Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PLANKTON.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PLANKTON."— Esityksen transkriptio:

1 PLANKTON

2 Ravintoketjussa on tuottajia ja kuluttajia
Tuottajat (esim. planktonlevät yhteyttävät) Tuottaja Kuluttaja 1 Kuluttaja 2 Kuluttaja 3 Hajottaja Kuluttajat saavat energiaa syömällä muita eliöitä. Hajottajat saavat energiaa hajottamalla kuolleita eliöitä. Ravintoketjussa energia virtaa tuottajilta kuluttajille ja edelleen hajottajille.

3 Planktonlevät keijuvat vedenpinnan lähellä
Viher-, pii- ja sinilevät ovat planktonleviä. Mikroskooppisen pieniä Yhteyttävät Kaasurakkulat tai öljypisarat kelluttavat. Osa sinilevistä on myrkyllisiä.

4 Vesikirput ja hankajalkaiset kuuluvat eläinplanktoniin
Vesikirput ja hankajalkaiset ovat pieniä äyriäisiä Eläinplankton on monien kalanpoikasten ruokaa.

5 Planktoniin kuuluu myös bakteereja
Vedessä keijuvat bakteerit hajottavat kuolleita eliöitä. Planktoneläimet syövät bakteereja.

6 Planktoneliöitä sinilevää piilevä koristelevä siimaeliö ripsikello
viherleviä hankajalkainen vesikirppu

7 Keskeisiä käsitteitä Plankton eli keijusto tarkoittaa mikroskooppisen pieniä vedenpinnan tuntumassa ajelehtivia leviä, eläimiä ja bakteereja. Sinilevät eli sinibakteerit ovat planktoniin kuuluvia yksisoluisia eliöitä tai rihmamaisia solurykelmiä. Ne muodostavat joskus kelluvia lauttoja. Osa sinilevistä on myrkyllisiä. Ravintoketju tarkoittaa ravinnoksi käyttökelpoisten aineiden siirtymistä eliöyhteisössä yhteyttävistä kasveista kasvinsyöjiin ja niistä edelleen syöjiin.

8 Keskeisiä käsitteitä Tuottaja tarkoittaa auringon valoenergiaa käyttöönsä sitovaa eliötä. Vihreät kasvit ja levät ovat tuottajia, jotka yhteyttämällä sitovat auringon valoenergiaa koko eliökunnan käyttöön. Kuluttaja tarkoittaa eläintä, joka syö kasveja tai toisia eläimiä. Kuluttajia ovat myös raadonsyöjät, loiset ja hajottajat. Hajottajat ovat eliöitä, jotka hajottavat kuolleet eliöt kasviravinteiksi ja palauttavat niiden aineet takaisin luonnon kiertokulkuun. Samalla vapautuu vettä ja hiilidioksidia.


Lataa ppt "PLANKTON."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google