Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tutkimus- ja kehitystoiminta vuonna 2009 T&K-keskus, Sirpa Nypelö Tilastointitiedot perustuvat WebHansan taloustietoon.
Advertisements

INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.
KUKA KUUNTELEE KÖYHÄÄ Suhdanteiden heiluttamat Kemi
Anne Lounamaa1 Mitä pitäisi tehdä aivovammojen ehkäisemiseksi.
Hallitusohjelmaodotukset yrittäjyyden edistämiseksi Yrittäjävaltuuskunnan kokous PK-johtaja Pentti Mäkinen.
Juhani Karvonen, Soome Metsaselts
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Viveca-yksikkö 2014 Liikuntatieteellinen tiedekunta Jyväskylän yliopisto.
Finnvera Oyj Valtakunnallinen vaihde
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
Oulu Juha Pulkkinen Tekes.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
© Mela 2011 Vakuuttavaa hyvinvointia. © Mela 2011 Mela tarjoaa turvallisuutta Maatalousyrittäjien eläkelaitos – Mela hoitaa maanviljelijöiden, kalastajien,
Innovaatiojohtaminen, miten yhdistetään teknologian, markkinoiden ja organisaation muutokset. Heli Aramo-Immonen TTY/ Pori TETA osa 4.
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Tutkimus ja kehittämistoiminnan tiedonkeruu yliopistoilta ja ammattikorkeakouluilta Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Strategia 2010 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Suomen Kiinteistöliitto Kiinteistönomistajien edunvalvoja ja alan asiantuntijaorganisaatio. Kiinteistöliitto pyrkii siihen, että ihmisillä olisi viihtyisiä.
VTT - OSAAMINEN RATKAISEE VTT lyhyesti VTT ON PUOLUEETON JA MONIALAINEN ASIANTUNTIJAORGANISAATIO Palveluksessa noin 3000 asiantuntijaa Liikevaihto.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Yrittäjyys maaseudulla Kevät Maaseudun merkitys Maaseudun merkityksen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa Maaseudun kehittämistä kannatetaan vahvasti.
Hyvinvointimatkailu Lähiruoka/ Loimijoen ruokalaakso Lähiruoka/ Loimijoen ruokalaakso Vaihtoehtoinen malli Etelä-Suomen keskellä Valinnanvapautta palvelusetelillä.
Riittääkö Suomessa puu? Kevät 2015
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Sanastoselvitys Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla Liisa Siipilehto MATRI-seminaari Viikin tiedekirjasto.
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
Innovatiiviset kaupungit
CEE:n TEHTÄVÄ ON LUODA INNOVAATIOSTA LIIKETOIMINTAA! Tuomalla yhteen tutkimuspartnerit, yritykset sekä rahoittajat ja nyt myös innovaatioenkeleitä Uusien.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO VOIMAVARAT. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
Ravitsemushoidolla vaikutuksia kansantalouteen Ravitsemishoidon strategiaseminaari FinnMedi 5 Tampereen yliopistollinen sairaala Timo Keistinen,
Julkiset tietoaineistot hyötykäyttöön 4VOITTO. I) Ongelman asettelu –Miten käyttäjäryhmien motiivit ja tarpeet saadaan tyydytettyä julkisen datan avulla?
Tietoisku Merimieskirkosta Lappeenranta 2016 Timo Lappalainen hallituksen puheenjohtaja Suomen Merimieskirkko ry.
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
Keskiviikko 28. lokakuuta 2009 ESTEETÖN OPISKELU AMMATTIKORKEAKOULUISSA ESOK-PÄÄTÖSSEMINAARI HELSINKI
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
Insinööri (AMK), biotalous Tutkinto on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto ja tutkintonimike insinööri (AMK) Koulutusvastuu Koulutus sijoittuu.
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
TEAviisarin käyttökoulutus klo
Ruokahävikin vähentäminen ravintoloissa Veli-Matti Aittoniemi
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2015, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta.
METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS
Tulevaisuuden työvoiman tarve ja maahanmuutto
Yhteinen tavoitteemme
LETKA-hanke vertaa Naseva- käyntien ja Welfare Quality - arviointien tuloksia Mikaela Mughal1, Lilli Frondelius2, Matti Pastell2, Pirjo Kortesniemi 3,
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Maaseutuohjelman tavoitteet nyt ja rahoitus tulevaisuudessa Kehittäjä Matchmaking –tapahtuma Marianne Selkäinaho Maa- ja metsätalousministeriö.
Tulevalla maakunnalla mahdollisuus parantaa maaseudun elinvoimaisuutta
MTT, Metla, RKTL ja Tiken tilastot matkalla Luonnonvarakeskukseen
Oulun seudun ammattikorkeakoulu
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Vantaan ammattiopisto Varian strategia ja projektit
Raahen seutukunnan alue
EU:N POLITIIKAN TOIMEENPANOELIN
Tutkimus- ja kehittämistoiminta Raahen seutukunnassa 2001–2017
Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta on nyt Ruokavirasto.
Esityksen transkriptio:

Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle

Työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi Luke on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka yhdistää uusiutuvien luonnonvarojen ja vastuullisen ruoantuotannon osaajat kokonaisuudeksi, joka tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja uusien elinkeinojen synnyttämiseksi. Monitieteinen tutkimustieto ja asiantuntijapalvelut ovat pohja kestäville päätöksille niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Luonnonvarojen tutkimus palvelee kansalaisia tuottamalla tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista sekä edistämällä suomalaisen luonnon puhtautta ja elinvoimaisuutta. Luke aloitti toimintansa 1.1.2015, kun Metsäntutkimuslaitos Metla, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL ja maa- ja metsätalous-ministeriön tietopalvelukeskus Tiken tilastopalvelut yhdistyivät.

Näihin keskitymme Uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvat biomassapohjaiset tuotteet ja energia ruokajärjestelmä ja -turva hyvinvointi ja terveys kestävä luonnonvaratalous ja -politiikka © Luonnonvarakeskus

Asiakkaamme Kansalaiset Yritykset Päättäjät Tiedeyhteisöt Ylimmän johdon strateginen kumppani Liiketoimintamahdollisuuksien kehittäjä: Innovatiivinen tuotteiden ja palveluiden kehityskumppani, markkinapotentiaalin ja trendien tunnistaja ja kuvaaja Luotettavaa tietoa päätöksenteon tueksi Tietoa tulevista trendeistä Tiedon havainnollistaminen Tiedontarpeeseen vastaaminen: tieto tarjotaan sopivasti pureskeltuna Tietoa hyvän elämän mahdollistamiseksi Kysymysten ja kiinnostuksen herättäminen Tiedon avulla kuluttajan valintoihin vaikuttaminen Edesauttaa tiedon kasvua ja legitimoi tutkijoiden työtä Ainutlaatuinen infrastruktuuri tekee houkuttelevan yhteistyökumppanin mm. EU-tiederahoitushakuun Kansainvälisissä tiedejulkaisuissa aktiivisesti esillä Tarjoaa tilastojen ja tiedon uudenlaista hyödyntämistä 22.9.2018

Organisaatiomme

Toimintamme kattaa koko Suomen Pääkonttori Viikissä Päätoimipaikkoja neljä: pääkaupunkiseutu, Jokioinen, Joensuu, Oulu 1700 työntekijää Toimimme maan eri osissa hyödyntäen yhteistyömahdollisuudet yliopistojen ja muiden tutkimuslaitosten kanssa 22.9.2018

Rahoitusrakenteemme 22.9.2018

YT-neuvottelut (9.6.2015) Valtion tutkimuslaitosten ja -rahoituksen kokonaisuudistus Luken perusrahoitus vähenee lähes 15 milj. euroa vuodesta 2014 vuoteen 2016 Vuoden 2015 talouden tasapainottaminen Lomautukset enintään kaksi viikkoa, syksy 2015 210 miljoonan euron säästöt vuodelle 2016 Yhteensä 210 htv:n vähennys Hallinto- ja tukipalvelut Tekninen henkilöstö Irtisanomiset (≤ 146 henkilöä), osa-aikaistamiset, eläke- ym. järjestelyt Selvitys mittaus- ja standardisointipalvelujen, valiotaimituotannon maksullisen palvelutoiminnan ja graafisten palvelujen ulkoistamisesta Tutkimuksen ”poisvalinta” käynnistyy ensi vuonna 22.9.2018

Toimipaikkaverkosto Neljä päätoimipaikkaa: pk-seutu, Jokioinen, Joensuu ja Oulu Noin kymmenen strategista toimipaikkaa Ehdotus toimipaikkaverkostoksi viimeisteltävänä  alueellistamisen koordinaatioryhmä…. Toimitilojen tiivistäminen, keskittyminen yliopistopaikkakunnille Alueellinen läsnäolo??? 22.9.2018

Teppo Tutkija 22.9.2018