Historia2 eurooppalainen Ihminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Realismi Syntynyt 1800 luvulla Rami, Anniina ja Tomi.
Advertisements

Coco Chanel Coco Chanel • Gabriella Bonheur ”Coco” Chanel • syntyi Saumurissa Ranskassa • kuoli Pariisissa.
Nykytaide -Mitä se on?.
Romantiikan aikakausi
Estetiikka on filosofian kauneutta ja taidetta tutkiva osa-alue.
Romantiikka.
A-kilta A-klinikan asiakkaat ja työntekijät päättivät vuonna 1964 perustaa päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä ja ystäviensä muodostaman vapaaehtoisuuteen.
Lasten Kuvataide & Kädentaito
Keskiajan kirjallisuus
Filosofian synty Filosofia on arkipäiväisien asioiden ihmettelyä ja yliluonnollisten kysymyksien pohdiskelua. Filosofiassa argumentointi ja kyseenalaistaminen.
Lauri Viidan lapsuudenkoti
Miguel de Cervantes Tekijät Taha ja Ada. Miguelin elämän vaiheet: Miguel on syntynyt 29. syyskuuta Alcalá de Henares, astilia, Espanja. Miguel on.
Selitys Kiintotähdille on ainakin kaksi loogista selitystä. 1.Tähtien asema on todellakin muuttumaton toisiinsa nähden. Tämä käsitys on vallalla hyvin.
Sommittelu.
Renessanssi By: Tiia, Erik & Oona.
Turun linna.
Romantiikka & realismi:
Havainto. Taivaalla näkyvistä kohteista tutuimpia on Otava, eli Ursa Major (Iso Karhu) Se kiertyy öisellä vaelluksella Pohjantähden ympärillä.
MODERNIN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
EK102b Uuden testamentin teologia
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Afrikka vapautuu siirtomaavallasta TAUSTA: Imperialismin aikana Afrikka jaettiin kokonaan suurvaltojen kesken siirtomaihin. Imperialismin aikana.
3D –animaatio ja simulaatio
Euroopasta tuli Eurooppa noin 370 – 1500 jKr.
Modernismin tulo Suomeen
Albert Einstein. Elämä Syntyi vuonna 1879 Saksassa, kuoli 1955 Yhdysvalloissa Hänellä on epäilty autismia 1900-luvun tärkeimpiä fyysikkoja Teoreettinen.
Turvallisuus ja ensiapu ihmiset, omaisuus, tieto, toiminta, ympäristö, työ Fyysinen, psyykkinen ja yhteisöjen turvallisuus Perustus-, tasa-arvo-, lukio-
Väinö Linna – sodan tulkki
Egyptin kirjoitustaito, käsityöt ja taideteokset.
NATIONALISMI MURTAA WIENIN JÄRJESTELMÄN. 1. Wienin kongressi 1814 – 1815 ideana palauttaa maailma vuoteen 1789 turvallisuus-, laillisuus- ja tasapainoperiaate.
Mikael Agricola.
Miina Sillanpää Miina Sillanpään 150-vuotisjuhlanäyttely on saakka esillä Forssan kaupunginkirjaston 2. kerroksessa sijaitsevassa näyttelytila.
MODERNIN VALTION SYNTY Sivut
Tekijän oikeudet •Takana monimutkainen lainsäädäntö, joka seurailee kansainvälisiä sopimuksia. •Tekijäinoikeudet eri maissa erilaisia, koska perinne vaihtelee,
Lilja Suominen lv15j miro laitinen lv15J Mari Honkamäki LV13D
Puola.
Paavo Nurmi Jenna & Venla.
MITÄ HISTORIA ON? Johdantoluku, s. 8–13.
KESKIAJAN KULTTUURI ( ) Kristinuskon/ kirkon merkitys
SURREALISMI Surrealismi on taidesuuntaus, joka syntyi Dada-ryhmän hajotessa ja André Bretonin vuonna 1924 julkaiseman surrealismin manifestin mukana. Manifestissa.
Mitä taide on? Sari Toivakka, Kauhavan lukio.
Rokokoo Reetta Kähkönen LV15L Jean-Antoine Watteau.
Eksistentialismi Martin Heidegger.
Televisiot.
Luku 23 – Paavalin elämä ja matkat
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
Historia2 Eurooppalainen Ihminen
Giuseppe Verdi Iida.
IMPRESSIONISMI syntyi 1870 –luvulla Pariisissa
Historian kotiseutuprojekti
Historia2 Eurooppalainen Ihminen
Mitä Antonio Pisanellon (1395–1465) noin vuonna 1445 valmistuneessa teoksessa on kuvattuna? Erittele mahdollisimman tarkkaan (henkilöt, tapahtumat, symboliikka)
Barokki, rokokoo, tieteellinen vallankumous
Kleopatra.
Fender musical instruments corporation Mika vahtola tlpt16b
Suomalaiset taidemaalarit
Jalkapallo.
Tekijänoikeudet Takana monimutkainen lainsäädäntö, joka seurailee kansainvälisiä sopimuksia. Tekijäinoikeudet eri maissa erilaisia, koska perinne vaihtelee,
PASTISSI   Pastissi on taideteos, joka tarkoituksellisesti jäljittelee jotakin taiteilijaa tai aikakautta. Pastissi voi olla kantaaottava, irvaileva tai.
Lentoliikenne luvulla
Maaesittely Kolmen hengen ryhmätyö
Historia2 Eurooppalainen ihminen
”Minä ja taideteos” - kollaasi
Unkari Hungary.
SURREALISMI Surrealismi on taidesuuntaus, joka syntyi Dada-ryhmän hajotessa ja André Bretonin vuonna 1924 julkaiseman surrealismin manifestin mukana. Manifestissa.
Amos Andersonin taidemuseo
Pierre-Auguste Renoir
Romantiikka.
Mikael Agricolan elämä ja teokset
Esityksen transkriptio:

Historia2 eurooppalainen Ihminen Albrecht Dürer Historia2 eurooppalainen Ihminen

Yleistietoa -Syntyi vuonna 21.5.1471 saksassa ja kuoli 6.4.1528 -Dürer syntyi ja kuoli Nürnbergissä. -Oli tunnettu Taiteilija sekä graafikko -Suku lähtöisin unkarista -Durer meni oppipojaksi kaupungin merkittävälle taiteilijalle Michael Wolgemutille 15 vuotiaana Oppi maalaamaan,puun leikkaamista ja kupari kaiverruksen perusteita Wolgemutin alaisena Albrecht Durerilla oli 18 sisarusta joista hän oli toiseksi tai kolmanneksi vanhin Hänen veljestään Hans Durerista tuli myös tunnettu taiteilija

Aatami ja Eeva, 1507 -Taideteos valmistui vuonna 1507 minä löytyy Museo Del Pradosta espanjasta - -Vaikutti italian taiteeseen sen Teos kuvaa Aatamia ja Eevaa ihmisen mittakaavassa -0li ensimmäinen saksalainen alaston ihmisen mittakaavassa oleva taideteos -Teoksessa on tarkat yksityiskohdat -Tausta musta, mikä saa katsojan kiinnittämään huomionsa teoksen alastomiin henkilöihin (ensimmäinen ihmisen mittakaavassa oleva saksalainen taideteos ja siksi on keskitytty pääosassa alastomiin henkilöihin)

Sarvikuono (Dürer) -Piirros valmistui vuonna 1515 -  Kuva perustuu tuntemattoman taiteilijan kirjalliseen kuvaukseen ja kevyeen luonnokseen aiemmin samana vuonna Lissaboniin saapuneesta intiansarvikuonosta -Duner ei itse koskaan nähnyt sarvikuonoa vaan hän jäljensi kuvan tuntemattoman taiteilijan piirtämästä kuvasta -Teki kaksi mustekynä piirustusta ja toisesta hän teki puupiirustuksen että siitä tuli alkuperäisen piirustuksen peilikuva -Kuvaa pidettiin luotettavana 1700 luvun loppupuolelle saakka

Ritari, kuolema ja paholainen, 1513. -Kuparikaiverros valmistui vuonna 1513 -Yksi tunnetuinpia dunerin kuparikaiverruksia - Kuvan yksityiskohdat on ainutlaatuisen tarkkoja. -kuva antaa synkän vaikutelman mutta samalla se tuo ”toivokkaan taisteluun lähdön kuvan ” vaikka paholainen tuijottaa taustalla epäilevästi -Kuvassa hieno yksityiskohta on vasemmalla alhaalla oleva taulu jossa on dunerin käsikirjoitus ja teoksen valmistus vuosi

Lähteet -Wikipedian Albrecht Duner sivulta -Kuvat wikipedian sivulta myös