Yhteis- ja kaksoistutkintojen tilastointi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Advertisements

MITÄ KV-YHTEISTYÖ EDELLYTTÄÄ KOULUTUSOHJELMILTA JA OPETUSSUUNNITELMILTA? Ammattikorkeakoulutuksen kokonaisvaltainen kansainvälistyminen ja tuloksellinen.
Mitä Nordplus-ohjelmalla on tarjota opiskelijalle? Opiskelijoiden liikkuvuus Pohjoismaissa –seminaari Kuopio Merja Kuokkanen/Kansainväliset opiskelijapalvelut,
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
1/2014 Vauhtia ja virikkeitä kv-suunnitelmiin - CIMOn näkökulma Mikko Nupponen Tampere Huhtikuu 2014.
Kansainvälinen toiminta OAMK:ssa
11/20061 Erasmus Uusi Erasmus-ohjelma – osa Elinikäisen oppimisen ohjelmaa (LLP)
Kansainvälisyyttä korkeakoulujen henkilökunnalle
Osaamisen ja sivistyksen asialla KANSAINVÄLISTYMINEN EUROOPPALAISEN KORKEAKOULUTUKSEN HAASTEENA JA TAVOITTEENA Kansainvälistyvä opetussuunnitelma Tampere.
Osaamisen ja sivistyksen asialla DIPLOMA SUPPLEMENT Opetusneuvos Carita Blomqvist
KANSAINVÄLINEN HARJOITTELU OSANA OPINTOJA Bolognan vanavedessä – seminaari, Turku Helli Kitinoja Kansainvälisten asiain päällikkö Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.
Koulutus (Learnign opportunity) hakukohde, opiskeluoikeudet ja opintosuoritukset.
Esimerkki koulutuksesta, joka koostuu alemmasta korkeakoulututkinnosta ja useammasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta Käsitteiden perusta lähtee yksinkertaisesti.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietovarannon.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
Korkeakoulujen yhteiset luokitukset ja koodistot
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Sanastotyön.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
VIRTA - Opintotietopalvelu. 2 VIRTA-Opintotietopalvelu - csc.fi/virta RAKETTI-VIRTA hankkeessa luotiin korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto.
Uudet tiedonkeruut VIRTA-opintotietopalvelusta. Uudet tiedonkeruut [tietovarannosta] Arkkitehtuuriperiaatteista VIRTA-opintotietopalvelu Nykyisellä mallilla:
Korkeakoulujen tuottamat opettajatiedot ja VIRTA-opintotietopalvelu.
ERASMUS+ EMREX - suoritustietojen siirtotyökalun hyödyntäminen Suomessa.
KV-VIRTA-projekti Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon
Kansainvälinen liikkuvuus VIRTA-opintotietopalveluun.
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Opiskelun ja opetuksen tietovirrat
VIRTA – Laurean arjessa
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Tilannekatsaus / VIRTA-Opintotietopalvelu.
Tilannekatsaus / VIRTA-Opintotietopalvelu.
Koodistojen ylläpidon ja uusien koodien hankkimisprosessi Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä, ,
Korkeakoulusektorin tiedot Kansalaisen palvelunäkymään VIRTA-opintotietopalvelusta Paula Merikko
VIRTA ‐ opintotietopalvelun tietomallin muutokset Lauri Jokipii
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
EuroSTAT:n tutkintoliikkuvuustilastointi: Korkeakoulututkinnon Suomessa suorittaneiden liikkuvuus Paula Merikko
Tilannekatsaus / VIRTA-Opintotietopalvelu.
Suorat tiedonkeruut Yleisesitys. OKM:n suorat tiedonkeruut Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) kerää tietoja korkeakouluista o Mm. opintopistetiedot,
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
VIRTA – Opiskelutietojen kysely -käyttöliittymä
SO-Tieto -iskuryhmä Select slide template from Format > New Slide and little arrow next to it. Menu shows different templates for slides
06/16.
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
VIRTA-opintotietopalvelun yhteisen tietoarkkitehtuurin omakustanteinen laajentaminen; ennakkotapausten haarukointi Paula Merikko
Koodistojen ylläpidon ja uusien koodien hankkimisprosessi Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä, ,
OKM:N JA TILASTOKESKUKSEN TIEDONKERUUT VIRTA-OPINTOTIETOPALVELUSTA 2016 Helena Majamäki KOTA-seminaari.
VIRTA-opintotietopalvelu Tilannekatsaus
VARDA-tietovarannon ja varhaiskasvatuksen tietovirtojen kehittäminen
OKM TIEDONKERUUT Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
VIRTA-opintotietopalvelu Tilannekatsaus
Tilannekatsaus / VIRTA-Opintotietopalvelu
Tilannekatsaus / VIRTA-Opintotietopalvelu
VIRTA-opintotietopalvelu korkeakoulujen toiminnan tukena –kysely Palaute Synergiaryhmältä ja KOOTuelta Helena Majamäki
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
Tietovarannosta tehtävien suorien tiedonkeruiden tarkistusprosessin muutos Helena Majamäki KOTA-seminaari, Lappeenranta.
OKM T&K TIETOJEN TIETOPOHJA Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Uusien opiskelijoiden info Liikkuvuuspalvelut Juhani Moisio
Koulutus- ja opetusyhteistyö ja VIRTA-tiedot
Koulutus- ja opetusyhteistyö Opintohallintoon ja kirjauksiin liittyviä kysymyksiä Taustamateriaali kokoukseen (OKM, Ristiinopiskeluhankkeet,
Liikkuvuuspäivät Erasmus+ -kehittämisryhmä
Liikkuvuuspäivät OPH + Erasmus+ -kehittämisryhmä
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Lukiolaisen jatko-opinnot
MITKO-ryhmän työskentelyä
Henkilötietojen käsitteleminen VIRTA-tietovarannossa
Esityksen transkriptio:

Yhteis- ja kaksoistutkintojen tilastointi Paula Merikko 21.8.2015

Mikä yhteis/kaksoistutkinto? Taustamateriaalina koostemuistio (liite 12) Käytännössä synonyymejä Yhteistutkinnossa useampi korkeakoulu, opiskelija saa yhden tai useamman tutkintotodistuksen. Kaksoistutkinnossa useampi korkeakoulu, opiskelija saa kaksi tai useamman tutkintotodistuksen.

Kirjauskäytännöt KV-VIRTA-asiantuntijaryhmän kokouksesta 28.4.2015 Kansainvälisiin yhteis/kaksoistutkintoihin liittyvät opiskeluoikeudet kirjataan korkeakoulun omiin järjestelmiin siten, kuin se liikkuvuuden järjestämisen, apurahojen maksamisen ja näistä raportoinnin kannalta on tarkoituksenmukaista Periaatteita Opiskelija ei voi olla yhtä aikaa tutkinto-opiskelija ja saapuva vaihto-opiskelija. Tutkinto-opiskeluoikeuteen voi liittyä vain lähtevää liikkuvuutta Tutkinto-opiskelua voi joissain tapauksissa ajallisesti edeltää saapuva liikkuvuusjakso Tutkinto-opiskeluoikeutta ei voi laittaa voimaan takautuvasti

Uudet yhteentoimivuuden määritykset Esitellään KOTA-seminaarissa, voimaan 2016 alusta VIRTA-tietomallissa Opiskeluoikeusjaksoon liitetään uusi luokittelutieto Opiskeluoikeusjakson luokittelu Opiskeluoikeus on osana kotimaista yhteistutkintoa Opiskeluoikeus on osana kansainvälistä yhteistutkintoa Opiskeluoikeus on osana kansainvälistä kaksoistutkintoa Tarvitaanko vastaavat laajennukset opintosuoritukselle? Suoritus on kotimainen yhteistutkinto Suoritus on kansainvälinen yhteistutkinto Suoritus on kansainvälinen kaksoistutkinto Opiskeluoikeusjakson luokitteluun lisätään myös Aikuiskoulutus Opiskeluoikeus on myönnetty avoimen opintojen perusteella Opintosuorituksen luokittelu nyt: Suoritus on avoimessa korkeakouluopetuksessa suoritettu Suoritus on tulevan kansainvälisen vaihto-opiskelijan suorittama Suoritus on korkeakoulujen välisillä yhteistyösopimuksilla opiskelevan suorittama Suoritus on erillisellä opiskeluoikeudella opiskelevan suorittama Suoritus on erillisellä opiskeluoikeudella opettajankoulutuksen opintoja suorittavan opiskelijan suorittama Suoritus on maahanmuuttajien valmentavassa koulutuksessa opiskelevan suorittama

Yhteis/kaksoistutkintojen kv-liikkuvuuden tilastointi CIMO:n liikkuvuustiedonkeruut Saapuvaksi vaihto-opiskelijaksi määritellään henkilö, jolla ei ole samana aikajaksona tutkintoon johtavaa opiskeluoikeutta samassa korkeakoulussa. EuroSTAT:n liikkuvuustiedonkeruut Yhteis/kaksoistutkintojen liikkuvuusjaksot raportoidaan siitä maasta, missä tutkinnon suorittaja on suorittanut toisen asteen pohjakoulutuksensa Muut maat eivät raportoi mitään Jos henkilön toisen asteen pohjakoulutuksen suoritusmaa on muu kuin Suomi, ei Suomen pitäisi raportoida liikkuvuutta lainkaan Käytännössä mahdoton toteuttaa

Avoimia kysymyksiä: Muut tiedonkeruut ja tilastointi Miten yhteis/kaksoistutkinnot tulisi jatkossa erikseen huomioida OKM:n ja/tai TK:n tiedonkeruissa? Pitäisikö yhteis/kaksoistutkintoihin liittyvä liikkuvuus tilastoida erikseen? Koko tutkinto rakentuu liikkuvuuden pohjalle Erasmus-liikkuvuutta vain yksi vuosi per tutkintosykli Tilastoidaanko kotimaiset yhteistutkinnot yhtenä vai useampana tutkintona? Onko tarve tilastoida kotimaisen yhteistutkinnon jakautumista korkeakoulujen välillä? Tutkintoon liittyy VIRTA-opintotietopalvelussa tieto tutkinnon myöntäneestä organisaatiosta, johon puolestaan liittyy tieto ’osuus’. Kotimaisen yhteistutkinnon myöntävät yliopistot voisivat raportoida osuus-tiedon avulla, minkä kokoisen prosenttiosuuden kumpikin on myöntänyt (ei toistaiseksi otettu käyttöön).