LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Advertisements

VOIKUKKIA vertaistuki-
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
YouTube Rules and we want too… OKKY:n KOTISIVUJEN SUUNNITTELUKILPAILU.
Lapsikeskeinen tilannearvio Lastensuojelutarpeen arviointi peruspalveluiden sosiaalityössä Vertaiskonsultaatioseminaari Metsä-Luostolla /
Sijaisperhenuorten chat – Vertaistukea turvallisesti ilman paikkasidonnaisuutta.
Vanhemman neuvo® -vertaistukiryhmän asiakaspalaute 2015.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
TEEMATAPAAMISET kotoutumisen tukena Paon pitkä varjo - yhdessä onnistumme Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä
1 Työhyvinvointikartoitus tuntiopettajille ja luennoitsijoille Wahren-opisto.
Kolkkien vanhempainilta TERVETULOA KOLKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Opettajien esittely Englannin opiskelu Luokassa luokan omia asioita.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
Kadonnutta vanhempaa etsimässä Tarja Hiltunen Tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopisto Lapsi- ja läheistyön koordinaattori Sininauhaliitto.
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
EROAUTTAMINEN JA TAPAAMISPAIKKA
Erityinen sisaruus -ryhmä
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Lapsen näkemyksen huomioiminen iän ja kehitystason mukaan
Pie huolta-koulutuspäivä
Opiskelu eLukiossa
VANHEMPIEN JA LÄHEISTEN TUKEMINEN OSANA SUKUPOLVIEN KETJUJEN VAHVUUDEKSI KÄÄNTÄMISTÄ Läheistyön seminaari Mareena Heinonen, Sannariikka.
Infoa tutoropettajille
Yksin lapsen kanssa olohuone

Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
HALUATKO TUTORIKSI? TUTOR-INFO Ke
Tervetuloa vanhempainiltaan!
1B Tervetuloa vanhempainiltaan
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Lasten erovertaisryhmät Ero lapsiperheessä - työmuodossa
1. Millä tavoin tämä osa-alue parantaa hyötyä asiakkaalle?
Leikki-iän tunteet.
Hyvä vanhemmuus (/Pia Salo 2014)
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Monialainen yhteispalvelu
1B Tervetuloa vanhempainiltaan
YHDESSÄ VOIMISTUEN – laadukasta sosiaalityötä lappilaisille 1. 10
käsitekartta lähisuhteista
Teollisuus meeting – nuorten kurssi
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Äitien kokemuksia lasten huostaanotoista
SISUKAS-MALLI - TUKEA SIJOITETUN LAPSEN HYVINVOINTIIN JA KOULUNKÄYNTIIN Porvoo Christine Välivaara.
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Erotilanteen palveluilla kohti sovinnollisuutta
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Oulujoella on perhekeskus
Kustannusvaikuttavuuden vertaissparraus - Sähköinen työkirja
Vanhempien tukeminen kasvatustehtävässä
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Huom! Tämä ensimmäinen dia kannattaa aina poistaa 
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Miten tukea lasta vanhempien erossa? Eron edessä –ilta
Hei sinä 8.- tai 9.-luokkalainen _________seura XX_______ tarjoaa sinulle Sporttitettiä Jos sinua kiinnostaa liikunta-, kasvatus- tai opetus-ala, me tarjoamme.
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Annukka Harjula, kokemusasiantuntija
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto

Lastensuojelun ja lasten erityispalvelujen kehittäminen
Esityksen transkriptio:

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA! VOIKUKKIA- VERTAISTUKIRYHMÄ Sinulle vanhempi, joka olet kohdannut lapsesi sijoituksen kodin ulkopuolelle Omasta lapsesta luopuminen, tapahtuipa se millä tavalla tahansa on hyvin vaikea asia ja vaikuttaa elämässä paljon. Elämän vaikeissa asioissa auttaa, kun saa jakaa ja kuulla toisten tunteita ja kokemuksia - tulla kuulluksi ja kuunnella. Tieto siitä, että saman kokeneita on muitakin, auttaa jaksamaan. VANHEMPIEN VERTAISTUKIRYHMÄSSÄ KESKUSTELTAVIA AIHEITA OVAT ESIMERKIKSI: oma elämäntilanne ja jaksaminen lapsen sijoitukseen herättämät ajatukset ja tunteet miten lapsi kokee eron vanhemmasta suhde ja yhteydenpito lapseen, sijaisvanhempiin väkivalta ja sen vaikutukset (vapaaehtoinen lisäteema) jaetun vanhemmuuden ilot ja surut HALUATKO LISÄTIETOJA? Haluatko saada lisätietoja mitä vertaistukiryhmätoiminta tarkoittaa? Miten se voisi sinua auttaa ja onko se oikea tapa sinulle saada tukea? Entä askarruttaako mistä voit saada lisää tietoa tai tukea tilanteessasi? Voit kysyä aiheesta lisää ohjaajilta, jotka ovat kouluttautuneet kohtaamaan vanhempia ja tukemaan heitä vertaistukiryhmätoiminnan avulla. LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA! TUTUSTU LISÄÄ AIHEESEEN OSOITTEESSA: www.voikukkia.fi tietoa alueen vanhempien vertaistukiryhmistä muuta tieto- ja tukimateriaalia vanhemmille alueen VOIKUKKIA-ohjaajat ja yhteistyöverkostot

VOIKUKKIA- VERTAISTUKIRYHMÄ HUOSTAANOTETTUJEN TAI SIJOITETTUJEN LASTEN VANHEMMILLE TAUSTATIETOJA VERTAISTUKIRYHMÄSTÄ Huostaanotettujen lasten vanhemmat kokevat usein huostaanottotilanteessa jäävänsä vaille tukea ja toivovat mahdollisuutta käydä läpi lapsen menetyksen herättämiä surun ja vihan tunteita. Lastensuojelulain mukaan huostaanotetun lapsen vanhemmille on laadittava vanhemmuuden tukemiseksi asiakassuunnitelma. Vanhemmille on tarjolla useilla alueilla kriisitukea. Tämän lisäksi huostaanottoa ja lapsen sijoitusta sekä siihen liittyviä tunteita ja asioita on vanhemman mahdollista käsitellä myös eri puolilla Suomea järjestetyissä VOIKUKKIA-vertaistukiryhmässä, joka toteutetaan Sininauhaliiton ja Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliiton VOIKUKKIA-kehittämishankkeen mallin mukaisesti. Ryhmän ohjaajina toimivat ammatilliset, VOIKUKKIA-kouluttautuneet ryhmänohjaajat. Huostaanotettujen lasten vanhempien vertaistukiryhmään voit hakeutua viimeistään 17.8.2018 mennessä. Ryhmään tulijat haastatellaan ennen ryhmän alkamista ja ryhmissä työskentely on luottamuksellista. RYHMÄKOKOONTUMISET 10 kertaa torstaisin klo 16.30-19.30 ja myöhemmin keväällä pidetään vielä yksi ”mitä nyt kuuluu”-tapaaminen. RYHMÄKOKO korkeintaan 6 osallistujaa RYHMÄMUOTO suljettu ryhmä (osallistujat samoja läpi ryhmäprosessin) ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittaudu mukaan ryhmään viimeistään 17.8.2018 mennessä Voit ilmoittautua ryhmään joko puhelimitse tai sähköpostin välityksellä ryhmänohjaajille. VOIKUKKIA -RYHMÄNOHJAAJAT: Jaana Rantala Pirjo Sillman 0505237295 0408016470 jaana.rantala@tampere.fi pirjo.sillman@tampere.fi ja vertaisohjaaja, joka on kokenut lapsensa huostaanoton ja osallistunut aiemmin Voikukkia-ryhmään 13.9. 20.9. 27.9. 11.10. 25.10. 8.11. 22.11. 13.12. 20.12. 10.1.