8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Advertisements

Seksuaalinen väkivalta
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Kokonaisuus 1 Mitä omasta lääkkeestään on syytä tietää? Lääkekasvatustunti 4–6-luokkalaisille Oppimistavoite:
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
4. TERVEYDENHUOLTO SUOMESSA TERVEYSTIETO 7. Terveys eri puolilla maailmaa  Mitä terveyteen liittyviä ongelmia eri puolilla maailmaa on?  Millainen on.
Koti ja perhe voimavarana Hurtig Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja.
Aiotko lukiolaiseksi ?. Lukio-opinnot kaikissa lukioissa perustarjonta ja opetussuunnitelma suunnilleen sama opiskelu kurssimuotoista: suoritetaan vähintään.
STOP MOTION – ANIMAATIO “KALAISET” OPPIM ISPÄIVÄKIRJA JUUSO MYLLYLÄ 15H STOP MOTION – ANIMAATIO “KALAISET” OPPIM ISPÄIVÄKIRJA JUUSO MYLLYLÄ 15H.
Lapsiin kohdistuva seksuaalirikollisuus Suomessa Työskentely seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten ja nuorten kanssa Yliopistonlehtori Noora.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Älä kerro kenellekään! Janna Rantala Lastenpsykiatri Perhe- ja paripsykoterapeutti.
Syyllisyys ja häpeä. Askel 5 syyllisyys ja häpeä Tavoitteet: Ymmärtää syyllisyys ja häpeä ja niiden välinen ero Tutkia kuinka vastaamme näihin tunteisiin.
7. MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT TERVEYSTIETO 9. Apulanta Ilona.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9. MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
TE3 SAIRAUSVAKUUTUS SUOMESSA Hurtig TEHTÄVIÄ TERVEYDENHUOLTOPALVELUJEN KÄYTÖSTÄ 1. Erkki loukkaa polvensa koulun liikuntatunnilla. Opettajan.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Mitä turvataidot ovat? Taitoa pitää huolta itsestä ja omasta turvallisuudesta. Taitoa toimia itseä suojelevalla tavalla uhkaavissa tilanteissa. TURVATAIDOT,
3. ELÄMÄNKULKU JA TERVEYS TERVEYSTIETO 7. IKÄJANA  Asiantuntijaryhmät: Lapsuus 0-11v Nuoruus 12-18v Aikuisuus 19-64v Vanhuus 65  v  Perehtykää apukysymysten.
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Eutanasia s
pieni pala sinusta, tehdään meistä kakkuja
17. LIIKENNE ON YHTEISPELIÄ
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
1. Monimuotoinen terveys
LUKU 3. Suomen kieli – oma kieli
Harjoituksia II.
Korkeakoulukirjastojen tulokset
TERVEYSTIETO 8 2. Tunteiden kirjo.
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
TERVEYSTIETO 8 3. Sosiaaliset taidot.
NUORUUS PS2 LAJM.
Elinan kokemukset ja oppimiset Taitava Viestijä –kurssilla
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
Vinkkivideo työnhausta
Luku 3 Missä ja miten Digiopetusaineisto filosofia sai alkunsa? Luku 3
VOIKO JUMALAN OLEMASSAOLOA TODISTAA
13. TURVALLISUUS LUODAAN YHDESSÄ
14. ENSIAPUTAIDOT HÄTÄTILANTEESSA
Vanhuksen saattohoito
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
Ylpeästi amis, tavoitteena varma työpaikka –
Työhön paluu ja työkyvyn haasteet sekä ratkaisukeinot
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Riitta Ala-Luhtala , Päivi Hoffrèn ja Sirpa Valkama-Hietamäki
28. YMPÄRISTÖN VAIKUTUS TERVEYTEEN
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Talvityhyt-seminaari turvallisuutta - terveyttä - työkykyä -
Opintopsykologi Katja Hietanen
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Terveiset Yö-ryhmästä
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
Oma roolini osallistajana ja vuorovaikuttajana
16. TOIMINTA TAPATURMATILANTEISSA
TERVEYSTIETO 8 5. Ystävyydestä voimaa.
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
* Mitkä ovat vanhempien ja ammattilaisten tarpeet?
TYÖHYVINVOINTI Työhyvinvointi  .
Esityksen transkriptio:

8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT TERVEYSTIETO 8 8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT

SEKSUAALISUUS Seksuaalisuus on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Seksuaalinen suuntautuminen selkeytyy pikku hiljaa ja varmistuu useimmilla vasta nuoruusiän jälkeen.

TEHTÄVIÄ Lue oppikirjan luku 8 : Seksuaalisuuden monet muodot Oma Syke teht. 1-2 s. 119-120

Kaikki muuttuu paremmaksi - video 1. Vallitseeko yhteiskunnassamme mielestäsi homofobiaa? Miten ja millaisissa tilanteissa se voi ilmetä? 2. Vaikuttaako ihmisen seksuaalinen suuntautuminen siihen, millainen hän on esim. vanhempana, ystävänä, työntekijänä? 3. Pitääkö ihmisen kertoa muille omasta seksuaalisesta suuntautumisestaan? Millaisissa tilanteissa pitäisi? 4. Miksi omasta homoseksuaalisuudesta voi olla vaikea kertoa omalle perheelle / ystäville / muille ihmisille? 5. Miten reagoisit, jos ystäväsi kertoisi olevansa ihastunut samaa sukupuolta olevaan kaveriinsa? 6. Kuulet nuorisojoukon homottelevan toisiaan ja ohi meneviä ihmisiä. Mitä mieltä olet kuulemastasi? Kaikki muuttuu paremmaksi - video

Miten hyvin seksuaalioikeudet toteutuvat Suomessa? Mitä seksuaalioikeuksia ihmisellä tulisi olla? Miksi seksuaalioikeudet ovat tärkeitä? Miten hyvin seksuaalioikeudet toteutuvat Suomessa? OMA SYKE teht. 3-5 s. 120-121

SEKSUAALIOIKEUDET Jokaisella on oikeus toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan muita loukkaamatta. Jokaisella on oikeus määrätä omasta kehostaan. Nuoria suojeleva sukupuolisuhteen suojaikäraja on 16 vuotta. Seksuaaliseen kaltoinkohteluun ei pidä alistua.

Tämä on minun omaa syytäni. Jos ihminen on joutunut seksuaalisen väkivallan uhriksi, hän ei aina kerro asiasta – MIKSI? En halua, että kukaan muu saa tietää asiasta. Haluan unohtaa asian. Tilanne tuntuu häpeälliseltä. Tekijä uhkailee minua. Tämä on minun omaa syytäni.

SEKSUAALIRIKOS Seksuaalirikos on teko, joka loukkaa tai vahingoittaa toisen seksuaalisuutta ja seksuaalista itsemääräämisoikeutta Toisen ihmisen alistaminen on aina väärin. Teosta on kerrottava luotettavalle aikuiselle. Seksuaalinen väkivalta on törkeä rikos, ja tekijä on saatava vastuuseen. Miten voit omilla valinnoillasi ja toiminnallasi ehkäistä joutumasta seksuaalirikoksen uhriksi?

Mitä haittaa siitä voi olla? Miksi jotkut nuoret julkaisevat internetissä paljastavia kuvia itsestään? Mitä haittaa siitä voi olla?

KOTITEHTÄVÄT Oma Syke teht. 6 s. 122