Köyhyys maailmassa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Leikkaukset koulutuksesta ja tutkimuksesta. Leikkaukset koulutukseen ja tutkimukseen tällä hallituskaudella Leikkauksia on tehty • laskennallisista valtionosuuksista,
Advertisements

Kansainvälisen diakonian pohja on Raamatussa
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY.
TYÖLLISYYS- JA KASVUSOPIMUKSESSA SOVITUT TYÖTTÖMYYSTURVAMUUTOKSET 1.Omavastuuaika lyhenee 5 päivään nykyisestä 7 päivästä o Toimeentulo paranee työttömyyden.
Köyhyys ja asuminen Vuokra-asumisen tulevaisuus Suomessa -seminaari
Tupakka ja ympäristö.
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
Globaalia riippuvuutta – Mitä on kehityspolitiikka? Heini Utunen FM, YTK Koli
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa. Maailmassa on 2,2 miljardia lasta 90 % heistä asuu kehitysmaissa.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Tutkimusosasto Näkemyksiä ammattiliittojen roolista köyhyyden vähentäjänä Ilpo Airio, VTT, erikoistutkija Kela, Tutkimusosasto.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Köyhyys ja ympäristö - Ympäristöongelmista kehitysmaissa
Nykyajan talous, ympäristö ja väestö:
Anna Kruunari Kuunteleeko kukaan vammaista köyhää -keskustelu 1 LÄÄKKEITÄ VAI RUOKAA?
Afganistan ja naisten oikeudet
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
1 Ansioturva torjuu köyhyyttä 5 väitettä ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta (Lähde: Palkkatyöläinen 1/2015)
Maailman ravitsemustilanne ja ravinnontuotannon keinot
Tutkimusosasto "Köyhyysvuosi päättyi, köyhyys jäi" (HS ) Mikko Niemelä Tutkimusosasto, Kela
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Toimeentulotuen vuositilasto 2011 Hannele Tanhua THL1.
Tupakka Suomessa ja maailmalla
VÄESTÖMAANTIETOA Väestön määrään vaikuttavat: 1. Syntyneisyys
Kehittyneisyyserot Valtioiden jaottelua kehityksen mukaan:
Sosiaalimenot ja rahoitus 2011 Esa Arajärvi, Nina Knape
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Afrikan AIDS tilanne Niko Köykkä & Roosa Helander.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
3.11. Johdanto: Mikä Afrikka? Risto Marjomaa
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Vieraskielisen väestön ennuste Helsingin kaupungin tietokeskus Pekka Vuori Työryhmä: Helsinki: Pekka Vuori, Marjo Kaasila, Netta Mäki.
Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.
Ruoka ja konfliktit MTK:n koulutustilaisuus Maaseutunuorten vaikuttajahenkilöille Kalle Laaksonen.
Yhdenvertaisina syntyneet. ilman minkäänlaista lapsen, hänen vanhempiensa tai muun laillisen huoltajansa rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon,
Tommi Virtanen TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset syyskuu 2016 Salon seutukunta / Salo.
Maapallon metsät.
1. Maailmankatsomus ja kulttuuri
SUOMEN UUDET VÄHEMMISTÖT
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
18 Yrittäminen alkaa ideasta s
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Health City vastaa tulevaisuuden haasteisiin
Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2015
Afrikkalainen kulttuuri
Tupakan haittavaikutukset
INTIA Väkiluku: BKT: 4,99 biljoonaa USD
MONIMUOTOISUUS.
Tietoa ja tilastoja Suomen väestöstä
SYÖVÄLLE ALTISTAVAT MIKROBIT
Kaupungistuminen Kaupungeissa elää puolet maapallon väestöstä
5 Vesi.
Väestönkasvu ja kaupungistuminen
SIIRTOMAAVALLAN PURKAUTUMINEN
Viitebudjetit ja köyhyyden mittaaminen
KÖYHYYS.
Indonesia.
(TE1 Eerik Kasimir Miika)
Huomioita sosiaalipolitiikasta
Hyvinvointi eriarvoistuneessa yhteiskunnassa
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Lisääkö ruoka eriarvoisuutta?
Kuinka resurssiviisaita olemme?
Miksi toiset nääntyvät, kun toiset ahmivat?
Teknologiateollisuuden Talousnäkymät
ERIARVOISTUVA LAPSUUS SOSIAALITYÖN HAASTEENA Seminaari Savonlinnassa perjantaina klo Ohjelma: Klo Aamukahvi ja ilmoittautuminen.
Toimeentulotuki 2012 Ari Virtanen THL.
Teknologiateollisuuden Talousnäkymät
Esityksen transkriptio:

Köyhyys maailmassa

Köyhyys voi olla absoluuttista ja suhteellista: -Absoluuttinen köyhyys tarkoittaa tilaa, jossa ravinnon, vaatetuksen ja asumisen fysiologisia vähimmäisedellytyksiä ei pystytä tyydyttämään -Suhteellinen köyhyys on yksilön tai ryhmän jyrkkää huono-osaisuutta muihin verrattuna Maailmanpankin mukaan ihminen on äärimmäisen köyhä, jos joutuu elämään eurolla päivässä Syitä köyhyydelle on mm. väestönkasvu, kehittymätön ja tehoton maatalous, rikkaita valtioita suosiva kauppapolitiikka…

Suomen köyhyys Suomessa köyhyysrajan alapuolelle joutuu joko heikon ansio- tai eläketulon tai heikentyneen perusturvan johdosta Väliaikaisesta köyhyydestä kärsii tällä hetkellä noin 800 000 henkilöä. Sillä tarkoitetaan köyhyyttä, joka johtuu esim. opiskelusta tai lyhyestä työttömyysjaksosta Hyvinvointivaltiossa köyhyyttä tarkastellaan suhteellisena ja Suomessa köyhyysraja alittuu jos tulot ovat alle 1190e euroa kuukaudessa Pitkään jatkuvasta ja kasautuvasta huono-osaisuudesta kärsivä joukko on noin 100 000 ihmisen kokoinen Leipäjonoista hakee päivittäin ruokansa n. 20 000 suomalaista

Kehitysmaat Puolet äärimmäisessä köyhyydessä elävistä ihmisistä asuu Saharan eteläpuolisessa Afrikassa -Kehitysmaissa köyhyyttä on koulutuksen puute, turvattomuus, huonot ihmisoikeudet ja saastunut ympäristö Noin miljardi ihmistä on vailla puhdasta juomavettä ja noin 2,5 miljardia elää ilman vessaa ja viemäröintiä Tartuntataudit ja nälänhätä ovat yleisiä, ja esim. nälänhätään kuolee YK:n mukaan vuosittain n. 11 miljoonaa lasta

Köyhyyden vähentyminen Vaikka maailmassa on edelleen paljon köyhyyttä, se on vähentynyt huomattavasti viime vuosikymmenten aikana Vuonna 1981 kehitysmaiden väestöstä yli puolet eli äärimmäisessä köyhyydessä, mutta nyt osuus on vain 22 prosenttia -Lapsikuolleisuus on laskenut ja koulua käymättömien lasten osuus on vähentynyt kymmenillä miljoonilla -Valtioiden talouskasvu on synnyttänyt lisää työpaikkoja ja mm. Kiinassa sadat miljoonat ihmiset ovat parantaneet aineellista elintasoaan

lähteet http://www.global.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15802&contentlan=1&culture=fi-FI http://yle.fi/uutiset/3-7436047 http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/419616-tassa-menee-suomalainen-koyhyysraja- parjaisitko-sina http://www.globalis.fi/ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1429247257722