Romania Tekijä:Meri-Tuuli.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sri Lanka.
Advertisements

Eurooppalaiset kulttuurit
Iso-Britannia Markus,Tuomas, Tapani.
Talonrakennuksen jatkokurssi 6 op Säätekijät
EUROOPAN MAISEMIA EUROOPAN LUONTO 8LK.
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
Pakistan.
Kansainvälinen yhteistyö.
LIETTUA LIETUVA.
Euroopan ilmasto Kolme lämpövyöhykettä:
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Kiina.
Tekijät: Saara N, Laura & Mirella
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Iso-Britannia Essi & Henna.
Venäläinen kulttuuri Mirva SÄP13.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
ANGLO-AMERIKKA.
Kaakkois-aasia.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Vaihdossa olleet opiskelijat vuonna 2013 (Eurooppa) 1 – 10 vaihto-opisk. 11 – 30.
Sierra Leone ja Bolivia. Sierra Leone  Valtiomuoto: tasavalta, jossa presidenttinä Ernest Bai Koroma  Itsenäistyi Iso-Britanniasta  Pääkaupunki:
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Perustietoja Kerro valtiosta perustietoja pinta-ala asukasluku pääkaupunki kieli/kielet.
Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
Tiedonhaku Tiedonhaun käsite ja menetelmät 2. Ryhmätyö 2 ● Muodostetaan 4 henkilön ryhmät ● Keskustelkaa millä tavoilla käytätte internetiä ‒ selailua.
ELM04 ”Edessäsi on nyt avoin ovi” Ilm.3:8b. ELM04  pääkaupunki: Moskova  pinta-ala: km 2  väkiluku: 142,5 milj. joista 16,4% alle 15-vuotiaita.
Kuva sivulta: LUMIKKO.
YHTEISKUNTAOPPIA EUROOPAN UNIONI. KOLME YHTEISÖÄ 1. Euroopan hiili- ja teräsyhteisö (1951) 2. Euroopan talousyhteisö (1957) 3. Euroopan atomienergiayhteisö.
KRISTINUSKON LEVIÄMINEN JA HAJAANTUMINEN Luku 4 – Motivointi 1.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Unkari 1-unkarin peruskurssi Magyar 1 –kezdő magyaróra 1. óra - 1. tunti.
Öljyn kuljetus Itämerellä ja siihen liittyvät riskit
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Kristinuskon levinneisyys ja kehityssuunnat 2000-luvulla
Roomasta tuli suurvalta
Alueiden Eurooppa.
Suomi maailman kielten joukossa
VAARA-SUOMEN MAISEMAA
Venäjä.
Ukrainan Historia.
VENÄJÄ.
Maapallon ravinnontuotanto
Puola.
14. Lähi-idän uskontojen yhteiset piirteet
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Islamin synty ja Koraani
TSEKKI Pinta-ala : km Väkiluku : 10 milj. Pääkaupunki : Praha
ISLAM Islamin synty: Islam syntyi 600-luvulla Arabin niemimaalla, jossa sijaitsevat sen pyhimmät kaupungit Mekka ja Medina. Ensimmäinen islamilainen.
Iso-Britannia.
Suomen sukukielet ja kielivähemmistöt
Elämää Vaara-Suomessa
Yhdysvallat.
Maailmanuskonnot maailmassa n uskontoa
10 EU-maan liput kuva-arvoituksena
KPL 2. ALKUPERÄISKANSO-JEN USKONNOT
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
1. Uskontojen maailma Ydinsisältö.
Euroopan eläimet Anttu ja roni.
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
SAKSA.
Unkari Hungary.
Portugali 5 asiaa -Valtavat hiekkarannat -Lämmin ilmasto
Esityksen transkriptio:

Romania Tekijä:Meri-Tuuli

Yleistietoa Pinta-ala 238 391 km² Asukasluku n. 19 milj. Naapurimaat Ukraina, Moldova, Bulgaria, Serbia ja Unkari Virallinen kieli romania Valuutta leu Pääkaupunki Bukarest

Lippu

Klaus Johannis Hänet valittiin Romanian tasavallan viidenneksi presidentiksi 16.11.2014 Hän syntyi 13.6.1959 (57v.) Hänet tunnetaan erityisesti talousuudistuksista suosivana ja korruptioita vastustavana politiikkona.

Luonto Suurimmassa osassa Romaniaa vallitsee mannerilmasto. Romaniassa on kolme vallitsevaa kasvillisuusvyöhykettä: metsät, vuoristot ja aro. Metsissä elää paljon susia ja karhuja.

Romanit Romanit on vuosien 400- 1100 välillä lähtenyt kansa, joka on levittäytynyt eri puolille maapalloa. Osa romaneista puhuu edelleen romaninkieltä joka kuuluu indoarjalaisiin kieliin.

Uskonto Romanit ovat asuinmaasta riippuen uskonnoltaan yleensä kristittyjä (katollisia, ortodokseja tai muslimeja) Heidän uskonnossaan on silti vielä piirteitä heidän perinteisistä uskomuksistaan.

Lähteet https://fi.wikipedia.org/wiki/T iedosto:Eurooppa.png https://commons.wikimedia. org/wiki/File:Flag_of_Romani a.svg https://commons.wikimedia. org/wiki/file:klaus_lohannis_ din)interviul_cu_Dan_Tapala g%(c4%83_rrobbed.jpg https://www.flickr.com/photo s/cod_gabriel/2459539581