SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KOKKOLAN KAUPUNKI Sosiaali-ja terveystoimi
Advertisements

Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
10 VÄITETTÄ JA FAKTAA TURVAPAIKANHAKIJOISTA JA PAKOLAISISTA
EUROOPAN MUUTTOLIIKEVERKOSTO
Keskustanuoret - Monikulttuurinen yhteiskunta.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Maailmantalouden muutoksesta ja Euroopan talouden haasteista Erkki Liikanen Pääjohtaja Suomen Pankki.
 Henkilö, jolla ei ole oleskelulupaa  Euroopassa arviolta 5-8 miljoonaa, tarkkaa määrää ei tiedetä  Suomessa paperittomia arvioidaan olevan joitakin.
SUOMEN MENESTYKSEN EVÄÄT -Tiekartta tulevaisuuteen Julkistamistilaisuus
EU-kansalaisuus: Miten kansalaisuus määritellään?
Suuri ja mahtava Euroopan unioni?
Euroopan unionin kansalaisuus
Maahanmuuttaja- ja pakolaistyö Pirkkalassa
Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä
Kiintiöpakolaisten vastaanotto
Käsitteet Haltuun maahan muuttaneet maahanmuuttajat uussuomalaiset
The Annual Policy Report 2009 Vuosittainen raportti maahanmuuttopolitiikasta Suomessa HUOM : Voit täydentää ylätunnisteen Näytä/Ylä- ja alatunniste (Älä.
Keski-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus
Euroopan muuttoliikeverkosto Tutkittu tieto EU:n ja jäsenvaltioiden päätöksenteon tukena. Faktat puhuvat? Eurooppalainen maahanmuuttopolitiikka mediassa.
Matti Välimäki Turun yliopisto Eduskuntatutkimuksen keskus Ulkomaalaispolitiikka mediassa ja vaalikeskustelussa.
Helsinki AKATEEMISTA VENÄJÄ-OSAAMISTA ON  Suomen osuus maailman tieteestä on yleensä 0,5 – 1,5 %; Venäjä-tutkimuksessa se on neljän-viiden.
PERUSKALLIO VAI KIVISYDÄN AJANKOHTAISTA TURVAPAIKAHAKIJOIHIN LIITTYEN.
2016 TURVAA JA SUOJAA Kuva: Katri Naukkarinen Turvapaikanhakijat tarvitsevat suojaa ja turvaa 2016 Kuva: Jussi Vierimaa.
Humanitaarinen maahanmuutto Myyttejä ja tosiasioita ”Nyt julkisuudessa menee kaikki läpi, jopa väärinkäsitykset ja virheet. Sellainen keskustelu ei tuota.
Suomi tarvitsee myös virolaista työvoimaa Leif Fagernäs toimitusjohtaja Elinkeinoelämän keskusliitto EK
MAAILMANKOULU Paossa. GLOBAALIKASVATUKSEN TEHTÄVÄNÄ ON:.... avata ihmisten silmät ja mieli maailman erilaisille todellisuuksille... herättää heissä halu.
KIRKOT JA VALTIO Luku 17 – Ydinsisältö. Uskontojen merkitys valtion kannalta merkittäviä yhteiskunnallisia vaikuttajia tuottavat myös sosiaali- ja terveyspalveluja.
Yrittäjyyden vaikutus alueeseen Alueen vaikutus yrittäjyyteen Pia Arenius, professori Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö.
Monikulttuurisuus ja etiikka s Kulttuurin monet merkitykset Kulttuuri: ”hengen viljely” lat. (tavat, ruoka, pukeutuminen, taide, uskonnot)  maailmankulttuurit.
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 EU nykyään.
2. Kansalaisten Eurooppa Kansalainen ja Eurooppa 1.
Turvapaikanhakijan oleskeluoikeus -KUN OLET TURVAPAIKKAA, SAAT OLESKELLA SUOMESSA NIIN KAUAN KUIN HAKEMUKSESI KÄSITTELY KESTÄÄ -KÄSITTELYN AIKANA ET VOI.
KONSTANTINOLAINEN KÄÄNNE
Yhdenvertaisina syntyneet. ilman minkäänlaista lapsen, hänen vanhempiensa tai muun laillisen huoltajansa rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon,
Kylä kotouttajana.
Maahanmuutto-direktiivien implementointi ja sosiaaliturva
Kansalaisten Eurooppa
SUOMEN UUDET VÄHEMMISTÖT
2 Perheitä on joka lähtöön s
Jakso IV Voiko Suomi hyvin?.
Tactic – Uusi lautapeli vai palvelumuotoile jo olemassa olevaa peliä?
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Vanhoja yo-kysymyksiä EU:sta
Käsitteitä YH1 kokeeseen
2. Suomen oikeusjärjestys
KANSAINVÄLISET SUHTEET
Kansainvälinen poliittinen tilanne oli muuttunut: yhdistyneestä Saksasta oli tullut uusi eurooppalainen suurvalta. Venäjä pelkäsi, että sen reuna-alueiden.
4 Monenlaisia suomalaisia
Samaan aikaan kun moni koti maailmalla on tuhoutunut,
Liikennepalvelulaki: matkustajan ja kuluttajan oikeudet
Unicef Viivi, Oskari, Melina.
Pakolaiskriisi Pakolainen on henkilö, jolla on perusteltu syy pelätä joutuvansa vainotuksi rotunsa, etnisen taustansa, uskontonsa, kansallisuutensa tai.
Turvapaikanhakija- ja pakolaislapset perusopetuksessa
SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s
SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s
Väestörakenteen muuttuminen
Maahanmuuttajien kotoutuminen Helsingissä
Jalkapallo.
Turvapaikanhakijat tarvitsevat suojaa ja turvaa
Ulkomaalaiset Lapissa
Etsitkö ravintolallesi uusia ideoita talvisesongille tai tarvitseeko se uutta boostia? Tule tutustumaan laadukkaisiin ja 100% suomalaisiin Tammisen tuotteisiin.
Kansainvälinen muutto Suomeen 1990-luvulta alkaen
eNORSSI TYÖSEMINAARI JYVÄSKYLÄSSÄ
SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s
EU:N POLITIIKAN TOIMEENPANOELIN
Pelastustoimen ajankohtaispäivät
TUOMIOISTUIMET.
MONIKULTTUURISTUVAT YHTEISKUNNAT VAI MCDONALDISAATIO s
TUOMIOISTUIMET.
Metsäteollisuuden työvoima
YH9, yh1, teht. 19.
Esityksen transkriptio:

SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s. 70 - 77

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1418200539912.html n. 300 000 ulkomaalaistaustaista vuonna 2013

n.6000 n.3800 3650 n.3200 n.3100 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015: n. 32 500 2016: n. 5 600 (uusia n. 4000) 2017: n. 5 000 (uusia n. 4300) 2018: n. 4 000 (uusia n. 2600)

2015: n. 32 500

http://tilastot.migri.fi/#applications/23330?start=552&end=563

Määrittele: -Siirtolainen -Työperäinen maahanmuutto -Pakolainen -Humanitaarinen maahanmuutto -Millä perusteella Suomessa asuva pakolainen on saanut pakolaisstatuksen? -Miksi tarvitsemme / emme tarvitse uutta väkeä Suomeen?

Maahanmuuttaja Siirtolainen -Tulee Suomeen työn, avioliiton ym. kautta → esim. työperäinen maahanmuutto Pakolainen Turvapaikanhakijana -Vainotuksi tulemisen vuoksi pyytää suojelua (s. 71) → Humanitaarinen maahanmuutto

Suomessa asuva Pakolainen • On saanut pakolaisstatuksen -Turvapaikka -Syy pelätä vainoa esim. rodun, uskonnon tai poliittisen mielipiteen vuoksi -Oleskelulupa -toissijainen suojeluntarve → henkilökohtainen uhka -Perhenjäsenyyden tms. inhimillisen syyn perusteella

-Kiintiöpakolainen (750 / vuosi) → YK:n pakolaisjärjestön kautta ------------------------------------------- +2015-16 n. 2000 EU-alueelta Etelä- Euroopasta EU:n päätöksellä siirrettävää

Maahanmuuttovirasto tekee päätöksen → Muutoksenhaku Hallinto-oikeudesta -Suomi ei palauta turvattomaan? Paikkaan -Tai jos henkilöä uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tms…….. • Dublin asetus -EU-alueella voidaan palauttaa ensimmäiseen maahan, johon on tullut -Ei ole noudatettu?

Ulkomaalaispolitiikka Miksi tarvitsemme uutta väkeä -Ikääntyminen → Työvoima Talouskasvu -Maailman kansainvä- listyminen → Osaaminen -Kulttuurin monipuo- listuminen Miksi emme tarvitse uutta väkeä -Oma työttömyys? -Kustannukset -Sosiaaliset ongelmat -Kulttuurilliset kon- fliktit