Paanajärven kansallispuisto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Venäläisten matkailijoina Suomessa maaliskuu 2012 Kapustat Kaakkoon.
Advertisements

Delfoi.
YMPÄRISTÖTAIDE PUBLIC ART YHTEISÖTAIDE OSALLISTAVA TAIDE
Torinon nähtävyyksiä Torinossa on paljon erilaisia museoita. Parhaiten niihin pääsee tutustumaan ostamalla erityisen ”museo-kortin”. Kuvassa Biblioteca.
Kotiseutumme luontoa.
Tervetuloa tutustumaan Vuoden Kylään
Ylöjärven kierros Tervetuloa virtuaaliselle kierrokselle Ylöjärvelle! Valitse kartasta haluamasi kohde tai käy nähtävyydet läpi yksi kerrallaan. Ylöjärven.
Tuotantokompleksi TOROS
Vihreä Väylä - Ydinoivallus
EUROOPAN MAISEMIA EUROOPAN LUONTO 8LK.
KARJALA NSV / 2010.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
Maastossa liikkuminen ja erätaidot
Laajalahti aka laajuskin ghetto
TANSKA.
Liperinsalo Uudella kylätalolla oli hyvä kokoontua. Mm
Lapinlahden lukio ja Kuvataidelukio Школа Искусств № 1 Петрозаводск.
NORJA PÄÄKAUPUNKI Norjan pääkaupunki on Oslo. Oslo sijaitsee maan eteläosassa. Norjan virallinen kieli on norja. Norjan pinta-ala on km2.Jos Norjan.
UNKARIN KIERTOMATKA.
Suomen kartta.
Hollola Hallinnollisesti Hollola kuuluu Lahden kaupunkiseutuun ja Lahden seutukuntaan. Hollolan naapurikunnat ovat pohjoisessa Asikkala (38 km), idässä.
Pushkin kaupunki Tsatava Diana ja Maksimov Aleksei.
Tekijät: Saara N, Laura & Mirella
Valtiomuototasavalta Presidentti Pääministeri Ólafur Ragnar Grímsson Jóhanna Sigurðardóttir PääkaupunkiReykjavík Pinta-ala: km² Väkiluku (2008)
ANGLO-AMERIKKA.
Yhteisöllisyys kulttuuri | paikallinen elinvoima | perinne | tarinat | tekeminen - Kylätalo on pitkällä, kun valmistuu, täytyy varata aikaa myös lepoon.
Kylien Salo Muurla Hankekoordinaattori, kyläasiamies Henrik Hausen, Kylien Salo –kehittämishanke, Salon kaupunki Etunimi.
PITUUDET km hm dam metri dm cm mm.
Havaiji.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
Vuorovesi.
FILIPPIINIT.
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Tehnyt : Vihtori Pummila ja Elmeri Pessinen
Kolumbia República de Colombia.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
VÄISÄLÄNSAAREN HISTORIAA
MANILAN SLUMMI.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI
Tässä on kuva kivikautisesta asumuksesta
TURVE On muodostunut kuolleista kasvin osista maatumalla kosteissa olosuhteissa. Kasvava turvekerros syntyy, kun kasvit eivät pääse hajoamaan hapenpuutteen.
Tulevaisuusseminaari - Kokemäenjoen vesistöalueen vesivisio
Annisofia, Siiri ja Janika
Kommenttipuheenvuoro: Koulumatkat koululaisen kokemana
1. Maailmanperintö-kohteet
GRÖNLANTI By; Hertta ja Miko.
Vierailu Viron kansallismuseoon
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Tampere Tämä on Tampereen vaakuna.
Elämää lapissa Emmi ja Santeri.
1. Valitkaa keksinnöistä kiinnostavin. 2
TÄLLÄ PAIKALLA SIJAITSI OINAAN SEURAINTALO
Elämää Vaara-Suomessa
Kadonnutta aikaa etsimässä…. Seurasaaressa
Lehikoisten vaiheet ennen Pielisen Karjalaa
My Home . By:Ines.N.
Pietarsaari ( Jeppis ).
POHJANMAA ALINA JA RIKU.
Toteutus Heikki Haataja Projektipäällikkö
Karjalan Punainen kirja
Luoteis-Karjalan ensimmäinen maisema rauhoitusalue Vuonninen ja Vaassilan kivi Gleb Lettiev, 6V luokka (5.opiskeluvuosi) Petroskoi, 2017.
Klikachev Denis 7.luokka koulu 17
ESIMERKKEJÄ REITTIEN KEHITTÄMISEN POLUISTA, KANTA-HÄME
Capri & Sorrento Katja & Sanni.
Raahen seutukunnan alue
Massa- ja paperiteollisuuden päästöt vesistöihin
Arthur Metz Prestige Alsace
Esityksen transkriptio:

Paanajärven kansallispuisto Davydova Alena 9. luokka Koulu №17 Petroskoi

Lähde mukaan kuvaamaan, retkeilemään, kalastamaan tai vain nauttimaan Karjalan upeimmasta luonnosta omaan tahtiisi. Koe Pohjolan hienoimpia luontokohteita, kuten Kivakkakoski, Kivakkatunturi sekä vuonojärvi Paanajärvi  ja sen tunnetut nähtävyydet Mäntykoski ja Ruskeakallio. 

Kansallispuisto ja luonnonsuojelualue perustettiin vuonna 1992 ja sen laajuus on noin 100 000 hehtaaria! Osa alueesta on avattu vain tutkijoita varten, mutta upeimmille paikoille johtavat hyvät polut ja pitkospuut.

Paanajärven Kansallispuisto tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia Paanajärven Kansallispuisto tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia. Paikoin jopa 128 metriä syvä Paanaajärvi sijaitsee korkeiden vaarojen syleilyssä. Jo 1800-luvun lopussa maalaukselliset maisemat houkuttelivat matkailijoita alueelle joka ennen sotia kuului Suomen puolelle.

Sijainti Paanajärven kansallispuisto on kansallispuisto Karjalan tasavallan luoteisosassa, Louhen piirissä Suomen rajan pinnassa. Puisto sijaitsee Suomelle ennen sotia kuuluneella Sallan-Kuusamon alueella, ja sen alueella sijaitsi aiemmin Paanajärven kylä.

Paanajärven kansallispuistossa on lähes koskematon luonto Paanajärven kansallispuistossa on lähes koskematon luonto. Eläimistö ja kasvisto on runsasta ja maisemat ovat erinomaiset. Kansallispuisto perustettiin vuonna 1992. Sen pinta-ala  on 1 040 neliökilometriä.

Puiston "helmenä" on Paanajärvi, joka on 24 km pitkä, 1,5 km leveä ja 128 m syvä. Puiston joissa on paljon koskia ja melkoisia vesiputouksia. Vesistöissä on paljon arvokalaa.

Paanajärven kylä Paanajärven kylä on Vienan Karjalan vanhimpia. Se on jo esihistoriallinen asuinpaikka. J.W.Juvelius on vuonna 1886 tuonut sieltä löydettyjä kivikautisia esineitä Suomen kansallismuseon kokoelmiin (kaksi oikokirvestä, kehdonanturan muotoinen taltta ja tasataltta)

Hän löysi kylän läheltä Korvenmaalta myös Lapinraunioita ja Valkehisen - josta käytetään nykyisin myös nimeä Valkeakoski - alta muinaisen kalapirtin kiukaan.

Pronssi- ja rautakaudelta ei ole varmoja löytöjä, mutta eräiden historiallisten lähteiden mukaan jo 9. vuosisadalla Vienanmeren rannikkoalue olisi ollut karjalaisten hallussa. Sitä ennen seutua asuttivat lappalaiset.

Vuonna 1879 Paanajärvessä oli Ervastin mukaan 64 taloa Vuonna 1879 Paanajärvessä oli Ervastin mukaan 64 taloa. Vuoden 1905 virallisen väestöluettelon mukaan kylässä oli 73 taloa ja 427 asukasta. Vielä tuolloin Paanajärven pitäjään kuului sen lisäksi 8 muuta kylää. Pitäjän yhteinen asukasluku oli 1029.

Kiitos huomiosta!

Lähteet: http://www.juminkeko.fi/viena/paanajarvi.html https://fi.wikipedia.org/wiki/Paanajärvi http://www.niikonmatkat.fi/karjala/paanajarven-kansallispuisto/