TOIMITUSEHDOT.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
UUDISTETTU MAKSUVIIVÄSTYSDIREKTIIVI JA SEN VAIKUTUKSET SUOMESSA
Advertisements

Arvonlisävero kirjanpidossa
Kiinteistönkauppa sähköisesti
Kotimainen suoraveloitus poistuu käytöstä – Laskuttajan uudet vaihtoehdot kuluttajalaskutukseen
Vähennykset Asiakas Jäsen 1 Osk Muut jäsenet Toimittaja.
Finvoice-verkkolasku yritysten välillä
Suoraveloitus poistuu käytöstä –
Reetta Jokinen WSP LT-Konsultit Oy ATOLI Esiselvitys todennettavaan ajokäyttäytymiseen perustuvista auto- ja liikennevakuutusmaksuista Lintu-seminaari.
Sinikka Hiidenmaa KHT Mikkelin Tilitoimisto Oy
Ulkomaankaupassa Lähde: Tomperi, Kehittyvä kirjanpitotaito
Ennakkomaksut Saadut ennakkomaksut Maksetut ennakkomaksut Muut ennakot
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!. Lisämateriaalia opettajan opaaseen: NY Menestyksen avaimet – Oma talous hallussa! Maksaminen ja ostaminen.
Rahoitustoimen kirjaukset
Arvonlisävero ulkomaankaupassa
Taloushallinnon ammattitutkinto
Tietohallinnon sopimusjuridiikkaa eräitä näkökohtia
antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi MITEN LAADIN HYVÄN JA KESTÄVÄN VUOKRASOPIMUKSEN VEROMESSUT Toiminnanjohtaja Marina Furuhjelm.
Tervetuloa päivähoitoon
Valuuttakurssiriskeiltä suojautuminen
Verotuksen perusteet - Johdanto
Leasingjärjestelyt Operating leasing -> tavallinen vuokraus
AJANKOHTAISTA ASUINHUONEISTONVUOKRALAISTA ASUNTOMARKKINAILTA TURKU Lakimies Tiina Hallberg Suomen Kiinteistöliitto ry.
Verotuksen perusteet - johdanto
MAKSETTU HOTELLIHUONE. SISÄÄNKIRJAUTUMISEN AJANKOHTA. VAHINGON RAJOITTAMINEN. JANIKA KAITO & SUSANNA KAINSALO M2A.
MARIKA MÄKELÄ 2014 LÄHDE: TALOUSHALLINNON TAITAJAKSI (2014) OSTORESKONTRA.
Tuotehinnoittelu -Perustana yrityksen hinnoittelustrategia: asiakkaat ja kilpailijat huomioitava -Kustannukset tiedettävä riittävällä tarkkuudella -Sopii.
Arvonlisäverotus Verohallinto. Sisältö Mikä on arvonlisävero Kuka on arvonlisäverovelvollinen Mistä toiminnasta arvonlisäveroa maksetaan Paljonko arvonlisäveroa.
VALTION VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS 2014 – 2017; KESKEISIÄ MUUTOKSIA Vero- ja tullivirkamiesliiton luottamusmiespäivät Jarmo Huotari VTML.
Aluetilinpito bruttokansantuote - arvonlisäys, brutto perushintaan - kiinteän pääoman bruttomuodostus (investoinnit) - työlliset - kotitalouksien.
Lakitieto VELKA JA VAKUUDET.
Vakuutukset. Alkutesti Kysymys 1: Lähdette kaveriporukalla laivalle juhlimaan peruskoulun päättymistä. Mitä vakuutuksia tarvitsette? a) Ette mitään, koska.
OSA 3. TOIMITUS- JA SOPIMUSEHDOTT RAKENNUSTUOTTEIDEN YLEISET HANKINTA- JA SOPIMUSEHDOT  SOVELTAMINEN  TARJOUS  SOPIMUSASIAKIRJAT  HINTA  LISÄ-
Suomalaiset maksuvolyymit 2007 Ostoksia (milj. kpl) Markkina -osuus kpl% Ostos- summa EURm Markkina -osuus arvo% Keski- ostos EUR Pankkikortti
Lakitieto TAVARAN JA PALVELUSTEN KAUPPA. KULUTTAJANSUOJALAKI Suojaa ostajaa, kun myyjänä ammattilainen ja ostajana yksityinen Suojaa ostajaa, kun myyjänä.
Rahankäyttö vaatii harkintaa s Nordean viime marraskuussa (2011) julkistama tutkimus antaa osviittaa yleisistä suuntaviivoista: Viikkorahaa.
Professori Kari Hoppu. 32C25000  Luennot ti klo sali D ja ke klo sali B  Ei läsnäolopakkoa, ilmoittauduttava kerran ilmoittautumislistaan.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 26 - Ilmari Juva Optimointiopin seminaari - kevät 2002 / 1 Suojautuminen luottojohdannaisilla.
Kuluttajatarvitsee pankkia Kuluttaja tarvitsee pankkia s
YRITYSTEN DIGITAALISTEN LASKUJEN POTENTIAALI ON HYÖDYNTÄMÄTTÄ MIKSI HUKKAAMME RAHAA?
Lakitieto ASUNNON KAUPPA. ASUNTO-OSAKE Kerros- ja rivitalot osakehuoneistoja Kerros- ja rivitalot osakehuoneistoja Myydään arvopaperi Myydään arvopaperi.
Vapaa kilpailu hyödyttää kuluttajaa
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Julkinen terveydenhuolto, yksittäisen hoitokäynnin.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
MIKSI / MITEN MENNÄ VIENTIMARKKINOILLE
Verotuksen perusteet - Johdanto
Verkkokauppa Internetissä on isompi tavaravalikoima kuin lähimmässä kauppakeskuksessa, siitä voit olla varma.
IRTAIMEN KAUPPA.
Kahden yksityishenkilön välinen kauppa ja sopimuksen synty
ARVONLISÄVERO Heli Kortesalmi.
KANSAINVÄLINEN LIIKEKAUPPA YK:n kauppalaki: Osa 3
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
SOPIMUSRIKKOMUS.
KULUTTAJANSUOJA.
IRTAIMEN KAUPPA.
KULUTTAJANSUOJA.
KULUTTAJANSUOJA.
Korot.
SOPIMUKSEN TEKEMINEN EDUSTAJAN VÄLITYKSELLÄ
Reijo Hytönen MYYNTIPROSESSI.
IRTAIMEN KAUPPA.
KANSAINVÄLISISTÄ LIIKEKAUPPAA KOSKEVISTA SOPIMUKSISTA YLEISESTI
SOPIMUSEHDOT.
KULUTTAJANSUOJA.
KULUTTAJANKAUPPA.
Verotuksen perusteet - Johdanto
SOPIMUKSEN TEKEMINEN EDUSTAJAN VÄLITYKSELLÄ
SOPIMUKSEN TEKEMINEN EDUSTAJAN VÄLITYKSELLÄ
IFRS 16:n soveltaminen FAS-tilinpäätöksessä – verottajan näkökulma
Rooli toimii Toiminnan kuvaus Toimija osapuoli sopimus Henkilö
Esityksen transkriptio:

TOIMITUSEHDOT

Keskeistä Omistusoikeuden siirtyminen Velvollisuus tarkastaa toimitus Vaaranvastuu Määrittää sen, kumpi osapuoli kantaa vastuun vahingosta, joka sattuu tavaralle sen jälkeen kun myyjä on luovuttanut sen kuljetusliikkeelle, mutta ostaja ei vielä ole vastaanottanut sitä Sopimus tai sovellettava laki määrittää vaaranvastuun siirtymishetken Yleissääntö on, että vaaranvastuu siirtyy kun tavara toimitettaan Poikkeuksia: Jos toimitus viivästyy ostajan syystä, vaaranvastuu siirtyy Jos ostajan on noudettava tavara muualta kuin myyjän luota, vaaranvastuu siirtyy, kun tavaran luovutuksen aika on tullut ja ostaja on saanut tietää, että tavara on noudettavissa

Incoterms Kansainväliset toimitustapalausekkeet Määrittävät Kansainvälisen kauppakamarin laatimat päivitetty 2010 Ei sisällytetty lainsäädäntöön, mutta yleisesti tunnettu ja hyväksytty Eri kuljetusmuotoja varten tehtyjä ehtoja Määrittävät Toimituspaikan Kuljetuksen maksajan Vakuutuksen ottajan Tullimuodollisuuksista vastaavan jne.

MAKSUEHDOT

Mitä tarkoittaa? Ostajan velvollisuus maksaa kauppahinta sopimuksenmukaisesti Yleensä on sovittu Hinta Tarkka hinta ja mahdolliset maksuerät Maksutapa Käteinen, lasku, luottokortti jne. Eräpäivä 7 / 14 / 21 päivää netto jne. Viivästyskorko Tarkka prosentti tai kiinteä summa

Jos ei sovittu Maksuvelvollisuuden määräytyminen lain mukaan Kauppalain mukaan maksu on suoritettava vaadittaessa, käteisellä myyjän liikepaikassa. Maksettava määrä, joka vastaa kauppatavaran arvoa Viivästyskorko määräytyy Korkolain mukaan