TUPAKKA KPL 23.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kannabis valistajan haasteena
Advertisements

Tietovisa Seuraava tietovisa sisältää kysymyksiä muuttolintuihin ja syksyyn liittyen!
Tupakka ja ympäristö.
Kappale 16.
Ympäristöterveys.
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
Tupakointi ja sen vaikutukset
Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska: 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi voi.
Kudoseheys.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Tupakka-faktoja Valitse esityksestä sopivat teemat!
HENKILÖHYGIENIA 4/9/2017
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
4. VERENKIERTO- JA HENGITYSELIMISTÖ
Tupakka Suomessa ja maailmalla
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
POTENSSIT eksponentti kantaluku a n = a ·a · · · ·a n kpl E.1. E = 3 · 3 · 3 · 3 = 81 Huom. Miljoona = 10 6 Miljardi = 10 9 Biljoona = Triljoona.
Valintarakenne valintarakenne alkaa aina kysymyksellä eli ehdolla ehto tarkoittaa, että muuttujan sisältöä verrataan toisen muuttujan sisältöön tai vakioon.
KEMIKAALEIHIN LIITTYVÄ TYÖTURVALLISUUS
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
Lääkkeen vaiheet ja vaikutukset elimistössä
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TOSITIETOA Nuuska. TOSITIETOA Yleistä nuuskasta Valmistetaan samasta tupakkakasvista kuin perinteinen savuke Sisältää yli kemiallista yhdistettä,
TERVEET HAMPAAT RAIKAS HYMY! Turun kaupunki Suun terveydenhuolto.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
Tupakoimaton elää pidempään Pentin päivänä 2013 Valtimotautien ehkäisyn ja työterveyslaatuverkoston tempaus tupakoimattomuuden edistämiseksi.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
Päihdeilmiö-rastirata Vastaukset. Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta.
HURTIG Tupakoinnin seuraukset. Tupakan haittavaikutukset terveyteen Tupakointi on aina haitallista. Myös tupakkayhtiöt myöntävät sen. Sairastumisen.
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Tupakkalaki, nuuskan maahantuonti ja sen valvonta
Medialukutaito Kuva: Tussitaikurit.
TYÖN KUORMITTAVUUS -TEHTÄVÄ
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
Tupakan haittavaikutukset
Keskustelua sähkösavukkeesta
Keskustelua nikotiinituotteista
Nuuska.
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Keskustelua nuuskasta
Päihteet Minna, elias ja kalle.
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
Syöpä.
Päihdyttäviä aineita.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Keskustelua nikotiinituotteista
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Tupakan terveydelliset haittavaikutukset
Tupakan vaikutus aivojen mielihyvärataan
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
Nuuska
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
NIKOTIINI-RIIPPUVAISUUDEN HOITO
Nuuska.
Päihteet ”Ihmiset ovat käyttäneet päihdyttäviä aineita ikiajat. Päihteiden avulla ihminen haluaa muuttaa tietoisuuttaan tai itseään, kuulua joukkoon, tuntea.
Typpihappo 60%.
Tupakka, alkoholi ja huumeet
Tuotettu yhteistyössä EHYT ry:n kanssa
Osallistu nuuskavisaan! Testaa tiedätkö vastaukset
Tupakoimattomuuden merkitys knk-potilaalle leikkaukseen valmistautumisessa Päivi Siimes, sh Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka, KYS
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Vastaukset
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Tuotettu yhteistyössä EHYT ry:n kanssa
Esityksen transkriptio:

TUPAKKA KPL 23

Tupakka on salakavala tappaja. Tupakkaan kuolee n. 5 milj. ihmistä vuodessa. Tupakka sisältää 400 eri kemikaalia. Tässä muutama: -terva-aineita -häkä -nikotiinia -ammoniakkia

Tupakan haitat Tupakkaa voi kokeilla, mutta se voi koukuttaa. Tupakka aiheuttaa erilaisia syöpiä. Tupakka heikentää kuntoa ja huonontaa ihon laatua. Hampaat muuttuvat keltaisiksi. Hiukset menevät huonokuntoisiksi. Nikotiini voi imeytyä verenkiertoon, joko hengitys elimissä tai suun tai nenän limakalvoissa.

Tupakka on kasvi Tupakka on kasvi, jonka lehtiä käytetään tupakassa. Tupakkaa kasvatetaan isoilla pelloilla. Tupakkaa kasvatetaan ylipääntää kehitysmaissa.

Kysymyksiä Sisältääkö tupakka 400 eri kemikaalia? Kyllä/Ei Keroo muutama. Onko tupakasta enemmän haittoja kuin nuuskassa? Kyllä/Ei/Yhtäpaljon