Nuorten näkemyksiä mielenterveys- ja päihdepalveluista Länsi-Pohjassa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Advertisements

Dialogi William Isaacs.
Heijastuksia elämästä
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Kasvaako pääni, kun opin?
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Jumalan kanssa.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Jätteiden lajittelu ja kierrätys
Koirat…. vastaan ihmiset….
NALLE PUH.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Tietoyhteiskunnan kehittämisen tavoitteet ja edellytykset Turku
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Jarkko Sanna-Mari Hyvärinen Jani Keskinen Nora Lamberg Jarkko Leinonen
Paikkoja maailmalla Ja satunnaisia matkailijoita.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Blondin logiikkaa 1 Made by the Man.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.
Lasten suusta.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Lihavuus on onnellisten hetkien kertymää....
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Asiakaskyselyn tulokset Nurmijärven nuorten palvelut.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Kaksoisloukkaantuminen (Ben Furman & Tapani Ahola)
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
Yhteysopettajakoulutus
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Riippuvuus tupakoinnista
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Sosiaalinen syrjäytyminen
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Hyvää elämää maaseudulla
Suomen UNICEFin vapaaehtoistoiminnan kysely 2017
Osaston potilaiden tyytyväisyys LLKY:n osastotoimintaan
Ykkössuunnitelma ja varasuunnitelmat
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Auttava keskustelu
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Nuoret ja trendit -tutkimus
Esityksen transkriptio:

Nuorten näkemyksiä mielenterveys- ja päihdepalveluista Länsi-Pohjassa Mielenterveysfoorumi 10.5.2010 Tervein Mielin Länsi-Pohjassa Varpu Wiens ja Marianne Karttunen

Mitä nuoret haluaisivat ” Kuhan olis ees selkee, että mihin mennä, jos on jotaki ongelmaa. Yleensäkin normaaleissakin terveyspalveluissa pompotellaan ees taas ja pitäs tiettyyn aikaan soittaa, ja sitten se ei kumminkaan ole se oikea paikka. Tosi raivostuttavaa. Ja se, että ongelmat otettais vakavasti, terkkarina tms. ois järkevä ja fiksu ihminen, joka ei ala tuomitsemaan tai vähättelemään asiaa. Sellaiseenkin on törmätty. ”

Mistä tieto Webpropol pohjainen kysely netissä huhti- toukokuun vaihteessa 2010 Kemin, Keminmaan ja Tornion lukiolaisille Lappian ja Tokemin opiskelijoille Vastaajat 15 - 23-vuotiaita Tähän mennessä 165 vastausta, avoimiin kysymyksiin hieman vähemmän Kysyttiin mielenterveys- ja päihdepalveluiden saatavuudesta, toimivuudesta ja tiedottamisesta Avoimilla kysymyksillä kysyttiin hyvän olon lähteitä, mistä hakee apua ja millaisia palveluiden tulisi olla Tämän kyselyn lisäksi kuultu nuoria muuallakin tällä alueella, vastaukset samankaltaisia

Mistä nuoret hakevat apua? N =140

Saavatko nuoret apua? ” En hae apua mielenterveys tai päihdeongelmiin mistään, koska ongelmien perimmäisiä juuria ei oikeasti hoideta. Ongelmien ratkaiseminen ja hoitaminen ei ole sama asia kuin lääkkeet. Lääkkeet voivat olla vain osa sitä. ” ” Yksityiseltä jumalauta, julkinen terveydenhuolto kusee. Mielenterveyshuolto on aivan perseestä ja se on saattanut paitsi minut, myös hyvin monta ystävääni suurempiin ongelmiin. ”

Saavatko nuoret apua ” Netistä haen palvelujen numeroita ja koitan päästä linjoille.. Aikasemmasta asuinpaikkakunnasta osasin/tiesin mistä apua saa eikä se ollut niin vaikeaa kuin mitä täällä tuntuu olevan ja kaikkia ei oteta niin tosissaan. Varsinkaan jos kyse on mielenterveys ongelmaisista ne helposti katsotaan päihdekäyttäjiksi eikä saa oikeanlaista apua ja turhautuvat siihen. ” ” Yksityiseltä psykiatrilta, julkinen on erittäin huono vaihtoehto. Ihmiset järkiään ammattitaidottomia. ”

Millaisia mielenterveys- ja päihdepalveluita nuoret haluaisivat n=113 ” Helposti saatavilla, hoitoon pääsee halutessaan tarpeeksi nopeasti, sillä moni luovuttaa kun tuntee ettei apua saa. Hoidot pitää tapahtua nuoren omasta halusta ja niissä tulee noudattaa hienotunteisuutta ja salassapitoa. ” ” Helposti lähestyttäviä, luottamuksellisia, maksuttomia, sellaisia mistä saisi asiantuntevaa palvelua ja nuoria kohdeltaisiin ikänsä mukaan. ”

Millaisia mielenterveys- ja päihdepalveluita nuoret haluaisivat n=113 ” Nuorten ei ole kovin helppo mennä kertomaan omista ongelmista. Vanhempia pitäisi valistaa omia lapsiaa. Kouluissa olisi hyvä puhua enemmän päihde ja mielenterveysongelmista, niin silloin ei olisi niin iso kynnys mennä puhumaan terveydenhoitajalle. ” ” Sellaisia, jotka ovat helposti saatavilla ja joissa saa inhimillistä ja ymmärtävää kohtelua. ”

Millaisia ihmisiä mielenterveys- ja päihdepalveluihin nuoret haluaisivat Olisi jokin henkilö joka oikeasti kuuntelee, eikä vain vastaa koko ajan "joo", "kyllä", "näin on" Aikuiset jotka kuuntelevat Oikeasti ammattitaitoisia ihmisiä, jotka tietävät tasan tarkkaan ettei ihmisten parissa työskenteleminen ole lähelläkään sitä konttorirotan alaa, missä isketään pari numeroa paperiin ja son sillä hyvä. Kesken ei pitäsi luovuttaa Niitä pittäisi oikiasti kuunnella ja jättää se turhanpäivänen "no voi"asenne helevettiin. Se ei auta, joten toivoisin että alalle saataisiin ihmisiä, jotka sanovat asiat suoraan, kiertelemättä ja oikeasti tietävät mistä puhuvat, muullakin kuin sillä lääkiksen tiedolla, joka on ammennettu suoraan oppikirjasta, ja joka ei päde useimmissa tapauksissa juurikaan ollenkaan.

Millaisia ihmisiä mielenterveys- ja päihdepalveluihin ” Sellaisia, joissa henkilökunnalla olisi aikaa enemmän nuorille. Se on mahdoton yhtälö, tiedetään, mutta se ei auta kaikkia nuoria jos avunantaja on etäinen ja suhtautuu steriilisti tai läpinäkyvästi tekohymy kasvoillaan noihin ongelmiin, jotka ovat nuorelle maailman kauhein asia. ” ” Toimivia ja tästä nykymaailmasta edes jotain tietäviä ihmisiä. Ei tuomita, vaan yritetään AUTTAA. ” ” Sitten auttavien ihmisten tulisi osata ottaa nuoret ja heidän ongelmansa ammattitaitoisesti vastaan ja auttaa joka tilanteessa, eikä vähätellä nuoria. ” ” Henkilökunnan toivoisi olevan ymmärtäväistä, eikä vähättelisi yhtään nuoren kokemaa ongelmaa, ja myös kannustavaa ” ” Asiantuntevat henkilöt, jotka tukevat nuorta näissä ongelmissa ”

Millaisia palveluilta toivotaan? Enemmän tiedotusta / valistusta Ennaltaehkäiseviä Osaavaa henkilökuntaa Toimivat Samasta paikasta Pääsee helposti (24/7) Aitoa välittämistä ja kuuntelua Ei leimaa Anonyymiteetti Luottamus! Turvalliset

Mistä olet saanut luotettavaa tietoa mielenterveys ja päihdeasioista Mistä olet saanut luotettavaa tietoa mielenterveys ja päihdeasioista? Kysymykseen vastanneet: 164