Madetojan musiikkilukion Veso-päivä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kielitivoliristeily Iloa ja hyötyä verkosta Katrina Vartiainen.
Advertisements

 Monella tiedonalalla on oma erikois- tai oppilaitoskirjasto.  Suuri osa kirjastoista on kaikille avoimia.  Joissain kirjastoissa käynnistä on sovittava.
Karkkilan kaupunginkirjasto -Kirjastotoiminta aloitettu vuonna Vuoden vapaaehtoisvoimin kunnalliseksi.
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat ja tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
Tekijänoikeudet koulun arjessa
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt  Aiheen ja tiedonlähteen valinta  Haku- ja asiasanat  Tiedonhaun perustekniikka  Kirjastoverkon.
Internet-tiedonhaussa tarvitaan  Hakukone tai tietokanta  Hakusanoja tai asiasanoja  Hakulause.
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
SÄHKÖISET SISÄLLÖT: AJANKOHTAISET KUULUMISET Virva Nousiainen-Hiiri Helsingin kaupunginkirjasto.
Lyhyt musiikki: 8. luokalla 2h läpi lukuvuoden Vaihtoehtoina : 1) musiikki (bändi) tai 2) musiikkiteatteri Pitkä musiikki: 8. ja 9. luokalla 2h läpi lukuvuoden.
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
KOLMASULOTTUVUUS.FI JA KIRJASTOT Päivi Litmanen-Peitsala Viestinnänsuunnittelija, Kirjastot.fi.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON KIRJASTO Kirjastoinfot uusille opiskelijoille Tutorit ilmoittavat ryhmänsä infoihin Korpin kautta Infoja ke pe 5.9. ja ma.
 Monella tiedonalalla on oma erikois- tai oppilaitoskirjasto.  Suuri osa kirjastoista on kaikille avoimia.  Joissain kirjastoissa käynnistä on sovittava.
Tiia Hämäläinen Emmi Kankaanpää Sanna-Mari Pulkkinen
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat ja tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan.
Vaski-kirjastot Asiakkaille Yhteinen kortti Yhteiskäyttöiset kokoelmat Aineiston kuljetukset kirjastojen välillä: 3 x viikossa Varattu aineisto tulee asiakkaille.
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – kirjastojen tarjontaa yrittäjille.
Yhteinen eKirjasto Erkki lounasvuori Keskuskirjasto.
Elektronisten aineistojen käyttöoikeudet - FinELib lisenssisopimukset.
Karkkilan kaupunginkirjasto -Kirjastotoiminta aloitettu vuonna Vuoden vapaaehtoisvoimin kunnalliseksi.
TIETOA JA TIEDONHANKINTAA YRITYSTOIMINTASI TUEKSI: Tehoa tiedonhankintaan ja kirjastojen palveluita yrittäjille.
E-kirjoja ja sähköistä kirjallisuutta Project Gutenberg Google Books Bartleby Librivox Electric Verses – sähköiset säkeet HelMetin e-kirjat E-kirjojen.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT. Sisällöt artikkeliviitetietokannat Arto ja Aleksi Elektroniset lehdet ePress, PressDisplay, Suoma ja Googlen lehdet.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT
Lehtiartikkelitietokannat ja elektroniset aineistot Mitä tietoja tai asioita asiakkaat voivat löytää kirjaston elektronisista aineistoista? Faktat, tilastot,
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
MERI-LAPIN KIRJASTOT Tieto haltuun -opetusmateriaali, OP 1 1 Hei, olen Dinius ja tässä on kaverini Mauri Mato. Voi ei, Diniuksen lukuhammasta.
Tiedonhaku OUTI-verkkokirjastosta Yläkoulu Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.
Tiedonhaku Kirjastot ja kirjat 4. (toiminta) 4 ● Valitun kirjaston verkkopalvelusta tulostetaan eri teosten viitetietoja ● Opiskelijoille jaetaan ryhmittäin.
Tiedonhaku OUTI-verkkokirjastosta Yläkoulu Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.
Tieto haltuun –hanke Heidi Eriksson Syksy Aloita perusteista Tietosanakirjat, esim. Wikipedia Tietosanakirja sisältää yleistietoa  ei sovi lähdeluetteloon.
Ke Amanuenssit ohjaavat sivuaineopiskelijoita Hannele Kuusela-Häkkinen, F103, puh suomi ja suomalainen viittomakieli Anna-Maria.
Tieto haltuun –hanke Heidi Eriksson Syksy Tekijänoikeudet Valokuva on teos l. tekijänoikeuksien suojaama Näyttäminen sallittua, kopiointi kiellettyä!
Kielten laitos HALUATKO KIELENKIINTOISEN OPISKELUPAIKAN?
ABI-INFO SYKSYN ENGLANNIN YO-KOE. SYKSYLLÄ KIRJOITTAVAT VAHVAT OSAAJAT.
Digitaalisen lastenkirjallisuuden haasteet kirjastoissa
Kirjaston tiedonhaku - yläkoulu
TEKIJÄNOIKEUDET HS maaliskuu 2017:.
Toki-verkkokirjasto ja kirjastopalvelut
Monikielinen kirjasto
Ryhmänohjaus Kevät 2017 Piritta Mikkonen
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
Mitä opettajan on hyvä tietää tekijänoikeuksista ja tietosuojasta
Oman alan lehdet (1) Käy lainaamassa oppilaitoksen kirjastosta oman alan lehti. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee oma sivu nimeltään ”Oman alan lehdet”)
MUSIIKKI VALINNAISAINEENA
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Tiedonhaku kirjastossa
Tervetuloa kirjastoon Suomessa
Kirjaston tiedonhaku - alakoulu
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Tekijänoikeudet opetuksessa Ylöjärvellä
Welcome to Könönpelto School
Uusi Celianet ja Celian muuttuneet käytännöt kirjastoissa
Työpaja: englanninkielisiä tiedonlähteitä mediatekniikan opiskelijoille Kevät 2014, Kaisu Sallasmaa.
Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla
Musiikki Valinnaiset
Tiedonhakua kirjastossa
E-aineistot OUTI-kirjastoissa E-kirjat ja e-lehdet
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Tampereen seudun S2-opettajat ry
Kirjasto tutkimuksen tekijän ja ohjaajien apuna
Kirjaston tiedonhaun opetus ja tiedonhakijan reitti
Minna Katela, Celia Marjo Kauttonen, Celia
Celian palvelut kirjastosta
Tiedonhaku OUTI-verkkokirjastosta 5. lk
Kirjasampo – kirjallisuuden tiedonhaku
Kirjaston tiedonhaku – yläkoulu ja lukio
Vinkkejä tiedonhakuun
Kirjasto tutkimuksen tekijän ja ohjaajien apuna
Esityksen transkriptio:

Madetojan musiikkilukion Veso-päivä eKirjaston esittely Madetojan musiikkilukion Veso-päivä 7.8.2019

eKirjaston yleisesittely 11 e-aineistopalvelua, joista 9 etäkäyttöisiä Kirjaston tarjoamien e-aineistojen käyttö on täysin ilmaista Suurin osa e-palveluista toimii myös mobiililaitteilla E-palveluiden käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja sen PIN-koodi Huomioi sisältöjen käytössä tekijänoikeudet ja palveluiden käyttöoikeudet https://outi.finna.fi/Content/ekirjasto Verkkokirjastossa myös muita linkkejä tiedonhakuun!

E-aineistojen hyödyntäminen oppiaineissa Äidinkieli, kirjallisuus, lukeminen... Ellibs OverDrive ePress eMagz Kielten opiskelu RedFox PressReader Viddla Musiikki Naxos Music Library Naxos Music Library Jazz Naxos Video Library Rockway Tiedonhaku eri oppiaineisiin E-aineistojen hyödyntäminen oppiaineissa

Pääosin suomenkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja Tieto- ja kaunokirjallisuutta, klassikoita ja uutuuksia, myös lasten- ja nuortenkirjoja Kirjoihin pääosin yksi luku-/kuunteluoikeus teosta kohden Teoksen laina-aika 7 tai 14 vuorokautta, lainan voi palauttaa myös aiemmin Yhtä aikaa lainassa voi olla korkeintaan 5 teosta Käytettävissä selaimella tai sovelluksella. Sovelluksen kautta e-kirjat ja e-äänikirjat ovat käytettävissä myös ilman verkkoyhteyttä. Käyttö kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla Tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Osia aineistosta saa esittää julkisesti osana esitystä opetuksessa.

Pääosin englanninkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja Tieto- ja kaunokirjallisuutta, klassikoita ja uutuuksia, myös lasten- ja nuortenkirjoja Kirjoihin pääosin yksi luku-/kuunteluoikeus teosta kohden Teoksen laina-aika 7 tai 14 vuorokautta, lainan voi palauttaa myös aiemmin Yhtä aikaa lainassa voi olla korkeintaan 5 teosta Käytettävissä selaimella tai Libby-sovelluksella. Sovelluksen kautta e-kirjat ja e-äänikirjat ovat käytettävissä myös ilman verkkoyhteyttä. Käyttö kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla Saa käyttää luokassa esityksissä opetuksen osana.

41 kielen sanakirjat, yleiskielen ja erikoisalojen sanastoa Englannin, suomen, ruotsin, saksan, ranskan, espanjan, italian ja venäjän kielen videomuotoista itseopiskeluaineistoa. Muun muassa sanastoa, kielioppia ja matkasanakirja. Suomenkielen synonyymisanakirja Käytettävissä selaimella Käyttö kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla Palvelu on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön

263 kotimaista sanomalehteä näköislehtinä, joihin 37 lukuoikeutta Lehdistä 2 vuoden arkisto Lehdistä mahdollista hakea yksittäisillä sanoilla tai lauseilla ja rajata hakua ajan tai lehtien mukaan Käytössä kirjastojen koneilla ja langattomissa verkoissa, ei etäkäytettävä Mahdollisuus tulostaa Internet Explorer –selainta käyttäessä

151 kotimaista aikakauslehteä näköislehtinä, joihin 1-4 lukuoikeutta lehteä kohden Lehdistä noin 2 vuoden arkisto Lehdistä mahdollista hakea yksittäisillä sanoilla tai lauseilla ja rajata hakua ajan tai lehtien mukaan Käytössä kirjastojen koneilla ja langattomissa verkoissa, ei etäkäytettävä Mahdollisuus tulostaa Internet Explorer –selainta käyttäessä

Yli 7000 sanoma- ja aikakauslehteä 120 eri maasta yli 60 kielellä Lehdistä yleensä 90 päivän arkisto Rajoittamaton määrä yhtäaikaisia lukijoita Lehdistä mahdollista hakea yksittäisillä sanoilla tai lauseilla ja rajata hakua ajan, kielen tai julkaisun mukaan Käyttö selaimella kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla Käyttö mobiilisovelluksella kirjaston langattomassa verkossa, etäkäyttö 3 vuorokauden ajan verkosta poistumisen jälkeen Joidenkin artikkelien tulostaminen mahdollista Aineiston osia saa käyttää tekijänoikeuksen mukaisesti

50 opetuskurssia eri soittimille ja lauluun (kitara, sähkökitara, bassokitara, piano ja muut kosketinsoittimet, ukulele, rummut ja pop-jazz-laulu) Kurssit sisältävät esimerkiksi videomateriaalia ja nuotteja, lisätoimintoina Viritin, Metronomi ja Äänitys Yhteen kurssiin 1-3 käyttöoikeutta Kurssin laina-aika on 2 viikkoa Käyttö kirjastokortin numerolla Palvelu on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön

Klassisen musiikin suoratoistopalvelu Yli 140 000 cd-levyllisen verran musiikkia Käytettävissä selaimella tai sovelluksella. Käyttö kirjastokortin numerolla Palvelu on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Opetustilanteissa käyttö sallittua.

Jazz-musiikin suoratoistopalvelu Noin 17 000 cd-levyllisen verran musiikkia Käytettävissä selaimella tai sovelluksella. Käyttö kirjastokortin numerolla Palvelu on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Opetustilanteissa käyttö sallittua.

Klassisen musiikin videoiden suoratoistopalvelu Yli 3000 videota Esitystaltiointeja konserteista, oopperoista, baleteista sekä musiikkidokumentteja ja oopperalibrettoja Käytettävissä tietokoneen selaimella Käyttö kirjastokortin numerolla Palvelu on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Opetustilanteissa käyttö sallittua.

Elokuvien suoratoistopalvelu Noin 340 elokuvaa ja dokumenttia Asiakas voi lainata 3 elokuvaa kuukaudessa Laina-aika 48 tuntia Käytettävissä selaimella Käyttö kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla Vain henkilökohtaiseen käyttöön Suomessa. Julkinen esittäminen kielletty. Elokuvan ikäraja löytyy elokuvan tiedoista ja järjestelmä tarkistaa lainauksen yhteydessä kortin omistajan iän

Kiitokset! https://outi.finna.fi/Content/ekirjasto Raisa Laitala, informaatikko, raisa.laitala@ouka.fi https://outi.finna.fi/Content/ekirjasto