Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jakso IV Voiko Suomi hyvin?.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jakso IV Voiko Suomi hyvin?."— Esityksen transkriptio:

1 Jakso IV Voiko Suomi hyvin?

2 Taitoaukeama: ristiriitatehtävä

3 a)Vertaa alla olevaa vaalimainosta ja otetta Vihreiden puolueohjelmasta. Miten niissä suhtaudutaan maahanmuuttoon? (5 p)

4 Muutos 2011 Vaalijuliste Korostaa maahanmuuttoa ja erityisesti islamia uhkana. Vastakkainasettelu on räikeä: mm. on kuvattu mustaan huntuun. Huomisen Suomi? → Varoittaa tulevaisuudesta. Luo yksipuolista mielikuvaa maahanmuutta-jista islaminuskoisina, vaikka tosiasiassa suurin osa on tullut Suomeen lähialueilta. ARVOKONSERVATISMI -maahanmuuttajat ovat uhka

5 hyväksymiä kansainvälisiä sopimuksia → Suomen vastuu.
Vihreiden vaalijulistus • Korostaa ihmisoikeuksia ja Suomen hyväksymiä kansainvälisiä sopimuksia → Suomen vastuu. Ymmärtävää suhtautuminen vainon kohteiksi joutuneiden auttamiseen. Käsittelee maahanmuuttoa vain pakolaisten näkökulmasta. ARVOLIBERALISMI -Kaikkia on kohdeltava yksilöinä

6 b) Miksi maahanmuutto on lisääntynyt Suomessa 1990-luvulta lähtien
b) Miksi maahanmuutto on lisääntynyt Suomessa 1990-luvulta lähtien? (4 p) • Globalisaation kiihtyminen. -Ihmiset muuttavat toiseen maahan työn perässä -Liikkuminen maailmalla on lisääntynyt ja halventunut. -Pääoma liikkuu yli rajojen ja työvoima sen perässä. EU-jäsenyys on lisännyt maahanmuuttoa. NL:n hajoaminen ja Itä-Euroopan kommunistimeiden vapautuminen → Muutettiin länteen. Veriset sisällissodat ja vainot. → Somaliasta, Irakista, Afganistanista ja Syyriasta.

7 c) Arvioi, miksi kritiikki maahanmuuttoa kohtaan on Suomessa viime vuosina kasvanut. (6 p)
Turvapaikanhakijoiden määrän valtava kasvu Euroopassa on herättänyt pelkoa. Globalisaation tuoma epävarmuus omasta asemasta ja tulevaisuudesta. Talouden laskukausi koventaa arvoja. • Sosiaalinen media on osaltaan mahdol- listanut kritiikin suuremman näkyvyyden.


Lataa ppt "Jakso IV Voiko Suomi hyvin?."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google