keittolevyn tai –alueen virran päälläoloaika perustuu valittuun tehoon. Toiminta voi perustua myös lämpötilan tunnistavaan automaattiseen virrankatkaisuun.

Turvallisuutta: Keittiön valaistus Hyvä keittotason valaistus lisää keittotason käyttöturvallisuutta. Vesipisteen tulee olla lähellä liettä samalla seinustalla, jotta vältytään kuumien kattiloiden siirtelemistä kulkuväylän yli.  

Puhdista liesituuletin säännöllisesti Turvallisuutta: Puhdista liesituuletin säännöllisesti Liesituulettimen rasvasuodatin on puhdistettava säännöllisesti. Liedellä mahdollisesti syttyvä tulipalo pääsee muutoin helposti etenemään hormiin.

Sijoita patalaput ja muut tekstiilit oikein Turvallisuutta: Sijoita patalaput ja muut tekstiilit oikein Patalappuja ei tule sijoittaa liian lähelle keittotasoa, josta ne saattavat vahingossa pudota liedelle. Patalappujen tulee kuitenkin olla helposti havaittavissa, jotta ne saadaan tarvittaessa nopeasti käyttöön.