Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Advertisements

TYÖPAJOJEN STARTTIVALMENNUS VALTAKUNNALLISESSA JA AJANKOHTAISESSA VALOSSA Starttivalmennuksen Kumppanuusfoorumi Mea Hannila-Niemelä Projektipäälikkö Startti.
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osakokonaisuus Ohjausryhmä Projektipäällikkö Leila Mukkala.
Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys- hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus ja opetusklinikoiden vastuuhenkilöiden tapaaminen Helsingissä.
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Mallinnettu informaatio, Osallistavat työtavat, Rakentuva tulevaisuus, Fasilitoitu yhteistyö ja Ennakoiva innovointi Uudistuvassa Sosiaali- ja terveyshuollossa.
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus -Valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskus. Toiminta käynnistyi Koordinaatin.
Ikäihmisten arjen ja palvelujen parantamiseksi
HYVINVOINNIN PALVELUTARJOTIN Kuva: Esko Pääskylä Kotiin tilattavat palvelut kaiken ikäisille Hyvinvoinnin.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
MUUTOS-hanke Kelan kuntoutuksen muutosten vaikutukset asiakkaan saamaan kuntoutuspalveluun Ajankohtaista info Riitta Seppänen-Järvelä Johtava.
Työelämäosaajana OKM.
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
- Johtoryhmän toimintasuunnitelma
Alueellisen ELO-toiminnan kehittämisestä
Tervetuloa Innokylään
Aikuissosiaalityön klubi
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen toimeenpanotutkimus (TEAK) Kelan työkokeilu, työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus.
Ammatinen koulutus uudistuu
Sosiaalialan tehtävärakenne
Kuntoutusverkosto KUVE:n 12.kokous Säätytalo
Suuhygienisti (AMK), 210 op
Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut kansallinen koordinointi 2006
Kuntoutuksen kuumat perunat
Esityksen nimi / Tekijä
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Tervetuloa Innokylään
Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke sokra
OT-keskus Erityistaso
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Lihavuus laskuun Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta Kansallinen lihavuusohjelma Päivi Mäki
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Kela ammatillisen kuntoutuksen kokeilu Pähee OTE
Terve Kunta –verkostokokous / Sanna Ahonen
SOSKU-hanke Tekijä(t)
THL:n tuki kehittämishankkeille
Rahoitusasiantuntija Verna Mustonen Kajaani
KP OTE Opinnoista töihin
OTE maakunnassa -Polut kuntoon
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
Osatyökykyisille tie työelämään
KEIJO KEIJO
VamO – kehittäjäsosiaalityöntekijöiden tapaaminen
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Tervetuloa Innokylään!
Osallisuuden toimintamalli
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
PERHEEN AITO KOHTAAMINEN
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Liikkuva terveysneuvontapalvelu
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
VamO-hanke tuo asiakasosallisuuden palvelujen kehittämiseen
Osallisuuden toimintamalli
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
Maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Esityksen transkriptio:

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU 19.9.2018

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke (SOSKU-hanke) Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallisen kehittämishankkeen (SOSKU-hanke) tavoitteena on työelämän ulkopuolella ja heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien työ- ja toimintakyvyn parantaminen ja asiakkaiden sosiaalisen osallisuuden tukeminen. Hankkeessa kehitetään valtakunnallisia toimintamalleja, joita tuetaan tutkimuksella ja koulutuksella. Hankkeen tuloksia voidaan käyttää valtakunnallisesti ja kehittämistyö tukee valtakunnallista uuden lainsäädännön toimeenpanoa. Hanke tukee myös sote-uudistuksen toimeenpanoa. Hanke käynnistyi keväällä 2015 ja päättyy keväällä 2018 19.9.2018

SOSKU-hankkeen toteuttajat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), hankkeen koordinaattori Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä Jyväskylän kaupunki Järvenpään kaupunki Laukaan kunta Mikkelin kaupunki Rovaniemen kaupunki Seinäjoen kaupunki Vantaan kaupunki Metropolia-ammattikorkeakoulu Diakonia-ammattikorkeakoulu, koulutuksen suunnittelu ja toteutus Kuntoutussäätiö, kehittämistyön tuki ja arviointi 19.9.2018

SOSKU-hankkeen tavoitteet ja toteutus 1. Uusien vaikuttavien, asiakaslähtöisten toimintamallien ja työotteiden kehittäminen ja sosiaalisen kuntoutuksen asiakkaiden osallisuuden varmistaminen 2. Toimiva, tiivis yhteistyö eri sektoreiden toimijoiden välillä paikallisesti ja valtakunnallisesti 3. Sosiaalisen kuntoutuksen osaamisen vahvistaminen 4. Sosiaalisen kuntoutuksen laadun kehittäminen ja laatukriteerien luominen 5. Uusien välineiden ja työotteiden kehittäminen asiakkaiden tilannearviointiin ja palveluiden sekä toiminnan arviointiin 6. Sosiaalisen kuntoutuksen lainsäädäntötyön tukeminen   19.9.2018

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke (SOSKU-hanke) Kehittämistyötä tehdään yhteiskehittämisen periaatteella ja sosiaalisen kuntoutuksen asiakkaita osallistuu kehittämiseen esimerkiksi kokemusasiantuntija-/vertaistoiminnan, asiakas-vertaistyöparitoiminnan ja asiakasraatien avulla. Uudet sosiaalisen kuntoutuksen toimintamallit rakentuvat kuntien tarpeista käsin. Toimivat mallit juurrutetaan osaksi toimijoiden perustoimintaa. Hanke levittää malleja muiden toimijoiden käyttöön. Hankkeen tuloksia voidaan käyttää valtakunnallisesti ja kehittämistyö tukee valtakunnallista uuden lainsäädännön toimeenpanoa. Esityksen nimi / Tekijä 19.9.2018

Kunnat, THL, Kuntoutussäätiö, SOSKU–hanke 2015-2017 Laatu ja mittarit Palvelumallien yhteiskehittäminen ja vertaiskehittäminen Perustana kuntoutuksen hyvät käytännöt Arviointi, tutkimus Koulutus Projektihenkilöstön koulutus Laajempi avoin koulutus / tiedottaminen Pilotit kunnissa Sosiaalisen kuntoutuksen yksiköiden kehittäminen Kumppanuusmalli: julkisen, yksityisen & kolmannen sektorin yhteistyön kehittäminen Sosiaalinen kuntoutus osana Sote-yksiköiden perustyötä SOSKU Kunnat, THL, Kuntoutussäätiö, Diak, Metropolia 19.9.2018