Kättä päälle –haastekampanja

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muokkaa alaotsikon perustyyliä osoitt Miten oppia kuuntelemaan ja jakamaan lasten mielikuvia sodista ja konflikteista? Psykologi, psykoterapeutti.
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Pihtiputaan seurakunta Miten kehittää v. työtä?
Heijastuksia elämästä
Pikkupoika kysyi isältään...
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
LUVALLISET POISSAOLOT
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Jumalan kanssa.
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Yksilön yhteiskuntavastuusta C:\A2009\BM\Yht © YksilöYhteiskunta Yksilön.
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
NAISEN ITSETUNTO.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
/Selin Ann/js Ay-liike on aina kannattanut kansainvälistä yhteistyötä - globalisaatio on myös mahdollisuus.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TYTTÖJEN JA POIKIEN OIKEUDET KIRKOSSA Kättä päälle –haastekampanja
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
LAPSEN OIKEUDET.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
LATENSSIVAIHE 6-11 V. 1. Varhaislatenssi 6- 8v.
Ystävyytesi on: arvokas aarre....
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Suomen Suunnistusliitto Reilua peliä rasteilla Suunnistuksen eettiset reitinvalinnat.
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
Pikkupoika kysyi isältään...
Tapahtukoon sinun tahtosi
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
LASTEN OSALLISUUS MUKSUTEEKIN PÄIVÄKODISSA PYHÄJÄRVELLÄ
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Lapsen oikeudet kuvakäsikirjoitus
Iltapäiväl passaa rauhottuu! Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan neuvottelupäivät Imatra Tervetuloa !
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Ops seminaari Askola.
Jyväskylän kristillinen opisto
Katumuksen sakramentti
RUKOILEMALLA YHTEYTEEN
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
2 Perheitä on joka lähtöön s
Lapsen näkemyksen huomioiminen iän ja kehitystason mukaan
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Kielitietoisuus.
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
KUMMIPÄIVÄ.
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

Kättä päälle –haastekampanja YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen juhlavuosi 2009 Tyttöjen ja poikien oikeudet kirkossa -hanke

YK:n lapsen oikeuksien sopimus 1989/1991 Suojelu Palvelut ja toimeentulo Osallistuminen Oikeus osallistua ja vaikuttaa art.12 Lapselle joka kykenee muodostamaan omat näkemyksensä on taattava oikeus vapaasti ilmaista ne kaikissa häntä koskevissa asioissa Lapselle on erityisesti mahdollisuus tulla kuulluksi häntä koskevissa oikeudellisissa ja hallinnollisissa toimissa

Mitä osallistumisella tarkoitetaan? Perimmiltään se on vuorovaikutusta ja välittämistä Synnymme syliin Osallistumisen ulottuvuudet Itsensä ilmaiseminen ja sen tuki Kuulluksi ja ymmärretyksi tuleminen Vaikuttaminen ja siihen liittyvän tiedon saaminen sekä prosessin ymmärtäminen (palaute) Perustuu kunnioitukseen ja arvostukseen On jatkuvaa toimintaa

KÄTTÄ PÄÄLLE TAVOITE: Kättä Päälle on kaikille avoin haastekampanja, joka lähtee liikkeelle mm. paikallisesti seurakuntien kautta. Aatteellisena tavoitteena on lapsiystävällisemmän Suomen ja kirkon rakentaminen Konkreettisena tavoitteena on tuhansia - jopa miljoona - lapsen lähtökohdasta tehtyä Kättä päälle –sopimusta; että kaikki lapset ja nuoret tulevat tänä vuonna nähdyiksi ja kuulluiksi

SISÄLTÖ: Tavoitteena on että, aikuinen näkee ja kuulee lapsen. Menetelmänä on tehdä Kättä päälle -sopimus, jossa lapsi kertoo mistä asioista hän haluaisi aikuisen kanssa sopia Kättä päälle on tapa tavoittaa ennen kaikkea perheet ja olla näin tukemassa perheessä tapahtuvaa vuorovaikutusta niin lasten ja aikuisten välillä kuin aikuisten keskinäisiä suhteita. Ei ole toiveiden täyttämiskampanja vaan tavoitteena aikuisen ja lapsen todellinen kohtaaminen, pysähtyminen.

MILLAISEN VIESTIN YHTEISKUNTAMME TARVITSEE SUHTEESSA LAPSIIN? Jokainen on loppuun asti yksilöllinen. Jokainen on oikeutettu tukeen voidakseen oppia arvostamaan ja rakastamaan itseään omine erityispiirteineen. Arvostamaan ja rakastamaan voi oppia vain olemalla arvostettu ja rakastettu. Hyvinvointia on toinen vierellä.

Ihminen syntyy toisen ihmisen syliin Ihminen syntyy toisen ihmisen syliin. Ihmisessä asuu ikävä toisten luo, yhteyteen, siihen, että minut nähdään. Jos emme tietoisesti ole lastemme kanssa, jos meillä jatkuvasti on kiire – ja vielä kiire jonnekin muualle pois heidän luotaan, suljemme heitä yhteisön ulkopuolelle. Ihminen muistaa katseet. Mitä enemmän on rakastavia ja välittäviä katseita, sitä enemmän on toivoa, sillä toivo syntyy nähdyksi tulemisesta.Tarvitsemme lisää läheltä katsovia ihmisiä, joista osa voi olla kasvatuksen ja terapian ammattilaisia, mutta viime kädessä kyse on kaikista ihmisistä, sinusta ja minusta. Tahdon, että olet. Jokainen pieni ja suuri haluaa kuulla nuo sanat yhä uudestaan. Tahdon, että olet, sinä minun iloni. Tuon lauseen sijasta kuulemme yhä enemmän muita sanoja: sinä olet kilpailijani, este tielläni, taakka.

SINÄ OLET ILO: Eniten lapset tarvitsevat sitä, että tulevat nähdyiksi, kuulluiksi ja hyväksytyiksi omana itsenään. Silloin he ovat valmiit kuulemaan sitä, mitä aikuiset kertovat tämän yhteisön säännöistä ja tavoista. Kasvatuskulttuuri, jossa lapsi oppii tietämään, että hänestä on iloa niille, jotka ovat hänelle tärkeitä. Mitä jos opettelisimme puhumaan vähemmän siitä, millaisia uhrauksia lapsen saaminen ja kasvattaminen vaatii? Mitä jos puhuisimme enemmän siitä, että lapsi tuo mukanaan ilon? Entä siitä, että lapset ovat siunaus? Siinähän sinä olet, sinua olen odottanut, maailma on kauniimpi, kun sinä olet siinä.

KÄYTÄNTÖÄ: Kättä Päälle on suunniteltu sekä kasvatuksen ammattilaisen omaan työhön ja hänelle muuntautuvaksi välineeksi, sekä maksuttomasti kaikkien suomalaisten käytössä osoitteessa www.kättäpäälle.fi. Kampanjassa lapsi saa tehdä oman sopimuksen aikuisen kanssa; äidin, isän, opettajan, lastenhoitajan, rehtorin, kummisedän, kerhon vetäjän tai nuoriso-ohjaajan. Sopimuksen sisältö on täysin vapaa; se voi olla tekemistä tai vain olemista. Tärkeintä on, että lasta kuunnellaan ja sopimuksen sisältö on lapsen oma. Sopimukset voivat olla myös aikuisten välisiä, lapsen hyvää elämää edistäviä. WWW-sivuilta löytyy erilaisia sopimuspohjia ja virikkeitä YK:n lapsen oikeuksien juhlavuoden viettoon. Sopimukset osallistuvat valtakunnalliseen kilpailuun kun ne kirjataan www.kättäpäälle.fi. Raadin valitsema Suomen lapsiystävällisin sopimus palkitaan.

TAPAHTUMA esimerkkejä: Lapsen oikeuksien päivänä julistetaan puhemies Niinistön ja arkkipiispa Paarman lapsen hyväksi tekemät päätökset ja teot Ministereiden KP -sopimukset julkaistaan tuomiokirkoissa tapahtuvissa Lapsen oikeus pyhään –tilaisuuksissa syksyllä 2009 Uskontojen yhteinen julkilausuma Lapsen oikeuksista julkaistaan marraskuussa Paikallisella tasolla mm: Turku: 21.9 haastaa koko alueen kasvatuksen toimijat Lapua: 8.11 jumalanpalveluksen yhteydessä KP-sopimukset julki. Mukana ministeri Risikko Vantaa: 20.11.2009 kello 10.00 rukoushetki lasten puolesta. Espoo :haastaa FC hongan Hyrynsalmi: Koko kunta juhlii 20.11.2009

Seurakuntien Lapsityön Keskus LISÄTIETOJA: Hankekoordinaattori Kaisa Rantala Seurakuntien Lapsityön Keskus p.050-381 2886 kaisa.rantala@lastenkeskus.fi