Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

E-aineistot OUTI-kirjastoissa E-kirjat ja e-lehdet

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "E-aineistot OUTI-kirjastoissa E-kirjat ja e-lehdet"— Esityksen transkriptio:

1 E-aineistot OUTI-kirjastoissa E-kirjat ja e-lehdet

2 E-aineistot Kirjastoreitti-sivustolla https://www. ouka

3 E-kirjojen suosio kasvaa, OUTI-kirjastoissa on hyvä valikoima e-kirjoja. Kokoelmasta löytyy sekä kaunokirjallisuutta että tietokirjallisuutta.

4 Kirjaston e-kirjat Kirjaston e-kirjat löytyvät Ellibs e-kirjapalvelusta. Se on verkkopalveluna toimiva lainausalusta kirjastojen käyttöön. Kirjaston kokoelma | Ellibs Library E-kirjoja voi hakea myös verkkokirjaston kautta, palvelu on käytössä kaikilla OUTI-kirjastoilla E-kirjapalvelun linkki löytyy myös kirjaston www-sivuilta Lainattavia e-kirjoja on kokoelmissa n Kokoelma muuttuu koko ajan, uutta ostetaan ja vanhoja poistuu.

5 Kirjaston e-kirjat E-kirjaa lainatessa tarvitaan OUTI-kirjaston kortti ja verkkokirjaston salanumero. Asiakkaalla voi olla lainassa viisi e-kirjaa kerrallaan. Lainassa olevat kirjat siirtyvät Omaan kirjahyllyyn. Palvelu näyttää heti lainattavissa olevat, lainassa olevat kirjat näkyvät harmahtavina. Kirjaa voi esikatsella, eli lukea muutaman sivun alusta. Laina-aika on 10 päivää tai 1 päivä. Lainassa olevia e-kirjoja voi varata. Asiakkaalla voi olla seitsemän varausta voimassa. Käytössä on myös varauksen keskeytystoiminto kuten Kohassa.

6 Kirjaston e-äänikirjat
E-äänikirjat eivät lataudu laitteelle, vaan ne kuunnellaan suoraan palvelun kautta Ellibs e-äänikirja. Internet yhteys vaaditaan siis kuuntelun ajan. Lainassa olevat e-äänikirjat löytyvät Omasta kirjahyllystä ja niiden kuuntelua voi jatkaa sitä kautta. Laina-ajat samat kuin e-kirjoilla.

7 Kirjaston e-lehdet

8 E-lehdet Flipster eMagz PressReader ePress

9 eMagz 140 suomalaista aikakauslehteä
lukeminen kirjaston koneilla tai pääkirjastossa Kirjasto –verkossa omilla laitteilla tulevat luettavaksi julkaisupäivänä arkisto kaksi vuotta taaksepäin tulostus onnistuu parhaiten IE:llä (työpöydän kuvake aukaisee palvelun IE:en) haku: pikahaku kaikista lehdistä, laaja haku mahdollista kohdistaa tiettyyn lehteen 37 lisenssiä yhtä lehteä voi lukea vain yksi lukija kerrallaan

10 ePress 240 sanomalehteä lukeminen kirjaston koneilla tai pääkirjastossa Kirjasto –verkossa omilla laitteilla lehdet palvelussa julkaisupäivänä arkisto kaksi vuotta taaksepäin tulostus IE:lla haku kuten eMagzissa 28 lisenssiä (28 kuntaa)

11 Flipster 50 englanninkielistä aikakauslehteä
arkisto vaihtelevasti (joistain lehdistä luettavana jopa v lehtiä) haku lehden sisällä tulostus IE:llä lisenssejä rajattomasti

12 PressReader lehtien määrä n. 7200
lukeminen kirjaston koneilla tai pääkirjastossa Kirjasto -verkossa omilla laitteilla lehtiä 60 eri kielellä 90 päivän arkisto, yksittäisiä vanhempia lehtiä voi kuitenkin olla haku tekstistä (kaikista lehdistä tai tietyistä julkaisuista, kielistä) tulostus IE lisenssejä rajattomasti

13 Applikaatiot Flipster appi (GooglePlay kauppa, Apple Store)
Digital Magazines for Libraries | Flipster Etsi Oulun maakuntakirjaston nimellä oleva profiili ja kirjaudu sisälle kirjastokortin numerolla, kaikkia lehtiä voi selata suoraan applikaatiossa ja ladata luettavaksi PressReader appi (GooglePlay kauppa, Apple Store) Lataa lehti luettavaksi Kirjasto-verkossa ja voit lukea sitä offline -tilassa. Kun PressReader appia on käyttänyt Kirjastoverkossa, PressReader on käytössäsi 3 vuorokautta.

14 #oulunkaupunginkirjasto Kysy mitä vaan!
Kiitos! #oulunkaupunginkirjasto Kysy mitä vaan! Esityksen kuvat: pixabay.com


Lataa ppt "E-aineistot OUTI-kirjastoissa E-kirjat ja e-lehdet"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google