Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Juottaminen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Juottaminen."— Esityksen transkriptio:

1 Juottaminen

2 Juotosvälineet Juotin Tina Tinaimuri

3 Juotteet Juotteena käytettävä juotostinaa on lyijytöntä ja lyijyllistä. Lyijyllinen juotostinan savua on vaarallista hengittää mutta lyijytöntä tinaa saa kaupoista ja se soveltuu vanhojen elektroniikka laitteiden korjauksiin. Lyijytön tina on suositeltavaa.

4 Juotosvaiheet Ensiksi sinulla täytyy olla työvälineet, juotin, juotostina, juotettava laite. Juotin täytyy kuumentaa että tina sulaa, suositeltava lämpö on n.320°C Aseta juotin kohteeseen ja kuumenna aluetta tarpeeksi, sen jälkeen lisää juotostina kohteeseen. Kannattaa muistaa lämmittää kohdetta tarpeeksi että tina leviää kohtaan tasaisesti eikä tule kylmäjuotoksia.

5 Työturvallisuus Töitä tehdessä kannattaa varoa ettei koske vahingossa juottimeen sen ollessa kuuma, sillä palovammasta syntyy ikävä rakkula. Myös imuletku on hyvä olla että juottamisen aiheuttamat kaasut/savut imeytyvät imuletkuun koska höyryjen imppaaminen ei ole hyväksi.

6 Hyvä ja huono juotos Hyväjuotos Huonoja juotoksia Tässä on hyvä esimerkki juotoksesta Tässä tinaa on liian vähän ja kohdetta on kuumennettu liian kohdetta on kuumennettu tarpeeksi vähän ja tinaa ei ole liikaa


Lataa ppt "Juottaminen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google