Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uskonto ja uskomukset (Aboriginaalit).

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uskonto ja uskomukset (Aboriginaalit)."— Esityksen transkriptio:

1 Uskonto ja uskomukset (Aboriginaalit)

2 Uniaika Aboriginaalien rituaalit ja myytit liittyi heidän unimaailmaansa. Ei tarkoita unia vaan tapaa hahmottaa todellisuutta. Unimaailma selitti maan, ihmisten, eläinten ja kasvien synnyn. Myytin mukaan maailmassa oli aluksi elämää, mutta kaikkialla oli pimeää. Yliluonnolliset olennot liikkuivat maan päällä ja antoivat luonnolle sen muodon. Suuren hengen lähettämä jumalatar herätti ihmiset unesta.  ihmiset oppivat havannoimaan todellisuutta.

3 Jumalatar toi mukanaan kasvit ja eläimet
Esi-isät olivat osa luontoa. Maailma oli oma selkeä kokonaisuutensa, jossa kaikki liittyivät toisiinsa. Esi-isät olivat muokanneet luontoa esimerkiksi käärmeen muodossa, joten maata pidettiin pyhänä ja aboriginaalit saattoivat nähdä esi-isänsä joissa, eläimissä, kallioissa tai luolissa. Ei ollut vain menneisyyttä. Maata ei saanut muokata

4 Se merkitsi pyhän todellisuuden muokkausta.
Aboriginaalien elämää rytmittivät vuodokauden ja vuodenaikojen vaihtelut. Historiallinen muisti ulottui vain kolmen sukupolven päähän eli noin sadan vuoden päähän. Unimaailman viisaus välitettiin initiaatioriiteissä nuoremmille Unimaailmaa kuvattiin maalauksissa esimerkiksi kallioissa tai puunkuorissa.

5 Esi-isät kuvata maalauksissa paikkoina, joissa asuivat tai olivat käyneet. Lauluissa taas kuvattiin paikannimiä, jotka olivat pyhiä. Eläinhahmoiset toteemit oli tärkeitä.  niiden katsottiin edistävän kasvien kasvua ja eläinkannan lisääntymistä.

6 Lähteet: Kirja Muistiinpanot
Internet: Wikipedia :D


Lataa ppt "Uskonto ja uskomukset (Aboriginaalit)."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google