MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suomen Palloliiton erotuomarivaliokunta on käsitellyt FIFAsta ja UEFAsta tulleita jalkapallon keskeisiä sääntöjä ja erotuomaritoimintaan muutoksia ja tarkennuksia.
Advertisements

Juniorijoukkueen organisaatio
Opitaan ja työskennellään yhdessä
Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa
GOLF HARRASTUKSENA Tietoa Vanhemmille
Turvallisuusohjeet joukkueen tapahtumissa • Valmentajalla täytyy olla tieto: • pelaajien mahdollisista allergioista • pelaajien mahdollisista lääkityksestä.
TEEMAT VUOROVAIKUTUS -VASTUSTAJAN KUNNIOITTAMINEN -PALLOTTOMAT TILANTEET -RANGAISTUKSET - UUDET PELISÄÄNNÖT.
Lasten säännöt - johdatus. Lasten säännöt - miksi?  Lasten säännöt on laadittu käytettäviksi 13-vuotiaiden ja sitä nuorempien kilpailuissa käytettäviksi.
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi17.30 –  Malliharjoitus18.30 –
Joukkue ja tukiryhmäpalaveri Keskustan ala-aste
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
SAPA ry VALMENNUSLINJA Arvoista normeihin ja tekoihin.
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
Loiskeen junioritoiminta
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
FC WILD P06 Eerikkilä 11/10/2014. Eerikkilä Agenda Joukkueen kuulumiset Valmennuksen uutiset Tasoryhmät Syksyn ja kesän ohjelma Tapahtumat.
Vuorovaikutus ja kohtaaminen
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
MAALIVAHTIPOLKU ”INNOSTUMINEN, TOIMINTA, VALINTA JA TAVOITE…”
PEPO E11 Kausi 2014.
Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA Suomen Jääkiekkoliitto2.
P06-joukkueen vanhempainilta
Valmentajana ja ohjaajana toimiminen Erilaisten ryhmien ja yksil ö iden kohtaaminen: Vinkkejä ohjaamiseen Riikka Juntunen, Heli Laitinen, Sari Rautio,
E-Kinkunsulatusturnaus Raksila 2, Oulu.
Syyskokous GrIFK Kauniaisten Jäähalli.
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
VALMENNUSRYHMIEN PELISÄÄNNÖT VOIMISTELIJAVALMENTAJAVANHEMMAT Voimistelen koska itse haluan* Olen esimerkkinä tytöille * Muistan, lapseni voimistelee koska.
E - AKATEMIA HJS E11 Sinivalkoinen
HyPS P06 Joukkueen omat säännöt 1. 2 Säännöt Kannustamme reilusti ja rehdisti kaikkia, emme arvostele toisten suorituksia Kiusaamissa ja häiriökäyttätymisissä.
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi16.00 –  Malliharjoitus17.00 –
Vanhempainilta Muury 05- salibandy Joukkue Pelaajia 26 Päävalmentaja Jarno – Muita valmentajia Jarkko, Marko Antti, Markus, Anssi, Ilkka.
Vanhempien tapaaminen P05 Torstai Leppävaaran UP kahvio.
NuPS T03 Pelaajapalaveri Joukkueen NuPS T03 pelaajat
Korpilahden Martti En -03 KAUSI Sisältö Joukkueen ja vanhempien pelisäännöt Joukkueen Toimintasuunnitelma 2014 Joukkueen maksut Lisenssi asiat Varainhankinta.
724. Pelisääntökysely 10/23/15. Kysely urheilevan lapsen vanhemmalle 1. Laji?
ILVES ry:n viestintäsuunnitelma Sisäinen ja ulkoinen viestintä Sisäiseen viestintään kuuluu seuran tavoitteiden toteutukseen suoraan tai epäsuoraan liittyvien.
PHSB PELIKIRJA PELITAPA  AKTIIVINEN  PYRITÄÄN VOITTAMAAN 1-1 TILANTEET  KOKO KENTÄLLÄ PALLONRIISTOIHIN PYRKIVÄ JA PELIÄ NOPEASTI KÄÄNTÄVÄ TAPA.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
Joukkueen pelisäännöt FC KasiYsi P05 päivitetty
Jonot mataliksi Liikettä pienissä tiloissa
BJR / EKS / EPS C-juniorit Infotilaisuus Matinkylä
Vanhempien rooli lasten harrastuksen tukena
2. Oppimiskerta PERSISTENT
Vanhempainkokous.
Valmennustoiminnan strategia – Vastuullisesti huipulle
Valmennuksen pelisäännöt
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
ORGANISOINNIN PERUSTEET
VANHEMPIEN PELISÄÄNNÖT
VANHEMPIEN PELIKIRJA 4K-SÄÄNTÖ: KOMMUNIKOI, KULJETA, KANNUSTA ja KUSTANNA Kommunikoi: keskustele yhdessä toimijoiden kanssa Kuljeta: tarjoa lapsellesi.
Henkinen valmennus valmennuksen ja kehittymisen tueksi
Vanhempien rooli lapsen harrastuksessa
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
Yhteiset odotukset Me kuuntelemme aina toisiamme ja käyttäydymme kunnioittavasti toisiamme kohtaan. Me emme ole aggressiivisia toisiamme kohtaan ja pyrimme.
Kotipelin järjestäminen Blues-turnaus Joukkueen vaatetus
Kunnioita Peliä -teksti
Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa
Suomen Jääkiekkoliitto / Pekka Peltola
talven hauska ulkopeli meille kaikille
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
Paimion Haka uudet joukkueet T-P-11mpainpalaveri
Uusi pelitaitoa kehittävä paitsioaluesääntö E10-E11 –ikäluokille.
Uusi pelitaitoa kehittävä paitsioaluesääntö E10-E11 –ikäluokille.
Innostuminen toiminta Valinta tavoiTE
Iloinen: Innostunut, positiivinen yleisilme ja -olemus
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
Pelin kehittäminen Jyväskylä.
Esityksen transkriptio:

MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA

KUN KUNNIOITAMME TOISIAMME, PELISTÄ NAUTTIVAT KAIKKI. Pelitapahtuma on positiivinen kasvuympäristö, jossa onnistumisille ja epäonnistumisille on tilaa Peli on entistä turvallisempaa Valmentajat ja tuomarit saavat työrauhan Kyse on pelaajien, valmentajien, tuomareiden, vanhempien ja muiden lajin parissa toimivien keskinäisestä kunnioittamisesta.

PELAAJAT

PELAAJA, JOKA KUNNIOITTAA PELIÄ… Keskittyy olennaiseen, ei provosoidu eikä provosoi Kunnioittaa vastustajaa jokaisessa pelitilanteessa Taklaa reilusti, ei selkään eikä päähän Kuuntelee valmennuksen antamat ohjeet & toimii niiden mukaan Tuntee pelin säännöt & hyväksyy tuomarin tekemät ratkaisut On esimerkki jäällä ja jään ulkopuolella

VALMENTAJAT

VALMENTAJA, JOKA KUNNIOITTAA PELIÄ… Kannustaa ja palkitsee lasta aina yrittämään parhaansa, taitotasosta riippumatta Tiedostaa, että on lapsille esikuva ja esimerkki niin jääkiekon kuin hyvän käytöksen suhteen Muistaa, että lasten vanhemmat reagoivat asioihin useimmiten tunteella Ymmärtää ja hyväksyy mahdolliset tuomarivirheet osaksi peliä ja antaa tuomarille mahdollisuuden oppia virheistään Mihin joukkueesi ja sinä itse keskityt?

TUOMARIT

Tuomari, joka kunnioittaa peliä… Palvelee peliä luottamuksen arvoisesti Huolehtii pelin turvallisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta kaikissa tilanteissa Puuttuu huonoon käytökseen Pysyy rauhallisena, ei provosoidu, eikä provosoi On rehellinen itselleen ja pelille

VANHEMMAT

VANHEMPI, JOKA KUNNIOITTAA PELIÄ… Kannustaa lasta positiivisessa hengessä. Luottaa valmentajien ja tuomareiden tekemiin ratkaisuihin ja ymmärtää, että virheitä tapahtuu. Antaa työrauhan kentällä ja pukukopissa On kaikella tekemisellään ja toiminnallaan esikuva lapsille. Kannusta, kuskaa & kustanna – 3:n K:n periaate tiivistää jääkiekkovanhempien roolin.

KÄYTTÄYDY HALLILLA, KUTEN SEN ULKOPUOLELLA.