Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Microsoft ® Office PowerPoint ® koulutus Mukautettujen asetteluiden edut [Yrityksen nimi] esittää:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Microsoft ® Office PowerPoint ® koulutus Mukautettujen asetteluiden edut [Yrityksen nimi] esittää:"— Esityksen transkriptio:

1 Microsoft ® Office PowerPoint ® 2007 -koulutus Mukautettujen asetteluiden edut [Yrityksen nimi] esittää:

2 Mukautettujen asetteluiden edut Kurssin sisältö Yleistä: Sisältöön sopivat valinnat Oppijakso: Asetteluiden hyödyt Oppijaksossa on luettelo suositeltavista tehtävistä ja sarja koekysymyksiä.

3 Mukautettujen asetteluiden edut Yleistä: Sisältöön sopivat valinnat Haluatko uusia asetteluvaihtoehtoja PowerPointin oletusasettelujen lisäksi? Haluatko luoda dia-asettelun, joka sopii täydellisesti yrityksesi diojen sisältöön? Tällä kurssilla opit luomaan uusia asetteluja Dian perustyyli -näkymän avulla. Kurssin avulla opit lisäämään paikkamerkkejä ja muuttamaan niiden sijaintia. Opit myös lisäämään kuvia ja tallentamaan asettelun, jotta voit käyttää sitä tulevissa esityksissä.

4 Mukautettujen asetteluiden edut Kurssin tavoitteet Mukautetun dia-asettelun luominen Kuvan (logon) lisääminen asetteluun Mukautetun asettelun käyttäminen esityksessä Mukautetun asettelun tallentaminen tulevia esityksiä varten.

5 Oppijakso Asetteluiden edut

6 Mukautettujen asetteluiden edut Asetteluiden edut Kuvittele, että sinut on juuri palkattu Marjatan Matkatoimistoon luomaan diaesityksiä uusista tropiikin lomamatkoista. Vaikka PowerPointin oletusasettelut ovat hyviä, ne eivät täysin vastaa tarpeitasi. Voit kuitenkin luoda täsmälleen haluamasi kaltaisen dia- asettelun, jonka saat kerralla käyttöön kaikissa dioissa. Voit myös käyttää asettelua uudelleen tulevissa esityksissä.

7 Mukautettujen asetteluiden edut Asettelut ja paikkamerkit Ennen mukautetun asettelun luomista on syytä tutkia hieman asetteluja ja paikkamerkkejä. Asettelu määrittää dian sisällön yleisen järjestyksen, kun taas paikkamerkit ovat sisällön yksittäisiä osia, jotka voit asemoida haluamallasi tavalla. Kaikilla dioilla on oletusasettelu, mutta voit korvata sen toisella asettelulla.

8 Mukautettujen asetteluiden edut Asettelut ja paikkamerkit Kuvassa näkyvät dian peruspaikkamerkit. Otsikon ja alaotsikon paikkamerkit (laatikot, joissa on pisteviivakehys) Tekstin paikkamerkki, joka on valittuna

9 Mukautettujen asetteluiden edut Asettelut ja paikkamerkit Kuvassa näkyvät dian peruspaikkamerkit. Sisällön paikkamerkki sekä leipätekstin että muun sisällön, kuten ClipArt-kuvien, SmartArt-grafiikkaobjektien, taulu- koiden, muotojen, kuvien ja kaavioiden asemoimiseen. Ylätunnisteen ja alatunnisteen paikkamerkit (Päivämäärä, Alatunniste, Dian numero)

10 Mukautettujen asetteluiden edut Dian perustyyli -näkymään siirtyminen Tässä on dia sekä normaalinäkymässä että Dian perustyyli -näkymässä. Avaa Dian perustyyli -näkymä valitsemalla Näkymä- välilehden Esitysnäkymät-ryhmästä Dian perustyyli. Ennen kuin luot mukautetun asettelun, on hyvä tutustua Dian perustyyli -näkymään.

11 Mukautettujen asetteluiden edut Dian perustyyli -näkymä Dian perustyyli -näkymä toimii taustalla. Näkymässä voit tarkastella ja muuttaa paikkamerkkejä ja asetteluja sekä tehdä yleisiä muutoksia. Dian perustyyli -näkymän alla näkyy asetteluita pikkukuvina, koska asettelut ja muut tiedot, kuten teemavärit, fontit, tehosteet ja taustatyylit ovat osa Dian perustyyli -näkymässä olevaa suunnitelmaa.

12 Mukautettujen asetteluiden edut Dian perustyyli -näkymä Kuvassa näkyvät Dian perustyyli -näkymän elementit. Dian perustyylin pikkukuva Asettelun pikkukuvat Perustyylidia päädia-alueella

13 Mukautettujen asetteluiden edut Dian perustyyli -näkymä Dian perustyyli -näkymässä paikkamerkit voivat sisältää vain tekstiä, mutta teksti ei tule näkyviin esityksessä eikä tulostu. Teksti on vain kehote, joka muistuttaa paikkamerkin tarkoituksesta. Jos luot esitystä normaalinäkymässä, saatat nähdä tekstin Lisää teksti napsauttamalla, joka on tekstin paikkamerkin oletuskehote.

14 Mukautettujen asetteluiden edut Mukautetun asettelun luominen Voit lisätä mukautetun asettelun seuraavasti. Valitse Lisää asettelu. Äsken lisätyissä mukautetuissa asetteluissa on neljä paikkamerkkiä: Otsikko ja kolme Alatunnistetta (Päivämäärä, Alatunniste ja Dian numero).

15 Mukautettujen asetteluiden edut Mukautetun asettelun luominen Voit lisätä mukautetun asettelun seuraavasti. Jotta mukautettu asettelu olisi helppo löytää vastaisuudessa, valitse Nimeä uudelleen -painike ja kirjoita asettelun nimi Nimeä asettelu uudelleen -valintaikkunan Asettelun nimi -tekstiruutuun. Valitse lopuksi Nimeä uudelleen -painike.

16 Mukautettujen asetteluiden edut Paikkamerkkien lisääminen ja sijainnin muuttaminen Nyt voit luoda mukautetun asettelun. Animaatio näyttää, kuinka paikkamerkkejä lisätään, siirretään ja kohdistetaan trooppisten lomakohteiden esittelydioja varten. Prosessi pähkinänkuoressa: Lisää kuvan paikkamerkki houkuttelevaa lomakuvaa varten ja tekstin paikkamerkki matkan hintaa varten. Asemoi paikkamerkit ja luo lisätietoja varten vielä yksi tekstin paikkamerkki ja kaavion paikkamerkki. Animaatio: Napsauta hiiren oikealla painikkeella ja valitse Play.

17 Mukautettujen asetteluiden edut Paikkamerkkien lisääminen ja sijainnin muuttaminen Nyt voit luoda mukautetun asettelun. Kuvassa näkyy, kuinka paikkamerkkejä voidaan lisätä ja asemoida Perustyyli- diassa. Prosessi pähkinänkuoressa: Lisää kuvan paikkamerkki houkuttelevaa lomakuvaa varten ja tekstin paikkamerkki matkan hintaa varten. Asemoi paikkamerkit kuvan mukaan. Sen jälkeen voit lisätä toisen tekstin paikkamerkin ja taulukon paikkamerkin lisätietoja varten.

18 Mukautettujen asetteluiden edut Logon lisääminen Jos haluat, että yrityksen logo näkyy asetteluasi käyttävissä, trooppisia lomakohteita esittelevissä dioissa, logo on lisättävä mukautettuun asetteluun. Valitse Kuva, etsi logon sisältävä tiedosto ja valitse Lisää. Tee seuraavaa:

19 Mukautettujen asetteluiden edut Logon lisääminen Tärkeää: Kuvat, varsinkin jos niiden tarkkuus on suuri, voivat lisätä esityksesi kokoa huomattavasti. Kuvien tarkkuutta kannattaa tarvittaessa pienentää.

20 Mukautettujen asetteluiden edut Mukautetun asettelun käyttäminen Nyt kun olet luonut mukautetun asettelun ja lisännyt siihen logon, voit palata normaalinäkymään. Voit nyt ottaa mukautetun asettelun käyttöön esityksessä. Helpoin tapa tehdä se on lisätä esitykseen uusi dia.

21 Mukautettujen asetteluiden edut Mukautetun asettelun käyttäminen Siirry Aloitus- välilehteen ja valitse Diat-ryhmästä Uusi dia. Valitse sitten Tropiikin lomamatka -asettelu. Esityksen dia 2 ennen asettelun lisäämistä Mukautettu asettelu lisättynä dian 2 perään Ennen ja jälkeen:

22 Mukautettujen asetteluiden edut Tallentaminen mallina Voit tallentaa esityksen mallina. Hyödyt siitä seuraavasti: Voit käyttää täsmälleen samaa asettelua muissa esityksissä. Kun otat mallin käyttöön olemassa olevissa esityksissä, voit päivittää niiden ulkoasun nopeasti.

23 Mukautettujen asetteluiden edut Tallentaminen mallina Voit tallentaa esityksen mallina. Hyödyt siitä seuraavasti: Voit luoda mallin avulla nopeasti uuden esityksen. Voit jakaa mallin helposti työtovereillesi.

24 Mukautettujen asetteluiden edut Tallentaminen mallina Näin tallennat esityksen mallina. 1.Napsauta Microsoft Office -painiketta, osoita Tallenna nimellä -kohtaa ja valitse Muut muodot. 2.Kirjoita mallin nimi Tiedostonimi-ruutuun. 3.Valitse Tallennusmuoto-luettelosta PowerPoint- malli (*.potx) ja napsauta Tallenna-painiketta.

25 Mukautettujen asetteluiden edut Tallentaminen mallina Kun haluat käyttää mallia, valitse Uusi ja valitse tyhjän esityksen asemesta malli Omat mallit -kohdasta, kuten kuvassa. Kun olet ottanut mallin käyttöön esityksessä, kaikki mukautetut asettelut ja oletusasettelut ovat käytettävissä Aloitus-välilehden Diat-ryhmän Uusi dia- ja Asettelu- valikoimassa.

26 Mukautettujen asetteluiden edut Harjoituksia 1.Avaa Dian perustyyli -näkymä. 2.Lisää mukautettu asettelu ja nimeä se uudelleen. 3.Lisää paikkamerkkejä ja muuta niiden sijaintia. 4.Lisää asetteluun logo. 5.Ota luomasi asettelu käyttöön. 6.Tallenna asettelu mallina. 7.Luo uusi esitys mallin avulla. Harjoituksia verkossa (edellyttää PowerPoint 2007:n käyttöä)

27 Mukautettujen asetteluiden edut Koekysymys 1 Voit luoda mukautettuja asetteluja missä tahansa näkymässä. (Valitse vastaus.) 1.Oikein 2.Väärin

28 Mukautettujen asetteluiden edut Koekysymys 1: Vastaus Väärin Voit luoda mukautettuja asetteluja vain Dian perustyyli -näkymässä.

29 Mukautettujen asetteluiden edut Koekysymys 2 Jos haluat lisätä saman kuvan esityksen kaikkiin dioihin, mihin kuva kannattaa lisätä? (Valitse vastaus.) 1.Dioihin, joissa haluat kuvan näkyvän 2.Dian perustyyliin 3.Kaikkiin asetteluihin

30 Mukautettujen asetteluiden edut Koekysymys 2: Vastaus Dian perustyyliin Dian perustyyliin lisätty kuva tai muu objekti, kuten SmartArt- grafiikkaobjekti tai muoto, näkyy kaikissa dioissa.

31 Mukautettujen asetteluiden edut Koekysymys 3 Mitkä seuraavista ovat mukautetun asettelun etuja? (Valitse vastaus.) 1.Kerran luodun asettelun voi ottaa käyttöön useissa esityksissä. 2.Se on joustava ja monipuolisempi kuin oletusasettelut. 3.Yhdessä esityksessä voi olla useita mukautettuja asetteluita. 4.Voit helposti luoda asettelun, joka sopii täsmälleen dian sisältöön. 5.Kaikki edellä mainitut vaihtoehdot.

32 Mukautettujen asetteluiden edut Koekysymys 3: Vastaus Kaikki edellä mainitut vaihtoehdot Ne ovat kaikki hyviä syitä luoda mukautettu asettelu.

33 Mukautettujen asetteluiden edut Pikaopas Yhteenveto tässä kurssissa kuvatuista tehtävistä on Pikaoppaassa.

34 TÄMÄN MALLIN KÄYTTÖ Katso lisäohjeita tämän mallin käytöstä muistiinpanosivulta tai muistiinpanoruudusta. Saat sen näkyviin Näytä-valikosta tai -välilehdestä.


Lataa ppt "Microsoft ® Office PowerPoint ® koulutus Mukautettujen asetteluiden edut [Yrityksen nimi] esittää:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google