NYKYTAITEEN TOIMINTATAVAT

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
L’art pour l’art Taidetta taiteen vuoksi
Advertisements

Nykytaide -Mitä se on?.
Modernismi ja 1800-luvun vaihteessa ensimmäisestä maailmansodasta jääneen epävarmuuden vuoksi alettiin etsiä uusia sanoja, muotoja ja kuvia maailmasta.
L’art pour l’art Taidetta taiteen vuoksi
BERLIINI SAKSAN PÄÄKAUPUNKINA
Nykyaikainen satu Kuningas sammakko Nainen oli pelaamassa golfia, ja hänen golfpallonsa lensi pusikon taakse. Hän lähestyi pusikkoa, ja näki sammakon.
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
REALISMI Uudet yhteiskunta- ja luonnontieteet olivat syitä realismin (vrt. engl.’reality’=todellisuus) synnylle (positivismi, Karl Marx, Darwinin.
UE1 syksy 2007© Anne Rongas1 Uskonto ja kulttuuri  Millä eri tavoin aihetta voisi hahmottaa?  Kulttuuri vaikuttaa uskontoon ja uskonto kulttuuriin 
Myöhäis- ja postmodernin teoriat
Keskiajan taiteesta Fokus Jumalan ja maailman suhde; hieraattisuus
Sommittelu.
Tiia Reijonen © 2010 Kalevan kirkon kupeessa keskeinen sijainti. Nimi yhdistymisen jälkeen Tammerkosken lukio. Tammerkosken lukiossa tarjolla monipuolisen.
Hy02 : Eurooppalainen ihminen
Keskiajan loppu: Mikä Euroopan kulttuurissa johti keskiajan ”loppumiseen” ? Suuri Skisma 1378 – 1415, jolloin kaksi kilpailevaa paavia, nakersi kirkon.
Tervetuloa eksymään symbolimetsän sokkeloihin!
1900 Puhallinhalli on rakennettu. Kaasukäyttöiset koneet edustavat uusinta teknologiaa. Tekninen ja taloudellinen vallankumous: puhallinuunien kaasu pyörittää.
Äänielokuvan taide: realismi. Äänielokuvan estetiikka Äänielokuvan tulo muutti (taiteellisen) elokuvakerronnan periaatteita ”Purkitettu teatteri” Marcel.
Markkinoinnin kilpailukeinot Jakelu, vai Saatavuus ? Asiakaslähtöisyys. Vaikuttaako ajattelu toimintaan, ja vaikuttaako muutos ajat- telussa.
MODERNIN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
EUROOPPALAISEN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
Oman aikamme taiteen ilmiö. - KAUPALLISUUS: ”Ostan - siis olen olemassa.” - Yksilöillä ei enää selkeää identiteettiä, massaihmisyys - Taiteiden sekoittuminen,
Taidefilosofia V Dos. Timo Kaitaro ja , klo , U 40 Sali 4.
Modernismin tulo Suomeen
Graafinen suunnittelu Graafinen suunnittelu on ulkoasun suunnittelua. Se on sovellettu taidemuoto, joka auttaa katsojaa tulkitsemaan viestiä. Graafista.
ELOKUVATAITEESTA Antti Pönni. MITÄ ON TAIDE? Arvottavassa ja suppeassa merkityksessä teos on taidetta, jos sillä on sellainen esteettinen arvo, joka erottaa.
Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907 Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin.
Oppimisen, opiskelun ja opetuksen mallintaminen Pekka Linna, Koulutuksen arviointikeskus.
Modernismi Määrittelyä Taiteen, kirjallisuuden ja yhteiskunnan totaalinen uudistaminen johon kuului yksinkertaisuus Tyyliltään vapaampaa, ”rajojen.
Egyptin kirjoitustaito, käsityöt ja taideteokset.
Kokeellinen kerronta/ elokuva Kokeellinen elokuva pakenee määritelmiä. “Kokeellinen elokuva voi olla lähes mitä tahansa”, sanoo AV-arkin levityspäällikkö.
Modernismi 1900-luvun kirjallisuus. Taustaa ► Sigmund Freud: psykoanalyyttinen teoria; Albert Einstein: suhteellisuusteoria ► tekniikan kehitys: kaupungistuminen,
Voimauttava ja tiedostava johtajuus Syksy lähiopetuskerta.
MAAILMANKUVA, MAAILMANKATSOMUS, ELÄMÄNKATSOMUS. MITÄ TARKOITTAVAT KÄSITTEET: Maailmankuva Maailmankatsomus Elämänkatsomus.
Modernismi (Sivu 133). Modernismin synty luvun alussa maailmasta oli tullut entistä monimutkaisempi: kaupungit olivat kasvaneet, tiede ja tekniikka.
Oppimisen, opiskelun ja opetuksen mallintaminen
Modernin maailman taide
Nuorisokulttuuri 1950-luvulta nykyhetkeen.
Salibandy.
1800- ja 1900-lukujen vaihteen kirjallisuus
22. Kristinuskon kulttuurivaikutuksia
Fenomenologia.
SURREALISMI Surrealismi on taidesuuntaus, joka syntyi Dada-ryhmän hajotessa ja André Bretonin vuonna 1924 julkaiseman surrealismin manifestin mukana. Manifestissa.
Yksilön lyhyt historia
Mitä taide on? Sari Toivakka, Kauhavan lukio.
Oman aikamme taiteen ilmiö
Luku 13 – Raamatun tutkimus
Katolinen kirkko.
Musti – The Dog ´Musti` eli Alexander on koira jonka rotu on Bordercollie. Hän syntyi vuonna Me haimme hänet Värtsilästä joskus vuoden 2009 Joulukuussa.
Nykyaikaa etsimässä.
Pop-taide syntyi 60-luvun alussa vastareaktiona modernistiselle taiteelle, ja erityisesti Yhdysvalloissa vankan aseman saavuttaneelle abstraktille ekspressionismille.
EKSPRESSIONISMI saksalais-pohjoismaalainen virtaus Euroopassa
Filosofian alat TEOREETTINEN FILOSOFIA
Uuden ajan murros Renessanssin arkkitehtuuria
PIETISMI ….
KUVATAIDE Kuvataideopetuksen tarkoituksena on kehittää opiskelijan ymmärrystä yhteiskunnan ja ympäristön visuaalisista ilmiöistä ja niiden merkityksistä.
Eksistentialismi Eero Jussila.
SURREALISMI Sara Kihlman, Sara Korpela, Elisa Tirkkonen, Elina Kallijärvi, Artur Rattul.
KUVATAIDE valinnaisena oppiaineena
Uskonnonvapaudesta 2000-luvulle
Ekspressionismi Anni, Sege ja Emmi.
Näkökulmia kuvien ja tehtävien käsittelyyn Kiina – Aasian jättiläinen
Lentoliikenne luvulla
KANSILEHTI LUONTAISET TAIPUMUKSET™ KIIHDYTYSPÄIVÄN VALMENNUSMATERIAALI 1. Viestintätyylit/vuorovaikutusharjoitus 2. Palautteenanto 3. Ongelmanratkaisu.
SURREALISMI Surrealismi on taidesuuntaus, joka syntyi Dada-ryhmän hajotessa ja André Bretonin vuonna 1924 julkaiseman surrealismin manifestin mukana. Manifestissa.
2.4. Kirkkotaide ja taide uskonnoissa
Ulkomainen modernismi
KRISTINUSKON LEVIÄMINEN JA HAJAANTUMINEN
Aida Nuutinen, Enni Anttila & Anton strömmer 16g
Maailmankatsomus.
Esityksen transkriptio:

NYKYTAITEEN TOIMINTATAVAT KU 5 Nykytaide ja arkkitehtuuri

DADA[ISMI] 1916-> https://www.moma.org/learn/moma_learning/2562 -2 Dada, joskus myös dadaismi, oli ensimmäisen maailmansodan (1914-1918) aikana Sveitsissä kehittynyt taidesuuntaus vaikutti kuvataiteessa, kirjallisuudessa (lähinnä runoudessa), teatterissa ja graafisessa suunnittelussa. Liike oli vastalause sodan raakuutta ja dadaistien kokemaa taiteen ja jokapäiväisen yhteiskunnan painostavaa älyllistä jäykkyyttä vastaan. Dadalle tyypillistä tahallinen järjettömyys ja vallitsevien taiteen sääntöjen hylkääminen.

Kleine Dada Soirée Theo van Doesburg (Christian Emil Marie Küpper) with Kurt Schwitters
(Dutch, 1883–1931)1922. Lithograph (30.2 x 30.2 cm)

Dada Kannattajiensa mukaan dada ei ollut taidetta, se oli antitaidetta. Dadan tehtävä oli olla kaiken sen vastakohta, mitä taide edusti. Taiteeseen kuului estetiikka, dada hylkäsi sen. Jos taiteessa oli tarkoitus olla edes piilevä merkitys, dadan pyrkimys oli olla täydellisen viestitöntä - dadan tulkinta riippuu täysin katsojasta. Jos taiteen tehtävä oli olla sovittelevaa, dadan tehtävä oli loukata. Nykytaiteen edeltäjä: dadasta tuli taiteen ja maailman kommentaari, ja siten muuttui itsekin taiteeksi.

Surrealismi 1919-> Max Ernst ja André Breton loivat tietoisesti vuonna 1919 Alitajunta, unet, psykoanalyysi… Automaattitekniikat: maalaus, kirjoitus jne. Luis Buñuelin ja Dalín Andalusialainen koira vuodelta 1929 (lyhytelokuva)

The Persistence of Memory 1931 Salvador Dalí. (Spanish, 1904-1989)