Autismi- ja Aspergerliitto ry

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Advertisements

Petra Suonio 2012 Autismi Petra Suonio. Petra Suonio 2012 Autismi Neurobiologinen aivojen toiminnan häiriöstä johtuva tila, joka näkyy käyttäytymisessä.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Ammatillisen koulutuksen kysymykset ja silta työelämään VAMPO toimenpiteet 64, 65, 66 Opiskelijoille suunnatut tukitoimet ja erityisopetus yleisissä ammatillisissa.
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus -Valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskus. Toiminta käynnistyi Koordinaatin.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Sinustako NuVa-vaikuttaja? Eveliina Kunttu Nuorisovaltuutettu Nuorisovaltuuston puheenjohtaja.
Nuorten valmennus SPV > 2020 Maajoukkue; Lajiliiton maajoukkuevalmentajat, Tiimivalmentajat, kansainvälinen yhteistyö, HUY Haastajataso; Lajiliiton.
Yhdenvertaisuuslaki: mikä muuttui vammaisen henkilön näkökulmasta Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys/Vike.
Yhteistyöllä hyvinvointia Erityisasiantuntija Marjo Riitta Tervonen Yhteistyöfoorumi Kajaanissa.
Joensuun Mahdollisuuksien tori Taitokorttelissa.
Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen.
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Yhteistyösopimuksen laadinta
Kelan AVH-kuntoutus kuntoutujan arjen selviytymisessä ja
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Maunula-talo: Tilojen varaaminen: Varaamo Varausperiaatteet
I Valtakunnalliset kalastuksenvalvojien koulutuspäivät
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Kanta-Helsingin Yrittäjät ry
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
KULTTUURIMENTORI VUOLLE SETLEMENTTI RY
Opiskelijayhdistys toiminta
Paikalla päivittäin useita eri asiantuntijoita
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Ura- ja rekrytointipalvelut
Vapaaehtoisten ja vertaisten kouluttaminen A-kiltatoiminnassa
1. Uskontojen maailma Ydinsisältö.
Hallintoviranomainen Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC
Autismi- ja Aspergerliitto ry
MIKÄ ME OLEMME? Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n itsenäinen jäsenyhdistys Uudenmaan alueella Tarjoamme neuvontaa sekä vertaistuki- ja muuta tukitoimintaa (mm.
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Opettajan nimi | kurssin numero
Sosiaalialan tehtävärakenne
Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut kansallinen koordinointi 2006
Syömishäiriöliitto - SYLI ry
Yhteistyössä mukana TYP ja työkykypalvelu – vastavuoroinen toiminta
Kysely opintojen ohjauksesta
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen / Ratkaisujen hakeminen kokeilutoiminnalla, ml. digitaalisuus
Suomi.fi-yrityssivusto
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen jaosto: Psykoterapia-aiheesta Palkon suositukseksi
OULUN NORMAALIKOULUN TAKSVÄRKKIKOHTEET
Rahoitusasiantuntija Verna Mustonen Kajaani
Parkinson-kerho
Asukkaat paikalliskehittäjinä Kouvolassa –hanke Pohjois-Kymen Kasvu ry
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta
Tietopaketti jäsenyhdistykselle
Mielenterveys ja päihdestrategia 2012
Tutkimukseen liittyvät eettiset näkökulmat
PERHEEN AITO KOHTAAMINEN
Ohjaamot.
Taloudellisia sopeutustoimia tuottajaliitossa
Koonnut Henriikka Mustajoki Kehittämispäällikkö TSV
Voiman Polku - koulutuksen
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto

UUDENMAAN MARTAT TOIMintakatsaus 2018
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
LAPSI- JA PERHEJÄRJESTÖT KESKI-SUOMESSA
Avoimen nuorisotyön arviointiväline: käyttöönotto Lounais-Suomessa (I aalto) Anu Gretschel, Erikoistutkija, FT, Nuorisotutkimusverkosto Pori,
Matkalla ympäri vuoden
Autismiliitto ry.
Esityksen transkriptio:

Autismi- ja Aspergerliitto ry

Liitto Autismi- ja Aspergerliitto perustettiin vuonna 1997. Autismi- ja Aspergerliiton varsinaisia jäseniä ovat eri puolilla Suomea toimivat jäsenyhdistykset, joita on tällä hetkellä 27. Niissä on yhteensä noin 3700 jäsentä. Pääosa toiminnan rahoituksesta tulee STM:n kautta Veikkauksen voittovaroista.

Toiminta-ajatus Visio Arvot Autismi- ja Aspergerliitto edistää ja valvoo autismikirjon henkilöiden ja heidän läheistensä etujen ja yhdenvertaisuuden toteutumista yhteiskunnassa. Visio Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää toiminnallaan autismikirjon monimuotoisuuden arvostusta ja yksilön ainutlaatuisuuden kunnioitusta. Arvot Yhdenvertaisuus – Yhteisöllisyys - Asiantuntijuus

Perustietoa autismikirjosta Autismikirjo on aivojen neurobiologinen kehityshäiriö, joka vaikuttaa siihen, miten henkilö viestii ja on vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa, sekä siihen, miten hän aistii ja kokee ympäröivän maailman. Autismikirjoa esiintyy vähintään 1 %:lla väestössä, Suomessa vähintään 55 000 henkilöllä. Lähivuosina astuu voimaan diagnoosimuutos (ICD-10ICD-11), jonka jälkeen diagnoosinimikkeeksi tulee autismikirjon häiriö. Mm. Aspergerin oireyhtymä erillisenä diagnoosina poistuu tautiluokituksesta.

Autismi- ja Aspergerliiton tehtävät Edunvalvonta ja vaikuttamistyö​ Jäsenyhdistysten tukeminen​ Tiedotus (ml. kirjastopalvelu) ja kouluttaminen ​ Ohjaus ja neuvonta​ Kehittämistoiminta Vertais- ja kokemustoiminta​ (Ak-rahoitus) Sidosryhmä- ja verkostoyhteistyö Vuosittaisia tapahtumia: Autismin talvipäivät ja kansainvälinen autismitietoisuuden päivä (WAAD) 2.4. Palveluneuvonta: ma-to klo 12–15 puh. 050 467 3130

Projektit Projekteilla liitto tuottaa uutta tietoa sekä kehittää ja edistää autismikirjoon liittyvien uusien kuntoutus- ja muiden menetelmien käyttöönottoa ja tutkimusta. Askel aikuisuuteen -projekti (2019-2021) 1. Autismikirjon 14-21 -vuotiaiden nuorten itsenäistymiseen ja jatko-opintoihin liittyvien valmiuksien ja taitojen vahvistaminen. 2. Autismikirjon nuoren vanhemmat saavat tietoa tuen tarpeista ja saavat uusia keinoja tukea nuorta valmistautumisessa itsenäistymiseen ja jatko-opintoihin liittyviin siirtymävaiheisiin ja itse siirtymävaiheissa 3. Ammattihenkilöillä (opetus- ja kasvatustyö, sosiaalityö, palvelut) saavat välineitä, joiden avulla on mahdollista tukea autismikirjon nuorta siirtymävaiheisiin valmistautumisessa sekä saada tietoa tuen tarpeesta siirtymävaiheen aikana ja sen jälkeen.

sähköposti: etunimi.sukunimi@autismiliitto.fi Yhteystiedot Helsingin keskustoimisto Nuijamiestentie 3 B, 00400 HELSINKI Puh +358 50 370 9155 Pohjois-Suomen aluetoimisto Kansankatu 53, 90100 OULU Puh +358 50 5022 269 Kaakkois-Suomen aluetoimisto Salpauseläntie 40A, 3.krs 45100 KOUVOLA Puh +358 50 3409 180 Facebook: www.facebook.com/autismiliitto Twitter: @Autismiliitto YouTube: Autismiliitto sähköposti: etunimi.sukunimi@autismiliitto.fi