Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tutankhamonin hautalöytö

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tutankhamonin hautalöytö"— Esityksen transkriptio:

1 Tutankhamonin hautalöytö
Annika 15A Pinja 15A Milla 15B Historia 1 Tutankhamonin hautalöytö

2 Tutankhamon Tutankhamon oli yksi muinaisen Egyptin Uuden valtakunnan faaraoista. Hän hallitsi kerettiläiskuningas Akhenatenin jälkeen 18. dynastian aikana noin vuosina eaa.–1327 eaa. (tai 1334 eaa.–1325 eaa.). Nykyisin Tutakhamon tunnetaan erityisesti vuonna 1922 löydetystä poikkeuksellisen hyvin säilyneestä haudastaan.

3 Tutankhamonin hauta Howard Carter ja lordi Carnarvon löysivät Tutankhaamonin haudan vuonna Kuninkaiden laaksosta. Hauta oli varsin pieni koska Tutankhamon kuoli äkillisesti eikä hautapaikkaan oltu varauduttu. Hauta on yksi parhaiten säilyneistä, vaikka sinne onkin murtauduttu kaksi kertaa

4 Löydetyt esineet Haudasta löydetyt esineet ovat nykyään Kairon ja Luxorin museoissa, josta löytyy esimerkiksi Tutankhamonin kuolinnaamio johon sisältyy kobra ja kotka, kaareva jumalparta joka tarkoittaa että hän on kuollut ja hänestä on tullut Osiris. Haudasta löytyi myös esimerkiksi kohua herättänyt rautatikari, joka oli varmasti peräisin ja saatu lahjaksi ulkomailta. Lisäksi sieltä on löydetty esimerkiksi kuningatar Tejen hiuskihara pienessä rasiassa ja kultainen sarkofagi.

5


Lataa ppt "Tutankhamonin hautalöytö"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google