Tulokset 2018 Suunnitelmat 2019.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Humanistiseen ammattikorkeakoulu. Humak on valtakunnallinen Verkosto- ammattikorkeakoulu.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen asialla Lahjakkuutta ja erityisvahvuuksia tukevan opetuksen kehittämishanke Kirjoittajan nimi Tilaisuuden nimi Päiväys/
HALLITUSOHJELMAN KÄRKIHANKKEET Osaaminen ja koulutus Nuorisotakuusta yhteisötakuun suuntaan Martti Rantalan ote OKM kärkihankemateriaalista.
Perusopetuksen toimintakulttuurin kehittämishanke (OKM) Puolalan lähikoulun luokat
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
Yritysviestinnän ja internet-palveluiden asiantuntija.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys- hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus ja opetusklinikoiden vastuuhenkilöiden tapaaminen Helsingissä.
6AIKA-OHJELMAN TILANNE JulkICT-ohjausryhmälle Ville Meloni – 6Aika-toimisto.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / XAMK Kestävän hyvinvoinnin ja teknologian ammattikorkeakoulu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk)
Kirjasto kaikille Kirjastoalan AMK-koulutuksen näkökulma Päätösseminaari Ritva Hyttinen, Kirjasto- ja tietopalvelualan koulutus Turku AMK.
Jouni Paakkinen Perusopetuksen päätelaiteprojekti.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 NMI Dialoog. Hankkeen tavoitteet  Tunnistaa opinnoissaan hitaasti etenevät ja keskeyttämisvaarassa olevat opiskelijat.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Koulutuksenjärjestäjän kommenttipuheenvuoro KJY ry:n aluekehitysseminaari Eeva-Maija Mäntynen, OSEKK:n kehitysjohtaja.
Oulun yliopisto Turun yliopisto Lapin yliopisto Aalto-yliopisto Tampereen teknillinen yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto
TOIMIVA oppimisympäristö -hanke
Reformi haltuun OKM.
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
LARK5-hankkeen workshop Sari Mikkola
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Smart Tampere Tero Blomqvist © SRV/Studio Libeskind.
KATKEAMIA OPINTOJEN POLUISSA?
Infoa tutoropettajille
OIVA - ohjauksen interventioilla vaikuttavuutta läpäisyn tehostamiseen
Finnan viestintäkatsaus
- Johtoryhmän toimintasuunnitelma
Esa Karvinen Kuntayhtymän johtaja
Opiskelija Työelämä Henkilöstö Kansainvälinen toiminta
JulkICTLabs –projekti -asemointia
Opetustoimi osana Jyväskylää
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
Unifin opetusvararehtoreiden 13. 9
JATKO-OPINTOTAVOITTEINEN LINJAJAKO TULEVAISUUDEN LUKIOSSA
Ammatinen koulutus uudistuu
SINUSSA ON POTENTIAALIA
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
EDELLYTYKSET AVOIMEN DATAN HYÖDYNTÄMISELLE LIIKETOIMINNASSA
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
<Hankkeen nimi>
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
Ammatillinen tutkinto urheilijoille
HIEKKIKSEN YRITTÄJYYSKASVATUSHANKE
Koulutus- ja talouspolitiikka Pohjois-Karjalassa
PowerPoint-esitys korkeakoulujen opiskelijavalinnoista 2020-
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Kela ammatillisen kuntoutuksen kokeilu Pähee OTE
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Ajankohtaista maaseuturahoituksesta
KA1 - Yhdessä olemme enemmän
Tilastotietoa teknologiateollisuuden rekrytointitarpeista, henkilöstön koulutustaustasta ja teknologia-alojen koulutuksesta.
Tietotekniikan laitoksen suuntautumisvaihtoehdot
Koulu palveluna –kokeilu Aalto-yliopiston kampuksella
KEIJO KEIJO
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Omnia.fi/yhteishaku.
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset - Sivistystoimiala
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
RADICAL Filling Skills Gaps in Blue Industry by Radical Competence Boost in Engineering VET
Sivistystoimialan toiminta ja talous 9/14
– sujuvien siirtymien kansallinen koordinointi
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Esityksen transkriptio:

Tulokset 2018 Suunnitelmat 2019

Hanke pähkinänkuoressa Turun kaupunki solmi huhtikuussa 2018 yhdessä alueen korkeakoulujen ja Turku Science Park Oy:n kanssa Teknologiakampus-sopimuksen, joka keskittyy tekniikan alan koulutustarjonnan ja tutkimuksen lisäämiseen STEAM-hankkeen toteutuksesta vastaa Turun kaupungin sivistystoimiala, mutta se linkittyy osaksi koko kaupungin elinkei- nopolitiikkaa. STEAM Turku -hankkeeseen liittyy kokonaan tai osittain 18 erillistä projektia, joita toteutetaan koko toimialalla tai yksittäisillä palvelualueilla

Hanke pähkinänkuoressa Hankkeen rahoituksesta vastaavat Turun kaupungin konsernihallinto ja sivistystoimiala sekä erilaiset ulkopuoliset rahoittajat (ESR, EAKR, OPH, OKM jne.) 2019 STEAM-rahoitusta on eri hankkeissa yhteensä noin 1,3 miljoonaa euroa (arvio joulukuun alussa 2018), josta noin kolmasosa on kaupungin omaa rahoitusta STEAM on jatkuva prosessi, ei perinteinen projekti/hanke

STEAM Lounaisrannikko Kansainvälinen yhteistyö STEAM Lounaisrannikko Yhteistyö Meri- ja teknologiakoulutus- foorumin kanssa Tulosten tuotteistaminen ja levittäminen Yhteiset kehittämishankkeet Uusien yhteistyömuotojen kehittäminen Yhteistyö Strathclyden yliopiston kanssa Muut kv-kehittämisverkostot ja -hankkeet Luonnontieteiden ja tekniikan alojen vetovoiman lisääminen Varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen yhdistävä Tiede- ja teknologiapolku Uudet digitaaliset ratkaisut, opetussisällöt, oppimateriaalit ja oppimisympäristöt Uudet väylät korkeakouluopintoihin Yhteistyön kehittäminen eri kouluasteiden, korkeakoulujen ja yritysten välillä Kehittämishankkeet (18 kpl tammikuussa 2019) Valtakunnallinen yhteistyö FITech, TT, muut yhteistyö-kumppanit ja sidosryhmät Yhteiset kehittämishankkeet

STEAM-hanke Toimiala Varhais-kasvatus Perusopetus Lukiokoulutus Tiede- ja teknologiapolku Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt Työelämälehtori Varhais-kasvatus Varhaiskasvatuksen oppimisympäristöt uutta pedagogiikkaa tukeviksi Perusopetus Open Schools for Open Societies My Tech -ohjelma perusopetuksessa Innostu ja innovoi Make It Now G.A. STEM Lukiokoulutus Lukion työelämä-kumppanit Paikkatieto ja avoin data Merilukion kehittäminen Tutoriaalinen oppimisympäristö TASE Ammatillinen koulutus Hyvä PORE LIVE Nopsa RoboREEL

Yhteistyön lisääminen Keväällä 25 My Tech -pilottia peruskouluissa (yhteistyökumppani TT) Yhteistyön tiivistäminen Teknologiakampuksen kanssa Kesäkoulun toteuttaminen (kesäkuu 2019) hyödyntäen esimerkiksi Strathclyden ja LUT:n malleja Uudet yhteistyömallit sivistystoimialan sisällä (esimerkiksi lukiolaisten toteuttama robottikokeilu varhaiskasvatuksessa)

Yhteistyön lisääminen Uusien yhteistyömallien kehittäminen toisen asteen ja korkeakoulujen välille (suorat polut lukiosta korkeakouluihin, amk-opintoja tukevat opinnot ammatillisessa koulutuksessa jne.) Yritysyhteistyön kehittäminen (yhteiset oppimisympäristöt, työelämäagentit, kehittämisprojektit jne.) Eri kouluasteiden yhteistyön lisääminen Lounais-Suomessa (STEAM- yhteistyössä ollaan yhteisten hankkeiden ansiosta tällä hetkellä pisimmällä ammatillisessa koulutuksessa) Kv-yhteistyön kehittäminen (Strathclyde, UBC, Goethe Institut, Ocean 2022)

Vetovoima: lähtötilanne Lähtötilanne kartoitettu ja tulokset positiivisia: Turkulaisten 9-luokkalaisten matematiikan osaaminen maan huippua Pitkän matematiikan lukijoita Turun lukioissa selvästi enemmän kuin muualla maassa Kone- ja tuotantotekniikkaan (toisen asteen ammatillinen koulutus) hakeneiden opiskelijoiden määrä Lounais-Suomessa on kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa, samalla keskeyttämiset ovat vähentyneet selvästi

Vetovoiman lisääminen Erilaiset tapahtumat (esim. Teknologiatiistai 27.11. ja SciCruise) Työelämälehtori Muu viestintä ja markkinointi (nettisivut, blogit, seminaarit) Ohjaus- ja tuki (esim. tutoriaalinen oppimisympäristö)

Uudet innovaatiot Tiede- ja teknologiapolku 1.0 valmis Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt (yhdessä yritysten kanssa kehitettävät ja kokeiltavat uudet oppimisympäristöt ja pedagogiset ratkaisut) STEAMit-kokeilujen tulokset arvioidaan ja levitetään kevään aikana (uudet kokeilut syksyllä) Uudet kokeilut: STEAM Junior, STEAM Talk ja STEAMin kesäkoulu

Kiitos!