Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suuri sosiaalinen innovaatio
Advertisements

KOULUKURAATORI VERKOSTOSSA Prosessin kuvaus 1
Tervetuloa tutustumaan Vuoden Kylään
Nuorten tieto- ja neuvontapiste yESBOx, Espoon kaupunki.
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Haukipudas-Kiiminki –työpajahanke Tenho Jaakola
Helsinki – Tallinna rautatieyhteys OIKOTIE EUROOPPAAN  Martin markkinat  Martti Asunmaa Baltirail ry:n puheenjohtaja.
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Lapsi ja internet Seppo Mentula
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Nuorisourheilun laatuseura Lähtökohtana jokaisesta mukaan tulevasta lapsesta huolehtiminen Sinetin seuralle myöntää lajiliitto Seura mukana valtakunnallisessa.
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
Työolosuhteiden järjestelytuki
Hyvä vapaa-aika -kehittämis- ja tutkimushanke 2013–2017 Projektipäällikkö Eeva Ahtee Tutkija Anna Anttila Nuoriso-ohjaajat Mirkka Kesti-Helia & Jaakko.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Kansallispelimme pesäpallon kouluvierailut Pesäpallon juhlavuosi 2012 Pesäpallo täyttää 90-vuotta 2012 (pesis.fi ja superpesis.fi) - Juhlavuoden.
Camera obscura- menetelmä
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
SARANA Oppimisen tukemisen keskus Koulutuskeskus Agricolassa 2012 Pirkko Naukkarinen Tehostetun ohjauksen Sarana- malli.
Suomen Suunnistusliitto Reilua peliä rasteilla Suunnistuksen eettiset reitinvalinnat.
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski Nuorten nettilehti Painovirhe.
Nuorten ja hallinnon vuoropuhelu Tommi Laitio nuorisotoimenjohtaja.
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
Optima-oppimisympäristö opetuksessa ja oppimisessa Jyväskylän yliopisto.
Kolmiportaisen tuen toimintatapaohjeet. Tuen järjestämistä ohjaavat periaatteet ”Opetukseen osallistuvalla on oikeus saada riittävää kasvun ja.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
Työ elämään 2015 nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Ti klo Oulun kaupunginteatterilla Kaarlenväylä 2, Oulu.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Flextila – ratkaisuja käytännön tarpeisiin Valtakunnallinen asukashankintaseminaari Perjantai Verkossa ja Mynämäellä.
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Kauppakamarin Luotsi 1/2010 Valtakunnalliset tulokset Julkaistavissa
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Nuorisotyö Oulussa kouluissa. Yhdessä tekemisen tavoite kehittää yhteistyötä ja tiedonkulkua perheen ja koulun kanssa kehittää ja monipuolistaa nuorisotyön.
Nivelvaihe yläkoulusta jatko-opintoihin Tuija Harakka, Milla-Miia Luosujärvi, Marja Asikainen ja Kirsti Linnoinen; päivitys Janne.
Tampereen Tyttöjen Talo. TAUSTAA: Tyttöjen talon toiminta käynnistyi keväällä 2004 Tyttöjen Talo on osa Setlementti Naapurin toimintaa Toimintaa rahoittaa.
Aikalisä!-palvelu Kuva: Ruotuväki 1. Tuntuuko tutulta? ” Tarttisin neuvoja opiskeluun, työnhakuun, asumiseen ja rahojen riittämiseen” ”Mun pitäisi ryhdistäytyä.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Hyvää elämää maaseudulla
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Haluatko kehittää työtaitoasi ja sosiaalisia valmiuksiasi?
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Oppilaskysely2017 Jynkänlahden koulu
Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus
Uudenmaan martat Vapaaehtoisten päivä
Rahoitus Opetus- ja kulttuuriministeriö
Ohjauspalvelut Tredussa
TOIMINTAMALLI KESKUSTELU MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN OPPILAAN KANSSA
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Oman elämän raiteilla!.
Hei sinä 8.- tai 9.-luokkalainen _________seura XX_______ tarjoaa sinulle Sporttitettiä Jos sinua kiinnostaa liikunta-, kasvatus- tai opetus-ala, me tarjoamme.
Harjoituksen ohjaaminen
Palveluohjaaja on tavoitettavissa arkisin
IDÄN NUORET KEHITTÄJÄT
Harjoituksen ohjaaminen
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Walkabout vuotiaiden peliryhmä
SUMU RYHMÄ – SURUSSA MUKANA
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Suomen muuttoliike 2000-L YH9, YH1, tehtävä 3
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

Luotsi-toiminnan tarkoituksena on tehdä enemmän siellä ja niiden kanssa, jotka tarvitsevat enemmän

Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa Lisätä nuoren valmiuksia erilaisissa ympäristöissä ja porukoissa Tukea nuorta elämäntilanteeseen liittyvissä huolissa tai murheissa Tukea huoltajia vanhemmuudessa

Yksilöllistä tukea nuorille Luotsi on tarkoitettu helsinkiläisille yläkouluikäisille nuorille, joiden elämäntilanteeseen tarvitaan tukea, mutta tarvetta lastensuojelulliseen tai hoidolliseen työhön ei ole. Luotsi-toiminta painottuu nuorten vapaa-aikaan, eli iltoihin ja viikonloppuihin. Luotsi-toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista. Luotsi-toiminnasta vastaa yhteistyössä Helsingin nuorisopalvelut ja sosiaali- ja terveyspalvelut

Hyppää kyytiin! Luotsi tarjoaa monenlaista mukavaa tekemistä ja toimintaa, tukea erilaisiin elämäntilanteisiin, uusia kokemuksia, omanikäistä seuraa sekä oman tutun ohjaajan apua tarvittaessa. Luotsissa teet yhdessä ohjaajan ja huoltajan kanssa sinulle sopivan suunnitelman toiminnasta, tarvittavasta tuesta ja omista tavoitteistasi. Luotsin ohjaajat ovat yhteydessä huoltajiisi. Heidän kanssaan voidaan keskustella elämääsi ja Luotsiin liittyvistä asioista. Luotsin ohjaajat tekevät yhteistyötä oppilashuoltohenkilöstön ja opettajien kanssa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa.

Mukaan Luotsiin pääsee ottamalla yhteyttä oman asuinalueen Luotsi-ohjaajaan.

Koillisluotsi (Pohjois- ja Koillis-Helsinki) PL 5104, 00099 Helsingin kaupunki Itäluotsi (Itä- ja Kaakkois-Helsinki) PL 5018, 00099 Helsingin kaupunki (Ala-Malmintori 1, Hki 70) Toiminnanjohtaja 050 559 1792 Nuoriso-ohjaaja 050 559 1788 Nuoriso-ohjaaja 040 334 7304 Sosiaaliohjaaja 040 483 7956 (Pohjavedenkatu 5, Hki 98) Toiminnanjohtaja 050 559 1784 Nuoriso-ohjaaja 050 559 1785 Nuoriso-ohjaaja 050 559 1786 Sosiaaliohjaaja 050 380 9636 Länsiluotsi (Länsi- ja Etelä-Helsinki) PL 5154, 00099 Helsingin kaupunki Spinnu (viron- ja venäjänkielentaustaiset nuoret) PL 5018, 00099 Helsingin kaupunki (Piianpolku 3, 00410 Hki) Toiminnanjohtaja 040 646 2499 Nuoriso-ohjaaja 040 483 7903 Nuoriso-ohjaaja 040 334 7231 Sosiaaliohjaaja 040 334 7125 (Turunlinnantie 1 A, Hki 93) Nuoriso-ohjaaja 040 3347 294 Nuoriso-ohjaaja 041 5121 790 Nuoriso-ohjaaja 050 5591 723 Skanssi (ART – aggression replacement training) PL 5018, 00099 Helsingin kaupunki (Turunlinnantie 1 A, Hki 93) Nuoriso-ohjaaja 041 5121 720 Sosiaaliohjaaja 041 5121 773

Lisätietoja: http://luotsi.munstadi.fi/ http://luotsi.munstadi.fi/files/2015/03/luotsi_esite3.pdf Tutkimusjulkaisu: ”Ei kenenkään maalta kaikkien maalle”