Kylän Kattaus -liikelaitos

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lahti kansalliseksi ympäristökaupungiksi sekä edelläkävijäksi kansallisen ilmasto- ja energiastrategian toteuttamisessa.
Advertisements

Gourmet herkkuja ravintola- ja kotikeittiöihin
ESIOPETUS lapsen ilo ja oikeus Varhaiskasvatuspäällikkö Pauliina Virta
Lähiruokaa julkisen sektorin ruokapalveluissa
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Unitutkimus.
Työnohjauksella laatua lapsen päivään
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Kasviskampanja Etelä-Pohjanmaalla
Terveelliset elämäntavat
LAPSEN PAINOPOLKU – KONSTEJA SOPIVAN PAINON LÖYTÄMISEEN
Turun kaupungin kestävät hankinnat
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
Lapselle hyvä päivä tänään
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Pienet ja keskisuuret tavarantoimittajat kaupan yhteistyökumppaneina - HoReCa-tukkukaupan näkökulma Järjestöpäällikkö Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa.
Suositusopas ladattavissa osoitteesta:
TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi
Lasten päivähoito 2011 – Tilastoraportti 30/20121 Lasten päivähoito 2011 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala.
Maalaiskunta Tikkakoski Pph Maalaiskunta Palokan vuorohoito Maalaiskunta Ritoniityn Päiväkoti Ilta+la Jyväskylä Tapiolan Päiväkoti Jyväskylä Kultalakin.
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
Kouluruoka Esityksen ovat tuottaneet
Urheilevan nuoren ravitsemus
Tampereen Ateria liikelaitos Liikelaitosten johtokuntien koulutus tj. Tarja Alatalo.
Vuorohoitojärjestelyt Jyväskylän kaupungissa
Lahti kansalliseksi ympäristökaupungiksi sekä edelläkävijäksi kansallisen ilmasto- ja energiastrategian toteuttamisessa.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Esteettömyys päiväkodeissa koulutuspäivä
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Täytä harjoituspäiväkirjaa päivittäin (lepo/ravinto/liikunta) valmentajiesi ja alla olevien ohjeiden mukaan. Kirjan alussa on ravintoon ja lepoon liittyviä.
Ravitsemuskertomus Ravitsemuskertomukset ◦ Vuodesta 1995 alkaen ◦ Uusin vuodelta 2003 (5. järjestyksessä) ◦ Päätulokset Suomessa tehdyistä ravitsemuksen.
Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan.
 Huipulle tähtäävän urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun ja lepoon -> Urheilija pysyy terveenä, jaksaa harjoitella,
TURVALLINEN HOITOYMPÄRISTÖ 0-6 VUOTIAAT. 0-6 v. lapsille  ei pieniä esineitä, koska lapsi voi tukehtua  ulkona aidat, ettei lapsi karkaa  luotettavat.
Palveluiden muutosten vaikutukset
Muut tekijät sydänterveyttä edistävässä ruokavaliossa.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
Allergiaohjelma puree - vähenevätkö erityisruokavaliot ? Ammattikeittiöosaajat ry Lahden ammattilaisseminaari 20. – Ruokapalvelujohtaja Pirjo.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
LASTENNEUROLOGIA poliklinikka ja päiväsairaala rakennus 45 TERVETULOA.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimakello. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimakello  Woimakello kertoo millainen on hyvä päivän ateriarytmi  Woimakellon.
Ruokapalveluselvitys, Keski-Karjalan kunnat Minna Dammert.
Paijalan iltapäiväkerho. Toiminta-ajatus Tuusulassa koululaisten iltapäivätoiminta on lasten ja vapaa-ajan toimintaa tutussa paikassa, jossa aikuisen.
© Copyright Benecol Benecol®-tuotevalikoima Suomessa (syyskuu 2014) Margariinit ja levitteet: 30 grammassa (n. 6 tl) 2 grammaa kasvistanolia Tehojuomat:
Lapsen kanssa toimiminen Riitta Laakso/Arja Marila Lasten kuntoutus.
PUSU Uutta ja vanhaa kasvisten käytössä.
Ympäristö, aikuisverkosto, välineet
Nuoren urheilijan ravitsemus
Kummina olet korvaamaton
Ruokaympyrä Elintarvikkeiden suhteelliset määrät.
PERINTEISET SYYSKARNEVAALIT PIDETÄÄN
KOTITALOUS VALINNAINEN / LISÄKURSSI
Benecol®-tuotevalikoima Suomessa (marraskuussa 2016)
Ruokailuun sekä painon seurantaan ja laihtumisen ehkäisemiseen tulee kiinnittää huomiota jo sairauden alkuvaiheista lähtien Alussa ruokahalun laskemisen.
Digitaalinen kasvun kansio kasvatuskumppanuuden edistämisessä
Vajaaravitsemus ruokapalvelun palvelukonseptissa
Hanasaari ruotsalais – suomalainen kulttuurikeskus
Kasvisruokaa kiitos! Veget ja hiilet haltuun kick off
Terveys ja maku samalla lautasella
Ruokaoppia.
Tuloksellisuuden mittaaminen
Arvostusta ammattikeittiöille
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
Vesangassa Kiponniemen toimintakeskuksessa
Ruokakasvatusta yhdessä
Kortepohjan päiväkotikoulu
Esityksen transkriptio:

Kylän Kattaus -liikelaitos Jyväskylän kaupungin ruokapalvelu 15.1.2019

Kylän Kattaus -liikelaitos Toimipisteet Keskuskeittiöt: Ristonmaan Ateriakeskus Keskussairaalan ruokapalvelukeskus Kuokkalan, Palokan ja Vaajakosken keskuskeittiöt Valmistuskeittiöt: Vesangan päiväkotikoulun keittiö sekä Muuramen hyvinvointikeskuksen keittiö 15.1.2019 Kylän Kattaus -liikelaitos

Kylän Kattaus -liikelaitos Toimipisteet Palvelukeittiöt: n. 80 koulujen, päiväkotien, terveyskeskusten ja palvelutalojen keittiöitä, joissa ruokapalvelun hoitavat Kylän Kattauksen työntekijät. Ravintolat: keskussairaalan Caterina ja Kyllön henkilöstöravintola, Kahvilat: Kahvila Paussi keskussairaala ja sädesairaala. Lisäksi toimituspisteitä 15.1.2019 Kylän Kattaus -liikelaitos

Kylän Kattaus -liikelaitos Ateriamäärät Vuonna 2016 yhteensä n 7,7 milj. ateriaa. Lounaat 23 000 kpl päivässä. Lisäksi aamiaisia, välipaloja, päiväkahveja, päivällisiä ja iltapaloja sekä tuote- ja elintarvikemyyntiä ja palvelua. Kylän Kattaus -liikelaitos 15.1.2019

Kylän Kattaus -liikelaitos Päiväkotiruokailu Ruoka on tärkeä osa lapsen kasvua ja kehitystä. Päiväkotiruokailun tavoitteena on tarjota lapselle riittävät ja tasapainoiset ateriat sekä ohjata lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon. Ruokakasvatus päivähoidossa ohjaa alle kouluikäisiä suomalaiseen perusruokaan. Lasta totutetaan vähitellen uusiin makuihin ja rakenteisiin. Kylän Kattaus hoitaa ruokailun 48 päiväkodissa Päiväkotilapsia ja kerholaisia n. 5400 15.1.2019 Kylän Kattaus -liikelaitos

Kylän Kattaus -liikelaitos Päiväkotiruokailu Käytössä on kaksi 6 viikon kiertävää ruokalistaa. Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan juhlapyhät ja muut kalenterivuoden tapahtumat. Ruoanvalmistuksessa käytettävät lihat ovat kotimaisia ja marinoimattomia. Maito ja maitotaloustuotteet ovat kotimaisia. Leivät ovat lähellä leivottuja (Elonen). Päiväkotien keittiöissä leivotaan mahdollisimman paljon myös itse. Huomioimme vihannesten ja hedelmien kausivaihtelun ruokalistasuunnittelussa. Valmistamme jälkiruoat itse vähäsokerisina, käyttämällä maustamatonta jogurttia ja rahkaa sekä mahdollisuuksien mukaan kotimaisia marjoja. 15.1.2019 Kylän Kattaus -liikelaitos

Sapere ja Makuaakkoset Kylän Kattaus tukee vahvasti päiväkotien käyttämää Sapere-menetelmää. Saperessa lapset oppivat aistimalla, tutkimalla, kokeilemalla, ihmettelemällä ja leikkimällä. Menetelmä perustuu aistikokemuksiin, joiden kautta lapsi oppii uusia asioita ruokamaailmasta. Makuaakkoset-diplomi® on päiväkodeille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän päiväkotiruokailun edistämisestä. Diplomin myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry. Meidän päiväkodeistamme kaikki ovat suorittaneet Makuaakkoset -diplomin. 15.1.2019 Kylän Kattaus -liikelaitos