Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Fender musical instruments corporation Mika vahtola tlpt16b

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Fender musical instruments corporation Mika vahtola tlpt16b"— Esityksen transkriptio:

1 Fender musical instruments corporation Mika vahtola tlpt16b

2 Fender -Leo Fender perusti yhtiön nimeltä Fender Musical Instruments Corporation 1940-luvulla. -Alkuperäinen kotipaikka oli Fullerton, joka sijaitsee Kaliforniassa ja yhtiön pääpaikka on Scottsdallessa Arizonan osavaltiossa ja tuotanto laitokset ovat Kaliforniassa, Meksikossa, Etelä- Koreassa ja Japanissa.

3 -Fender on tunnettu yhtenä ensimmäisenä yrityksenä, joka tuo sähköiset soittimet (mm .sähkökitara ja sähköbasso) -Fender valmistaa myös kitaravahvistimia. -Fenderin ensimmäinen umpirunkoinen kitara oli Fender Esquire ja ensimmäinen umpirunkoinen basso oli Fender Precision bass. Tunnetuimpia kitaramalleja ovat mm. Fender Jaguar,Telecaster ja Stratocaster

4 Fender Stratocasterin historia
-Fender kehitti stratocasterin aikaisemman mallin Telecasterin pohjalta. Stratocasterissa on pyöreämpi muotoilu ja siinä on vibratokoneisto jolla voi muuttaa kitaran sävelkorkeutta. Kaulatyyppejä on erin paksuisia valmistusvuoden mukaan ja kaula on kiinnitetty runkoon ruuvaamalla.

5 Fender Precision Bass Fender P-Bass on fenderin ensimmäinen massatuotantoon menevä basso. P-basson valmistu alkoi vuonna 1950. P-basso on umpipuuta ja siinä käytettiin sähkömagneettisia mikrofoneja. P-bassoja on 4-ja 5 kielisiä

6 Valmistus -Stratocaster käyttää kolmea yksikelaista mikrofonia, talla-, kaula- ja välimikrofonia joiden käyttöä voi valita kytkimellä. Kytkimet olivat alun perin kolmiasentoisia mutta myöhemmin ne korvattiin viisiasentoisilla. -Fendereiden valmistus paikka vaikuttaa yleensä hintaa ja työn laatuun. Laadukkaimmat eli kalliimmat tehdään Yhdysvalloissa. -Kitaroita tehdään eri puulajeista esim. jotkin rungot tehdään lepästä, mahongista, saarnista tai poppelista, kaula yleensä vaahterasta ja otelauta vaahterasta, ruusupuusta tai eebenpuusta.

7 Lähteet: Wikipedia Kuvien lähteet: Googlen kuvahaku


Lataa ppt "Fender musical instruments corporation Mika vahtola tlpt16b"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google