BIOTERRORISMI JA BIOASEET

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Elimistö puolustautuu
Advertisements

Estemenetelmät.
Fahrenheit 9/11.  Paljastustarina tapahtumista Yhdysvalloissa syyskuun 2001 tapahtumien jälkeen.  Käsittelee mm. Bushin suhteita Bin Ladenin sukuun.
Intiaanikulttuurien tuho
Jätteiden lajittelu ja kierrätys
ASEPTIIKKA Elävän kudoksen tai steriilin materiaalin suojaaminen mikrobikontaminaatiolta poistamalla, estämällä tai tuhoamalla mikrobit ASEPTINEN mikrobeilta.
Mikrobiologian ryhmätehtävä
PLANKTON.
Aseptiikan käsitteitä
Elimistö puolustautuu
Kappale 18 Tartuntataudit leviävät mikrobin välityksellä eliöstä toiseen. Tartuntataudit leviävät pisaratartuntana tai kosketustartuntana. Mikrobit pääsevät.
Elimistön puolustusjärjestelmä
Kappale 1.
Kappale 7.
Iran haastaa ydinsulkusopimuksen MEP Tarja Cronberg
Maailman ravitsemustilanne ja ravinnontuotannon keinot
KERTATÄYTTÖISET NAUTAKASVATTAMOT –
Väestöräjähdys n Syitä: Lämpimämpi ilmasto
Chapter 34: Pathogenicity of microorganisms
E PÄILYS Kuvakäsikirjoitus. ENSIMMÄINEN RUUTU Kuvataan hautausmaata Seattlessa, puhekuplassa lukee ”Seattlessa on murha- aalto.”
7. MIKROBIT JA ELIMISTÖN PUOLUSTUSMENETELMÄT
KEINOT TARTTUVIA TAUTEJA VASTAAN
Happi Esiintyy ilmakehässä toiseksi yleisin ilmakehän kaasu (21%)
Komodonvaraani Varanus komodoensis.
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
Maanjäristykset.
5. Emme elä kehossamme yksin
Hanna Lounela LINTUINFLUENSSA NEWCASTLEN TAUTI.
HIV JA AIDS. Mikä on HIV? Human Immunodeficiency Virus, suomeksi ihmisen immuunikatovirus aiheuttaa pysyvän infektion, jonka seurauksena elimistön puolustusjärjestelmään.
Myrskyt Keskileveyksien syys- ja talvimyrskyt
Multaa kynsien alla – allergiaterveitä lapsia? Hyppysellisessä maata:  milj. bakteeria  Miljoonia alkueläimiä  Miljoona sientä (hiivat, homeet.
LAKTOOSI-INTOLERANSSI. YLEISTÄ Laktoosi-intoleranssi on oireyhtymä, jossa laktaasi-entsyymi ei pilko laktoosia Aiheutuu ohutsuolessa olevasta mutaatiosta.
ILMAN EPÄPUHTAUDET Lähteet, torjunta, mahdolliset terveysvaikutukset.
Hurtig Te1 Ympäristöterveys. Ympäristön terveyteen vaikuttavat tekijät: 1. Fysikaaliset: melu, tärinä, säteily, kuumuus, kylmyys 2. Kemialliset:
Ravinteiden kierto ja sen häiriöt Marianna, Anna, Veeti, Janne ja Joel.
Thaimaan tsunami 26/12/2004. Mitä on tapahtunut?  26 joulukuu 2004 Intian valtameren tsunami aiheutti maanjäristys, joka on ajateltu olleen energia
Nousu ja tuho1 NAPOLEON Nousu ja tuho2 Napoleon Bonaparte ( ) Syntyi Korsikalla Menestyi vallankumoussodissa luvulla.
-Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön.
Kuume ja Flunssa. Kuume Kuume on tavallien oire monissa virusten ja bakteerien aiheuttamissa sairauksissa. Tulehdussairauksille on tyypillistä että kuume.
Hurtig TE1 Tartuntataudit. Infektio/tartuntataudit Yleisimmät tartuntataudit: hengitystietulehdukset, suolistoinfektiot, sukupuolitaudit Taudinaiheuttajia:
Oona Koskela, Jere Humppi ja Onni Salminen
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
TE1 Tartuntataudit Hurtig
Epilepsia.
Terveysteknologia = kaikkea sairauksien hoidossa ja terveyden edistämisessä käytettävää teknologiaa Hyvinvointiteknologia Tulevaisuuden näkymiä.
7. Taudit ja tuholaiset.
Ilmaston vaikutus maatalouteen
Kuinka eläintuotanto voisi vaikuttaa ympäristöön?
INTIA Väkiluku: BKT: 4,99 biljoonaa USD
MONIMUOTOISUUS.
Potilaan eristäminen sairaalassa
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
1. Valitkaa keksinnöistä kiinnostavin. 2
SYÖVÄLLE ALTISTAVAT MIKROBIT
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
5 Sairauden ja terveyden historiaa
VIRO.
Betonin ominaisuudet ja käyttö
Mikrobeja on kaikkialla mutta niitä ei näe paljain silmin
HIV -Mikä on human immunodefiency virus? -Miten se tarttuu?
Vaahtera.
Moraalinen todistus eli Jumala omantunnon asettajana
Ruokamyrkytykset.
Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
IV Luonnon monimuotoisuus
3-4 Terveyden ja sairauden historiaa
ASEPTIIKKA Elävän kudoksen tai steriilin materiaalin suojaaminen mikrobikontaminaatiolta poistamalla, estämällä tai tuhoamalla mikrobit ASEPTINEN mikrobeilta.
Puolustuskeinot: 1. ulkoinen puolustus 2. sisäinen puolustus
Rehevöityminen Yyterissä
Esityksen transkriptio:

BIOTERRORISMI JA BIOASEET Eveliina Uusitalo 2B

Bioterrorismi Bioterrorismi on mikrobien tarkoituksellista levittämistä, jonka tarkoituksena on aiheuttaa vakavia sairauksia tai tappaa ihmisiä, eläimiä tai kasveja Bioaseina voi käyttää kaiken tyyppisiä taudinaiheuttajia; viruksia, bakteereja, loisia, homeita Voidaan levittää esim. veden, ilman tai ruoan välityksellä Saa aikaan helposti suurta vahinkoa – epätodennäköistä, mutta tuhoisaa Jaettu vaarallisuutensa puolesta kolmeen ryhmään, A, B ja C

Isorokko Hävitetty luonnosta 1980 Paha rokkotauti, kuolleisuus 30%, monet selviytyneet menettävät näkönsä tai kävelykykynsä Yhdysvalloilla ja Venäjällä hallussaan virusnäytteet laboratorioissa  nykyisin ihmisten vastustuskyky isorokkoa vastaan erittäin heikko, joten sen käyttö bioaseena aiheuttaisi tuhoa http://www.digitoday.fi/viihde/2006/06/14/lehti-tappavaa-isorokko- virusta-kaupan-verkossa/20068376/66

Pernarutto Pernarutto on harvinainen mutta vaarallinen infektiotauti Ei leviä ihmisestä ihmiseen Yhdysvalloissa syyskuussa 2001 terroristi-iskujen ohessa lähetetyt pernaruttokirjeet olivat bioaseita http://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/98171/SLL152002- 1685.pdf?sequence=1

Lähteet http://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/98171/SLL152002- 1685.pdf?sequence=1 http://www.digitoday.fi/viihde/2006/06/14/lehti-tappavaa-isorokko- virusta-kaupan-verkossa/20068376/66 https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/laaketiede-vastaan-bioterrorismi http://emergency.cdc.gov/bioterrorism/overview.asp