Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jakson 3 lähestyessä. Tarkista valinnat Wilmasta • Ryhmiä ei vaihdeta kesken jakson. • Pidä huoli, että valitset riittävästi kursseja. • Jos haluat osallistua.
Advertisements

Lavian lukio.
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
LUVALLISET POISSAOLOT
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
1. OHJAUSTILA 3. PAJA H OLOHUONE 2. OPPIMISYMPÄRISTÖ 6. YKSILÖLLINEN OHJAUS 6. YKSILÖLLINEN OHJAUS TAISTON PAJA Yhteystiedot 5. AMMATINOHJAAJA.
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
Tervetuloa vanhempainiltaan!
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta ABIN LOPPUSUORA Preliminäärit Rehtorin ja opon infot Kaikki pakolliset kurssit oltava suoritettuna Tutkintomaksut.
Tervetuloa!.
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Mitä opetan ammatillisessa oppilaitoksesta? Tuija Saarimaa
Sotungin etälukio Täydennä päivälukion opiskelujasi etäkursseilla.
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
Opiskelijan tukeminen yhteistyössä Itsesäätelyn kehittymisestä
Tervetuloa 7. luokkien oppilaiden huoltajat!. Tänään menossa mukana -Mukavien uusien oppilaidemme mukavia huoltajia -7. luokkien luokanvalvojat, opinto-
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Lukion oppimäärä.
LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
1. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta Jani Syrjälä, rehtori.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
TEHOKKAA JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET POISSAOLOT ja TUNTITYÖSKENTELY AMMATTILUKIOSSA.
Vanhempainilta Harjun toimipiste: ke Viitaniemen toimipiste: to Jyväskylän Lyseon lukio 1. vuosikurssin opiskelijat.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
Ro -12B Oppituntien ajat, opinto-opas s. 6 Miten lukiossa opiskellaan, s.9.
LUKION VANHEMPAINILTA YLEISTÄ LUKIO-OPINNOISTA  Vähintään 75 kurssia  3 vuoden vauhtina  Opinto-oikeus päättyy 4. vuoden jälkeen.
Viherlaakson lukio 1. luokkien vanhempainilta Päivän ohjelma – Rehtorin puheenvuoro – Musiikkitervehdys – Opettajien.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Tervetuloa vanhempainiltaan. Opiskelu lukiossa Lukion oppimäärä 75 kurssia ( 3v) Lukion päättötodistus edellytys ylioppilastutkintotodistuksen saamiseksi.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Opiskelu eLukiossa
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Arviointi.
MIKSI LUKIOON???.
Abiturientin ohje syksy 2017
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
LOKOMO- Laatua opinto-ohjaukseen kohdennetusti moniverkostoissa
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Vanhempainilta -15 Keuruun lukio internetissä
Oulun normaalikoulun lukio
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Ykkösten vanhempainilta
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Lukion päättötodistus
Oulunsalon lukion vanhempainilta
MIKSI LUKIOON???.
Lukion tehtävä antaa laaja-alainen yleissivistys
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI
Tervetuloa ensimmäisen vuosikurssin vanhempainiltaan
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
Tervetuloa lukion 1. vuosikurssin vanhempainiltaan
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
Esityksen transkriptio:

Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö Pateniemen lukio 29.10.2008 1A Aino-Inkeri Suomela 1B Tuija Anttila 1C Katri Mäkinen

Illan ohjelma Opiskelu luokattomassa lukiossa Opintojen suunnittelu ja eteneminen Ylioppilastutkinnon rakenne Opiskelijoiden ohjaus ja tuki Vanhempien apu ja tuki Jaksotodistus Poissaolot

Lukiossa opiskellaan 75 kurssia Kurssikertymät, mikäli tavoite 3v 1. vuonna 30 kurssia 2. vuonna 30 kurssia 3. vuonna 15 kurssia Pidempi opiskeluaika on myös mahdollinen (sovittava erikseen).

Opinnoissa eteneminen Ohjeet kurssien suoritusjärjestyk-sestä luettavissa opinto-oppaasta Oppiaineen oppimäärästä 2/3 on suoritettava hyväksytysti Vähintään 4 kurssia / jakso, jotta opiskelu on päätoimista

Huoltajien osuus seurannassa Koulu tiedottaa opintojen etenemisestä jaksotodistuksella Huoltaja allekirjoittaa Opiskelija näyttää ro:lle Yhteistyö ro:n ja huoltajien välillä tarvittaessa Täysi-ikäisellä opiskelijalla ei ole enää huoltajaa, mutta numeroarviointi on julkista

Jaksotodistuksen merkinnät Numeroarviointi 4-10 Pakolliset Syventävät Kirjainarviointi S ja H Soveltavat Hylättyjä ei lasketa kurssikertymään PO = poissaolojen vuoksi arvioimatta K = keskeytetty T = osasuoritus puuttuu (täydennettävä seuraavan jakson aikana, muuten K)

Uusintakoe Kerran jaksossa lauantaisin Yhden kokeen voi uusia Mikäli kurssin arvosana on 4 tai H tai mikäli on ollut kokeesta pois Poissaolo kokeesta oltava hyväksytysti selvitetty Ilmoittaudutaan lomakkeella

Poissaolot Lukiolain mukaan ”lukiolaisen on osallistuttava opetukseen” Kaikille poissaoloille ja myöhästymisille oltava hyväksytty syy ja kirjallinen selvitys mustekynällä Mikäli poissaoloja on liikaa, kurssisuoritusta ei voida arvioida Tiedossa oleviin poissaoloihin anotaan lupa etukäteen (lomake) Koeviikolla poissaolot ilmoitettava sekä puhelimitse kansliaan että jälkikäteen kirjallisesti

Opiskelijan vastuu poissaoloista Tietää itse, milloin on ollut pois Ottaa selvää, mitä kurssilla on poissaolon aikana tehty Pyytää opettajalta jaetun materiaalin Selvittää poissaolonsa kirjallisesti välittömästi kouluun palattuaan jokaiselle opettajalle

Ohjaus ja tuki koululla Tuutorit Ryhmänohjaaja Aineenopettajat Opinto-ohjaaja Rehtori Terveydenhoitaja Erityisopettaja

Ryhmänohjaajan tehtävä Linkki kodin, opiskelijan ja koulun välillä Ro-tuokiot! Opintojen etenemisen seuranta Opiskelijan tuen tarpeen havainnointi