Syöpä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hiv ja aids.
Advertisements

KANSANTAUDIT.
Tehnyt: Melanie Soukko
Syövän synty, syyt, hoito
Kansantaudit.
Matti Rautalahti Syöpäjärjestöt
Diabetes s. 65 –
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Rintakirurgiaa.
Mutaatiot ovat muutoksia perimässä
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Syöpälääkehoito.
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
joka 3.lla suomalaisella
Severiina, Matilda, Antti ja Joona
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
- Se suomalaisten juttu
Sydän- ja verisuonitaudit
Karita, Milia, Aino, Iina ja Kirsi
Diabetes.
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
SYÖPÄ.
Sädehoito ( Radiotherapy)
Syövät: Rinta- ja ihosyöpä
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Sydän- ja verisuonitaudit
Syöpä.
Syöpä joka 3.lla suomalaisella s. 70 – 79.
Nivelreuma ja nivelrikko Venla, Sonja ja Marianne.
Syöpätaudit. Yleistä syöpätaudeista  VUOSITTAIN UUSIA TAPAUKSIA YLI  N KUOLEE VUOSITTAIN SYÖPÄÄN  Suomen syöpärekisterin syöpätilastot.
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
Kansantaudit Tartuntataudit
Syövän uudet hoitomuodot MIRJA 3A. Syöpä  Syöpä on geenien mutaatioista eli perimäaineksen muutoksista johtuva vuorovaikutushäiriö, joka saa aikaan kasvaimen.
Syövän synnystä… Joukko sairauksia - syyt, luonne ja ilmeneminen erilaisia Joka 3. suomalainen sairastuu > vuosittain n > lähes 2/3 paranee Solun.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Syöpä Syöpä on yhteisnimitys monimuotoiselle tautiryhmälle, johon kuuluu yli 2000 sairautta Jokainen syöpä on oma erilainen sairautensa, jonka syyt, vaarallisuus.
SYÖPÄ. YLEISTÄ SYÖVÄSSÄ SYÖPÄ ON YLEISNIMITYS PAHANLAATUISILLE KASVAINTAUDEILLE. PAHANLAATUISUUS VIITTAA KASVAINSOLUKON HALLITSEMATTOMAAN KASVUUN JA LEVIÄMISEEN.
ILMAN EPÄPUHTAUDET Lähteet, torjunta, mahdolliset terveysvaikutukset.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Syöpätaudit Konstantin Into ja Susanna Kankaanpää.
SYÖPÄ. SYÖVÄN SYNTY Ihmisen elimistö rakentuu lukemattomista soluista. Normaalisti elimistön solujen jakautuminen on säädeltyä. Hallitsemattomasti jakaantuvista.
Syövän synnystä… Joukko sairauksia - syyt, luonne ja ilmeneminen erilaisia Joka 3. suomalainen sairastuu > vuosittain n > lähes 2/3 paranee Solun.
Painojakauma Suomessa ja maailmalla
KEUHKOSYÖPÄ …..
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
Tupakan haittavaikutukset
HAMMASSÄRKY Juho ja janne.
Liisa Ollikainen-Paananen /H2913SA MAMK/Savonlinna
Onko meillä syytä olla huolissaan?
IHOSYÖPÄ.
Syöpään vaikuttavat sisäiset tekijät
Syövän riskitekijät.
kysymyksiä Mikä on diabetes?
Tules, diabetes, MBO ja keuhkosairaudet
Syöpä.
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Paksusuolensyöpä.
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
Syöpä – solujen kapina Syöpäkasvaimen erityispiirteet:
SYÖPÄ.
IHOTTUMAT.
Syövän riskitekijät.
UV (A,B ja C-säteily).
Perinnöllisyystieteen perusteita
Esityksen transkriptio:

Syöpä

Syövän syyt Ylipaino voi johtaa syöpään Erilaiset radioaktiiviset säteilyt Infektiot esim. HPV, HBV Huono ruokavalio Asbesti (Seinä eriste) Radon kaasu

Oireet Verinen oksennus, uloste, virtsa tai yskä Selittämätön väsymys Selittämätön laihtuminen Ihon keltaisuus Huonovointisuus Luomi joka muuttaa kokoaan, muotoa tai väriään

Hoito Sädehoito, vahingoittaa tai tappaa syöpäsoluja tarkoilla radioaktiivisilla säteillä Solunsalpaajat, häiritsevät ja hidastavat runsaasti jakautuvien solujen toimintaa Immunoterapia, auttaa immuunisysteemiä taistelemaan syöpää vastaan Leikkaus, syövän yleisin hoito tapa 2/3 paranee syövästä maailmalla

Kansanterveydellinen ja –taloudellinen merkitys Terveyspalveluiden lisääminen Oireiden tunnistamista Työturvallisuudesta huolehtiminen Hoitaminen on kallista Negatiivisia vaikutuksia työuraan

Ennaltaehkäisy Ei tupakkaa eikä alkoholia Terveelliset elämäntavat: ravitsemussuositusten noudattaminen, ja säännöllinen liikunta Painonhallinta Ihon suojaaminen UV-säteilyltä Rokotus suojan hankkiminen Seulonnat, säännölliset terveystarkastukset Työsuojelu

Yleisyys Syöpätauteja on lukuisia, joiden kaikkien yleisyys vaihtelee Suomessa noin joka kolmas sairastuu syöpään Suomessa vuosittain reilut 30,000 Yleisin maissa joissa elinikä on korkea Suurin osa yli 65 vuotiaita Naisilla yleisin on rintasyöpä, miehillä eturauhassyöpä

Biologinen synty 1.Solun geeneissä tapahtuu mutaatioita 2.Elimistön puolustusmekanismi korjaa geenivaurioita 3.Syöpäkasvain kehittyy 4.Alttius voi periytyä

Lähteet Wikipedia THL Terve 1