OHJEITA TUTKIELMAN ESITTELYYN AC-ISTUNNOSSA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimiva PowerPoint-esitys
Advertisements

Hyvä PowerPoint-esitys
PowerPoint-esitys OHJE.
Kokonaisuuden suunnittelu
Toimiva PowerPoint-esitys
Toimiva PowerPoint-esitys
AINEISTOPOHJAINEN KIRJOITELMA
Ohje Jos haluat vaihtaa aloitussivulle kuvan, käytä tätä pohjaa. Napsauta hiiren oikealla painikkeella dian oikeassa laidassa sijaitsevaa kuvaa ja valitse.
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
PowerPoint esitykset. Yksi keskeinen osa tietotekniikkaa on tiedon etsintä ja sen luotettavuuden arviointi. Tässä työssä harjoitellaan sen lisäksi lähdeluettelon.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
Microsoft ® Office PowerPoint ® koulutus Mukautettujen asetteluiden edut [Yrityksen nimi] esittää:
Kuvaruutuvideot Tommi Saksa, 2008, HAMK.
Tuotteen dokumentointi
Digitaalisen yo-kokeen ohjeistus
Otsikko Alaotsikko.
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten jäsenistä huolehditaan?
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
Diaesitys ja hyvä esitystapa
ASIANTUNTIJAESITYKSEN LAATIMINEN
Terveysteknologia Tutustutaan, mitä kaikkea terveysteknologialla voidaan tarkoittaa ja miten se auttaa terveyden hoidossa ja sairauksien ehkäisyssä.
Koeviikko Jokainen jakso päättyy koeviikkoon  oma lukujärjestys verkkopenaalissa Jokaiselle kokeelle yksi ilta Koe klo 16.30–19.30 poistua saa aikaisintaan.
Suomen sukukielet ja kielivähemmistöt
YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!
Tietoa välittävä puheenvuoro
Digitaalinen vapaa sivistystyö -selvityksen havaintoja
Digitaalinen vapaa sivistystyö -selvityksen havaintoja
Peda.netin oma tila Luo peda.netin omaan tilaasi sivu Hiekanpään koulu 7-9lk Lisää sivun lukijoiksi kaikki sinua opettavat opettajat Tee sivun alle uusi.
OPPIMAAN OPPIMINEN (1.vsk).
Selkokieli sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä helpommin luettavaa ja ymmärrettävää kieltä henkilöille, joilla on vaikeuksia lukemisessa tai.
Posterin otsikko Alaotsikkko Ohjeita
Palautetaidot ja opponointi
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Ohje on seuraavassa diassa
Ohjelman graafinen ilme ja sen soveltaminen
Koulutusesityksen otsikko
Harjoituskurssiesityksen otsikko
Kielitietoisuuskoulutus perusopetuksen opettajille
esitysgrafiikkaohjelma Lyhyt johdanto ohjelman käytön perusteisiin
PowerPointin tekeminen
Fabrikam hoitaa kevätsiivouksesi
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
GRADUAHDISTUS Minna Nevala.
Miten pidän hyvän esitelmän
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
PowerPoint-esitys korkeakoulujen opiskelijavalinnoista 2020-
INTRO HOPEPOWERIIN Tämä on Powerpoint esityksen etusivu. Tälle sivulle tulee esityksesi nimi. Alalaidassa on HOPE-hankkeeseen liittyviä logoja. IKATAn.
Microsoft SharePointin mukauttaminen Verkkosivusto
Seminaarien käytänteitä
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
OPASTUSTILANTEET JA TIETOISKUT Tehtävänanto ja taustaa
PowerPoint MS Office 2016 Diaesityksen luominen Tietotekniikkataidot (T3) ©Aulikki Hyrskykari, Juhani Linna Katso tämä esitys painamalla alareunan.
Ajanhallinta opiskelussa
PowerPoint MS Office 2016 Diaesityksen luominen Tietotekniikkataidot (T3) ©Aulikki Hyrskykari, Juhani Linna Katso tämä esitys painamalla alareunan.
Powerpoint-esitelmä Valitse omaan alaasi liittyvä aihe ja valmistele esitelmä Powerpointilla.
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Joitakin voi miellyttää joskus…
Tapahtuman otsikko Tapahtuman päivämäärä Tapahtuman kellonaika
Ohjeistus Etene tässä olevien ohjeiden mukaan.
Tapahtuman otsikko Johdanto-osa Tapahtuman alaotsikko Päivämäärä
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Marttojen powerpoint esityspohja 2019
ESITELMÄ OMALTA AMMATTIALALTA
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Vinkkaajan muistilista
Luonnontiedeaiheinen projekti
Esityksen transkriptio:

OHJEITA TUTKIELMAN ESITTELYYN AC-ISTUNNOSSA Vinkkejä esityksen kulkuun ja PP-havainnollistukseen

VALMISTAUTUMINEN Lue tutkielmasi uudelleen, tee muistiinpanoja Hae tarvittaessa lisätietoa aiheesta Tee esityksellesi runko, johon kokoat olennaisia asioita aiheestasi Lue tämä ohjediasarja alusta loppuun Valmistele diat ja siihen liittyvä sanallinen osuus Harjoittele

AC-ISTUNNOSSA TILANNE HALTUUN Kun saat puheenvuoron, ota heti tilanne haltuun; sinä olet nyt puhuja ja hallitset istuntoa omalla puheenvuorollasi. Ota huomioon se, että muut ryhmäläiset tekevät muistiinpanoja esityksesi sisällöstä Pidä huoli annetusta aikarajasta. Tähän auttaa se, että olet harjoitellut oman esityksesi kestoa käymällä sen ääneen läpi kellon kanssa. Ole ihan oma itsesi; hienostella ei tarvitse. Pysy kuitenkin asiassa. Yritä kertoa aiheestasi käyttämiesi diojen ulkopuolelta; diat ovat vain kuulijoita varten havainnollistamassa asiaasi. Tätäkin kannattaa harjoitella. Diojen laatimista varten löydät vinkkejä näistä ohjeista

ESITYKSEN KULKU JA VINKKEJÄ SISÄLTÖÖN Kun saat puheenvuoron, laitat esityksesi kaikille nähtäväksi (opettaja auttaa) Jatka sitten vaikkapa tämän rungon mukaisesti: Aihe: mikä, miksi valittu, mitä ennakkotietoa sinulla oli siitä Lähteet: kenen tutkimuksia, tietoja käytit aineistona tutkielmaa laatiessasi, miten lähteitä etsit, kuinka lähteisiin tutustuit Tutkielman olennaiset huomiot aiheesta: missä järjestyksessä kerrot, miten selostat, että muut ymmärtävät, miten havainnollistat, (huom! Dioissa ei ole pakko olla tekstiviitteitä, mutta voit kyllä erotella eri lähdeaineistoista peräisin olevat asiat sekä tietysti omat pohdintasi.) Lopetus: näytä viimeisessä diassa jokin tiivistys aiheesta sekä lähdetiedot (huom. Ohjeenmukainen lähdeluettelo)

TOIMIVA HAVAINNOLLISTUS rakenna perusesitys lyhyeksi dioilla linkkejä -> voit harkita esitystilanteessa, kuinka perusteellisesti selität asian 1. dialle puhujan nimi, esityksen aihe, päivä, muut tilaisuuden tunnistetiedot Lähteet-sivu erikseen lopetusdia, joka sopii keskustelun taustalle

HARKITSE DIOJEN SISÄLTÖ tiiviys ja taloudellisuus ei copy-paste-tekstiä vaan aiheen ydinsanat, puhuja kertoo asian korkeintaan kolme asiaa tai yksi graafinen kuvaaja diassa taulukko tai graafi on elävämpi kuin teksti Käytä säästeliäästi tehokeinoja kuvien tulee liittyä aiheeseen (huom. tekijänoikeudet) oikeinkirjoitus on tärkeää, huomioi loogiset alkukirjaimet ja fonttikoko

MIETI JOKAISEN DIAN FUNKTIO Jäsentääkö se kuulijoille esityksen runkoa? lähtösivu, sisällysluettelodia, siirtymädia, lopetusdia Todistaako se todeksi jonkin väitteesi? taulukko, graafinen esitys, kuva Auttaako se muistiin painamista? ydinsanat, termit ja nimet, kuvat, värit Auttaako se hahmottamaan jonkin abstraktin kokonaisuuden? esimerkki, kuva, kaavio Tuoko se vaihtelua? sitaatti, kuva

SUUNNITTELE VISUAALISUUS yksinkertaisuus, selkeys, värit ja kuvat, riittävän iso fontti, riittävän vähän tekstiä tilaa ajattelulle, miellyttävä visuaalinen jälkimaku korkeintaan kolme väriä tiedosta värien vaikutukset, varo punaista ja vihreää valmiit pohjat? (Xamk)