Muinaisen Egyptin uskonto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Onneni on olla Herraa lähellä
Advertisements

vedestä, ilmasta ja tulesta.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
• Djoser – 3. dynastian kuningas rakennutti ensimmäisen pyramidi. • Varsinaisen ensimmäisen pyramidin rakennutti 4. dynastian kuningas Sneferu. • Suurin.
Shantia ”Hyvän elämän digitaalisia jalokiviä” ”Älykkäitä tietotuotteita” ”Voimaannuttavia arjen käytäntöjä”
Jooga-kurssi Egyptin energioissa muinaisen kulttuurin syleilyssa Luxorissa 23. – Tule mukaan RENTOUTUMAAN joogan parissa! RENTOUTUMAAN joogan.
8. KOLMAS PALATSIKAUSI KREETALLA LM II-IIIB EARLY.
Kiinan varhaisuskonnot
Tule sellaisena kuin olet Katso ja maista!
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Kelttiläinen mytologia
USKONTO JA KULTTUURI.
Tapahtukoon sinun tahtosi
KRISTILLINEN TOIMINTAPERIAATE
Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen. Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen syntyi Novgorodin lähistöllä ja sai hyvän kristillisen kasvatuksen. Ammatiltaan hän.
Antiikki.
Sosiaalinen syrjäytyminen
Tietoisuus omasta kehosta.  antiikin Kreikassa ruumis oli hengen temppeli, josta oli pidettävä huolta – ”mens sana in corpore sano”  tavoitteena oli.
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
Kuolema ortodoksisessa perinteessä
KUOLEMA. MOROO MORROO Kuolema on ratkaisematon arvoitus. Kukaan ei tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Eri uskoinnoissa on myös eri käsityksiä kuolemasta.
Tervetuloa Afrikkaan! Asithi – Aamen, siyakudumisa, Asithi – Aamen, Baba, Aamen, Baba, Aamen, siyakudumisa. Aamen, aamen – Aamen, ylistäkää He nimeä, Aamen,
 Mikä päätös pitää tehdä  Tunnista ja kokoa yhteen tarvittava informaatio päätöstä varten  Listaa vaihtoehdot, joita on tarjolla  Kirjoita muistiin.
Elämän pyhyys. Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan Jo äidin kohdussa ihminen on ainutkertainen kokonaisuus ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun.
Adoption Adoptio. 1.Kun kuulet sanan adoptio, mitä tulee ensimmäiseksi mieleen 2. Mitä kokemuksia sinulla on ollut adoptiosta, henkilökoht, suvussa,
Golgatan ristiin käännä pääs siellä sun kuninkaasi näät ei loista päässään kruunu kultainen sen piikit ovat pistäneet. Kuitenkin kuningas Hän on kaikki.
Egyptin kirjoitustaito, käsityöt ja taideteokset.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
PYRAMIDIT. HAUTAMONUMENTTI PYRAMIDEJA RAKENNETTIIN HAUDOIKSI FAARAOILLE. FAARAOT MUUMIOITIIN ENSIKSI JA SITTEN NE LAITETTIIN HAUTAAN. FAARAOIDEN USKOTTIIN.
Uskonnot Japanissa Antti Kiviranta. Jokainen etsii…  Mikä on sun elämäsi tarkoitus?  Mitä varten elät ja olet syntynyt?  Jokainen kaipaa uutta sisältöä.
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
Millaisen seurakunnan SINÄ HALUAT?
II Luonnonuskonnot Muistiinpanot.
Tulevaisuus Vaakalaudalla 5.Mooses 6:4-9.
Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot
Korkeakulttuurit ja Egypti
Lännen kirkko Keskiajalla
Ruumiin palsamointi ja muumiot
Luku Nykyihmisen sukupuu, s. 14–19
14. Lähi-idän uskontojen yhteiset piirteet
KIINAN USKONNOT.
Ue 5 Kuvia muinaisuudesta.
USKONTO JA KULTTUURI UE1 LAJM.
JUMALAKÄSITYKSIÄ TEISMI DEISMI MONISMI VARAUK-SELLISET MONO-LATRIA
Pyramidit Lähteet:Slackman, Michael: In the Shadow of a Long Past, Patiently Awaiting the Future The New York times SLAVES DIDN'T BUILD PYRAMIDS:
MINÄ ITSE – SUHTEIDEN LÄHTÖKOHTA
Japanin kansallinen uskonto
Uskonnonpsykologisia ilmiöitä
KPL 2. ALKUPERÄISKANSO-JEN USKONNOT
Šintolaisuus (神道 "jumalten tie").
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Islam –oppi ja velvollisuudet
Hindulainen kultti ja pyhät tavat tehtävä:
Kleopatra.
Voiko Jumalan olemassaoloa todistaa ?
Taolaisuus.
Uskonto ja uskomukset (Aboriginaalit).
Kirkkoherra Pekka Tuovinen Rautalammin seurakunta
Tutankhamonin hautalöytö
RAAMATUN ETIIKKA.
Jon Bodsworth / Wikimedia
Esitys Pirkanmaan pipliaseuran seminaarissa
Pedagoginen ajatuskoe
Usko ja epäilys.
Leijonahenki  Ne, joille osa leijonan on suotu, on jatkajia aatteen arvokkaan. Nuo sukupolvet, ennen meitä luotu, sen perinnöksi jätti aikanaan. Ja henki,
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Yllä vallan maailman. Yllä kaiken voiman valtavan. Yllä tiedon ja viisaan ihmisen on valta, voima, viisaus Jeesuksen.
Sun armosi, on mun kaikkeni.
:,: Kaikki, joita Henki johtaa, saavat nimen: lapsi Jumalan. :,:
Oi Herra suuri, Luoja maan ja taivaan,
Esityksen transkriptio:

Muinaisen Egyptin uskonto

Muinaisen Egyptin uskonto oli kokoelma myyttejä ja uskomuksia, jotka muuttuivat ajan kuluessa. Siinä uskottiin kahteen todellisuuteen, eli ominaista oli dualistinen käsitys.

Egyptin jumalat Egyptiläisillä oli paljon erilaisia jumalia, joista muutamia palvotaan ja kunnioitetaan vieläkin. Lähes jokaiselle asialle oli oma jumalansa esim. Anubis: kuolleiden ja muumioinnin jumala Bastet: kissajumalatar Ra: auringon jumala Osiris: manalan jumala

Keho ja sielu Egyptiläiset uskoivat, että maan päällä oli kolme olioryhmää: Elävät ihmiset Jumalat Akh-henget, jotka olivat kuolleiden esi-isien henkiä Ihminen koostui viidestä osasta: Keho Varjo Kaksi sielua nimi

Kuolemanjälkeinen elämä Jotta ihminen pystyisi säilymään kuoleman jälkeenkin, kaikki hänen viisi osaansa pitäisi säilyä Kuoleman jälkeen vainajan sielu lähti matkalle, jossa kohtasi monia vaaroja Selvittyään vaaroista vainajan sielu saapui suureen oikeussaliin, jossa tapahtui vainajan sydämen punnitseminen. Jos vainaja oli elänyt jumalten tahdon mukaan, sielu pääsi autuaitten asuinpaikkaan.

Hautaus ja palsamointi Egyptiläiset valmistivat itselleen suuret ja koristeelliset haudat. Faaraoille rakennettiin valtavia pyramideja haudoiksi. Hautaaminen oli keskeinen osa ihmisen ikuista elämää. Vainaja palsamoitiin, jotta ruumis säilyisi mahdollisimman hyvin. Palsamoinnissa kaikki muut sisäelimet, paitsi sydän, poistettiin. Käsittelyn jälkeen ruumis käärittiin pellavaliinaan ja asetettiin sarkofagiinsa.