Kieli- ja musiikkiluokkainfo

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VANTAAN MUSIIKKIOPISTO
Advertisements

MAT PÅ SVENSKA. TAVOITTEET oppilas yritetään saada innostumaan ruotsin kielestä arkipäivän tilanteiden ja kielenkäytön avulla oppilas oppii hahmottamaan.
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
1 Klikkaa lisätietoja: 1. Painotus viikkotunteina Painotus viikkotunteina 2. Valintakokeesta yleisesti Valintakokeesta yleisesti 3. Draamaluokka Draamaluokka.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa Tervetulotilaisuus
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Kielivalintailta Etelä-Hervannan koulu. Valinnan paikat A1A2B1B P A K O L L I N E N V A P A A E H T O I N E N Perusopetus.
Oulun konservatorion musiikkialan perustutkinto Musiikin koulutusohjelma 120 ov.
Liedon kunta : A2-kielen valinta A2-kielen valinnan vaikutukset perusopetuksen luokilla 4-9 Uuden 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman tuntijako on.
Kolkkien vanhempainilta TERVETULOA KOLKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Opettajien esittely Englannin opiskelu Luokassa luokan omia asioita.
Haapajärven perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelma 2016 Markku Mäkelä OPS-koordinaattori.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.
Mummolaan kun pyöräilemme, pilvenhattaraa ei näy. Tea Luukkonen, Jenina Pyhäjärvi & Hanna-Kaisa Rautio.
22 oppilasta 9 poikaa 13 tyttöä Erityisopettaja Laura Dunkel Yhteisiä tunteja 3. luokan kanssa äidinkielessä ja ympäristötiedossa Koulunkäynnin ohjaaja.
Kaikki yhden puolesta ja yksi kaikkien puolesta!
Tervetuloa kielivalintailtaan
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Opiskelu eLukiossa
Elokuussa 2017 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille
Painotetun opetuksen kuvaaminen koulun opetussuunnitelmassa
OPS-koordinaattori Tuija Vänni
Erikoisluokkatoiminta
Opettajaopinnot kahdessa aineessa
Oulunkylän ala-asteen koulu
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2016
Tutustumista elämänkatsomustiedon didaktiikkaan
Oulun normaalikoulun lukio
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Kanit-ja jyrsijät opintojakso
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Haapaniemen koulun musiikkiluokka
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
4B-lk vanhempainilta Tervetuloa!
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Pataluodon koulu Draamaluokka Klikkaa lisätietoja:
Ekaluokalle 2017.
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Kiinnostaako lukio?
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2018
Etelä-Hervannan koulu
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Matematiikka- ja luonnontiede-luokkien oppilasvalinta
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Puistopolun peruskoulu 7. luokan vanhempainilta
Puistopolun peruskoulu
Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Etelä-Hervannan koulu
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Lausunnossa suositellaan Mäntykankaan jaksoa
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
A2-kieli-info.
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
Ajanhallinta opiskelussa
Tervetuloa Haukkavuoreen!
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2019
MUSIIKIN TUNTISUUNNITELMARAKENNE/KASOPE/mervasti oulu
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
Toiselle vuosikurssille
7lk valinnaisainepäivä
TERVETULOA!.
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
Allergia- ja Astmaliitto
Koulutulokkaiden aamu Maunulan ala-asteella Tervetuloa
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Esityksen transkriptio:

Kieli- ja musiikkiluokkainfo Kaupungintalo 30.10.2017

Illan ohjelma ja aikataulu 18:00-18.05 Musiikkiluokkien esitys (oppilaita Aseman koulun musiikkiluokilta 3C, 4C, 5C) 18:05-18:15 Musiikkiluokat: toiminta, pääsykokeet (Jari Laukkanen, Sini Usmi) 18:15-18:45 A1-kielen valitseminen Hyvinkäällä (Aki Korpela) 18:45-19:00 Huoltajien kysymykset 19:00 Tilaisuus päättyy

Musiikkiluokalle pyrkiminen Ilmoittautuminen musiikkiluokan pääsykokeeseen tehdään Wilmassa kohdassa Lomakkeet 1.11.2017 - 30.11.2017. Musiikkiluokan pääsykoemateriaalin halukkaat saavat omalta opettajaltaan pyytäen tai musiikkiluokan opettajalta tämän tilaisuuden jälkeen. Pääsykoe järjestetään viikolla 50 Aseman koululla klo 17 alkaen maanantaina 11.12.2017 ja tiistaina 12.12.2017. Tarkempi aika ilmoitetaan, kun tiedetään kaikki hakijat. Jokaiselle kokeeseen ilmoittautuneelle ilmoitetaan aika Alkuperäisissä kielivalintapapereissa luki että pääsykoe järjestetään oppilaiden omalla koululla koulupäivän aikana, mutta se tieto on nyt muuttunut ja koe on Aseman koululla.   Musiikkiluokkavalinta ei oikeuta koulukuljetukseen.

Musiikkiluokka eroaa tavallisesta luokasta hieman Musiikkiluokalla opiskellaan musiikkia enemmän kuin yleisopetuksen ns. tavallisella luokalla. Musiikkia on 3 h/viikossa, ja se muuttaa oppilaan tuntijakoa seuraavasti eri luokka-asteilla: 3. luokalla: 2 h musiikkia kuten kaikilla + 1 äidinkielen tunti musiikkia 4. luokalla: 2 h musiikkia kuten kaikilla + 1 valinnaisainetta musiikkia (pyrkiessään ja päästessään musiikkiluokalle valitsee myös valinnaisaineekseen musiikin 4.- 6. luokille) 5. luokalla: 1 h musiikkia kuten kaikilla + 1h valinnaisainetta musiikki + 1 ympäristöopin tunti musiikkia 6. luokalla: 1 h musiikkia kuten kaikilla + 1 h valinnaisainetta musiikki + 1 liikunnan tunti musiikkia Kaikissa oppiaineissa (AI, YM, LI) kuitenkin samat tavoitteet kuin kaikilla vaikka tuntimäärä pienempi Musiikin opiskelussa sisältöjä syvennetään Kuudennen luokan jälkeen musiikkiluokka siirtyy Pohjoispuiston kouluun, jossa tehostettu musiikinopetus jatkuu.

Opiskelu musiikkiluokalla Musiikinopetuksen ensisijaisena tarkoituksena on antaa hyvä ja monipuolinen musiikin peruskoulutus. Musiikkiluokilla tämä merkitsee mm. äänenkäytön, kuoro- laulun ja yhteissoiton ohjausta, musiikkiopin perustietojen opetusta, rytmi- ja melodiatajun kehittämistä sekä nuotinluku- ja kirjoitustaidon harjoittamista. Musiikin kuuntelu on myös olennainen osa opetusta. Musiikkiluokalla noudatetaan kaikissa oppiaineissa Hyvinkään perusopetuksen opetussuunnitelmaa, musiikin kohdalla kuitenkin sisältöjä syventäen. Musiikkiluokat osallistuvat usein erilaisten juhlien ja konserttien järjestämiseen koulussa, kirkossa ja muissa julkisissa tilaisuuksissa, mikä tarjoaa oppilaalle tilaisuuksia esiintymistaidon kehittymiselle sekä elämykselliselle musiikin kokemiselle niin musiikin vastaanottajana kuin tuottajana. Musiikkiluokkaopetuksessa pyritään tukemaan oppilaan musiikkiharrastusta (soolosoittimet, teoriaopinnot ym.) mm. toimimalla yhteistyössä Hyvinkään Musiikkiopiston sekä paikallisten orkesterien ja kuorojen kanssa. Musiikkiluokalle pyrkiminen ei kuitenkaan edellytä aikaisempia musiikin opintoja.

Musiikkiluokan pääsykoe Luokalle otetaan musikaalisesti lahjakkaita oppilaita vanhempien suostumuksen ja musikaalisuutta selvittävien helppojen kokeiden perusteella. Musikaalisuustestin lisäksi oppilas esittää lastenlaulun. Laulun sanat ja nuotit on toimitettu kaikille 2. luokan musiikkia opettaville opettajille. Pääsykoelaulu on ”Sairas karhunpoika”. Oppilas laulaa laulusta ensimmäisen säkeistön, nuotit saavat olla esillä. Pääsykokeessa oppilas toistaa rytmi- sävel- ja melodiatehtäviä. Koska soittotaito ei ole pääsyvaatimuksena musiikkiluokalle, ei soittonäytettä mahdollisella omalla instrumentilla oteta vastaan.

Kiitos!