Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vinkkejä tiedonhakuun

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vinkkejä tiedonhakuun"— Esityksen transkriptio:

1 Vinkkejä tiedonhakuun
9.-luokkalaisille kotimaisesta kirjallisuudesta ja kirjailijoista

2 Miten alkuun? Valittuasi kirjailijan esitelmääsi varten etsi hänen kirjoittamansa kirja/kirjoja luettavaksesi Outi-verkkokirjastosta. Hakutuloksista selviää kirjan aihe, ilmestymisaika, sivumäärä ja saatavuus eri kirjastoissa. Myös kansikuva ja kuvaus ovat yleensä saatavilla. Kirjan voit varata ja noutaa mistä tahansa Outi-kirjaston toimipisteestä. Kirjan varaaminen vaatii kirjautumisen verkkokirjastoon. Siihen tarvittavan pin-koodin saat kirjastosta.

3 Lähdeteoksia kirjaston hyllystä
Hae lähdeteoksia käyttämällä verkkokirjaston aihehakua (aihe: kirjailijan nimi). Käytä rajauksia, jos hakutulos on liian suuri. Kirjailijahakemistoista saat perustiedot kirjailijasta, esim. Kotimaisia nykykertojia -sarjan osa. Kirjailijaelämäkerrat ja muistelmat. Käytä myös hakuteoksia, esim. Kansallisgalleria: suuret suomalaiset, joissa on varsinkin klassikkokirjailijoiden esittelyjä.

4 Kirjailijatietoa verkossa
Kustantajien verkkosivut, esim. Otava , WSOY , Tammi , Gummerus jne. Kirjailijoiden omat kotisivut, blogit ja somekanavat. Kirjablogit Kirjavinkit-sivustolla on tuhansien kirjojen esittelyjä.

5 Kirjailijatietoa verkossa
Kirjasampo on kirjallisuuteen keskittynyt verkkopalvelu. Sen kautta voi etsiä kirjallisuutta eri aiheista sekä tietoa kirjoista, kirjailijoista, kääntäjistä ja kuvittajista. Kirjasammossa on kirjailijahaastatteluja, kirjavinkkejä, videoita, arvosteluja, kansikuvia ja kirjailijoiden omia kuvailuja tuotannostaan. Kirjastokaistan kirjallisuusohjelmat, osin samaa sisältöä Kirjasammon kanssa.

6 Kirjailijatietoa verkossa
Makupalat-linkkihakemistossa on paljon tietoa kirjoista ja kirjallisuudesta. Kuvia klassikkokirjailijoista Finnasta Kirjailijahaastattelut, kirjatrailerit ym. esityksen elävöittäjät Kirjasammosta tai vaikka Yle Areenasta.

7 Kirjaston e-aineistot yhdellä sivulla
eKirjastossa esimerkiksi: Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan e-kirjasto: sähköisiä kirjoja ja äänikirjoja, joita voit lainata kirjastokortillasi ja pi-koodilla. Kaino: suomalaisen kirjallisuuden digitoituja klassikoita 1880-luvulta 1930-luvulle. Biografiasampo: kirjailijoiden ja muiden merkkihenkilöiden elämäkertatietoja. Finna: digitoituja kirjoja, valokuvia ym.

8 Kiitokset!


Lataa ppt "Vinkkejä tiedonhakuun"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google