Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  6.10. urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Advertisements

YLÄKOULUTOIMINTA JA KOUVOLAN URHEILUAKATEMIA
Taustaa ja tarkoitus • Suomessa valtavasti palloilulajien harrastajia ja penkkiurheilijoita – Esim. Suomessa jalkapallonkasvu on jatkunut tasaisena viime.
Pikkupoika kysyi isältään...
Lähde: Tilastokeskuksen väestöennuste
HALLITUKSEN JÄSENTEN TEHTÄVÄT YHDISTYKSESSÄ
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2014
Kesän kisat •Kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan omatoimisesti kautta (pois lukien viestit ja seuraottelut)
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
Naiset ja miehet kuntapäättäjinä Manner-Suomen kuntien valtuustoissa ja hallituksissa valtuustokaudella Kuntakehitys ja tutkimus/SLP Lähteet:
Urheilutoimitus ja -seurat
Teollisuustyöläisten elämää
1. kysymys  Ikäjakauma vuotta  Teemahaastatteluun vastanneista on:  Miehiä 60%, naisia 40%  Työssäkäyviä 55%, opiskelijoita 45%  Tampereella.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Mitä valtakunnallinen TVT-strategia kertoo meille? Kaisa Vähähyyppä
Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
Gloria LadyCup Karsintakisojen järjestäminen. Gloria LadyCup pähkinänkuoressa •Golfliiton Ladygolftoimikunnan järjestämä vuosittainen Ryder Cup -tyyppinen.
KILPAILUT 2014.
Etelä-Karjalan Urheiluakatemia
EU-vaikuttaminen Suomessa
Tervetuloa! MTS:n puheenjohtaja Lauri Kaira. MTS toimii foorumina turvallisuuspoliittiselle ja maanpuolustus- keskustelulle.
GrIFK tyttöjalkapallon kehittämisprojekti GrIFK jalkapallo Seurassa Pelaajia 510, 16 ikäluokkaa ja 74 valmentajaa, joista tyttöjä/naisia 11 Tyttöjä.
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2013 Hae liikuntaluokalle, jos kaipaat: Samanhenkisiä kavereita Lisää kuntoliikuntaa Piristäviä lajikokeiluja.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Rovaniemeläistä liikuntaa edistämässä
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
 Kysely avoinna sivuilla www.pesis.fi  Kyselyyn saatiin 93 vastausta  Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään.
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Ria Slides Tässä tavaratalossa naisille annettiin mahdollisuus valita itselleen aviomies eri ehdokkaista.....
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Väestönmuutos , maakunnittain
EWC – European Works Council
_______________________________________________________ Tasa-arvotyön perusasiakirjat Brighton Declaration 1994 Piikkarit-toimikunnan mietintö.
1 YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO ry YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN v
Polun pyöreä pöytä Eero Tuomenoksa Polku Eero Tuomenoksa Ohjelma 18:00 Polun tämän hetken tilanteen esittely 18:50 Polun kehityssuunnat.
”Elämä oli sotkuista, meluista ja sekavaa.” Sosiaalinen media ja nuoret Tomi Kiilakoski Oulu
Jukka Läärä puheenjohtaja
Nuorisotoiminnan strategiamittareita
Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski Nuorten nettilehti Painovirhe.
JOUKKUEJELPPI Harjoittelukulttuurin kehittäminen Mäntyharjun Virkistyksessä.
Kylätalosta maailmalle – Kalajoen voimistelukeskukseksi
Women in fire and rescue services Mira Leinonen Helsinki.
Sosiaalinen luototus2010 – Kuntakyselyn osaraportti Esa Arajärvi.
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
_______________________________________________________ Selvitys tasa-arvon toteutumisesta liikunnassa Tasa-arvoa koskeva kysely lähetettiin.
Pikkupoika kysyi isältään...
Menkää kaikkeen maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille.
Miten käy? Oheisissa kaavioissa on esitetty tilanne, kun parisuhteessa oleva mies ja nainen ovat sopineet harrastavansa seksiä. Toinen tilanne on se miten.
Harrastekiekon starttipalaveri Stadi- ja Töölöliigat
MB5 YHTEENVETO Todennäköisyyslaskenta.
Schildtin lukio/Voionmaa Urheilulukio Opiskelun ja urheilun yhdistäminen naQ&feature=youtu.be.
Golf55+ terveysliikuntahanke Toimintasuunnitelma
Mikä ViNO? -tietovisa
Liikuntapainotteisen yläkoulun suunnitelma
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2017
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2016
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
-kiertue Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry.
Luottamushenkilöorganisaation rakenne
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2018
Esityspaikka/tapahtuma pp.kk.vvvv
SUOMEN KÄSIPALLOLIITTO
Vuosikertakamaa – Asiaa & viihdettä jo vuodesta 1938!
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2019
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
SAK:N TASA-ARVOVIIKONLOPPU
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Esityksen transkriptio:

Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta

 urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija Susanna Kallur  urheilu-uutisia 18, ei yhtään naisten urheilu-uutista  urheilu-uutisia 11, ei yhtään naisurheilua koskevaa  urheilu-uutisia 9, joista kolme käsitteli naisurheilua: Lepistö jättää gb-kisat väliin, Suomi järjestää naisten Salibandyn MM-kisat 2015 ja Nyt mennään tytöt –juttu tyttöjääkiekkoilusta.  Tämän jälkeen seurantaa aktiivisesti päivittäin – masentavat tulokset, pääosin ei yhtään uutista naiskilpaurheilusta, joskus, erittäin harvoin 2

 Vaikuttaako vähäinen satsaus liikunnan käyttömenoihin kunnassa siihen, että kutsuikäisistä nuorista miehistä osa ei pääse armeijaan huonon kunnon vuoksi?  Miten liikunta- ja urheilujohtajien valinnoissa Pohjois-Pohjanmaalla huomioidaan naiset? Pitäisikö tutkia naisten/miesten osuus seurojen, lajijärjestöjen puheenjohtajina, toiminnanjohtajina liikunnassa. Miten nuoret pääsevät vaikuttamaan lajien, seuratyön kehittämiseen?

 Media tukee sponsorina miesten lajeja, miksei sopimuksia tehdä naisvaltaisten lajien kanssa? Kuka tekee sponsoripäätökset? Sponsoroinnin kautta saa näkyvyyttä. Kuinka paljon naiset harrastavat liikuntaa ja kilpailevat lehden lukija-alueella? Miten naisten liikunta- ja urheiluharrastuneisuus näkyy mediassa? Miten mediassa näkyvät nousevat lajit?

 PoPlin Hallituksessa on 10 jäsentä, joista kolme on naisia, varajäseniksi on valittu kaksi naista. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat miehiä.

 Vuoden 2010 hallituksessa oli kymmenen jäsentä, joista 3 naista, puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat ovat miehiä. Varajäseninä kaksi naista.  Työvaliokunnassa on viisi jäsentä, kaikki miehiä.  Seuratoimintavaliokunnassa on viisi jäsentä ja esittelijä. Kaikki valiokunnan jäsenet ovat miehiä.

 Lapsi- ja nuoris0toiminnan valiokunnassa on yhteensä kahdeksan jäsentä, esittelijä ja sihteeri. Esittelijä on mies, sihteeri on nainen. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat miehiä. Varsinaisista jäsenistä miehiä ja naisia on yhtä paljon.  Aikuisliikunnan valiokunnassa on kolme jäsentä ja esittelijä. Puheenjohtaja on mies, samoin esittelijä. Jäsenet ovat naisia.  Palkitsemisvaliokunnan puheenjohtaja on nainen, esittelijä mies, jäsenistä ei toimintakertomuksessa ole tarkempaa tietoa.

 Kevätkokouksen valitsemassa ehdollepano- toimikunnassa oli kuusi jäsentä ja esittelijä. Toimikunnan puheenjohtaja oli mies ja jäsenten joukossa oli vain yksi nainen.  Tasa-arvovaliokuntaan kuului neljä naista.

 Vuoden urheilijaksi valittiin Riitta-Liisa Roponen  Vuoden ansioituneiksi urheilijoiksi saavutusten perusteella nousi yksi nuori nainen Enni Rukajärvi  Vuoden arvokisapalkitut olivat pääosin naisia: 4 naista palkittiin ja yksi mies.  Ansiomerkkien saajia oli 17, joista 10 oli miestä ja 7 naista.