Kuolemantuomio Kuolemantuomio on rikoksesta tuomitun henkilön tuomitseminen kuolemaan rangaistukseksi. Kuolemanrangaistukseen tuomitseminen ja rangaistuksen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Filosofian Praktikum 2008 Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin neljäs praktikum-kokoontuminen.
Advertisements

Puhetaito * Puhetaidosta on hyötyä kaikissa niissä tilanteissa, joissa haluat vaikuttaa toisiin ihmisiin. -Kukaan vaikuttamisammatissa toimiva.
Piratismi Aleksi Hintsala, Arttu Rintalahti, Matti Suoraniemi.
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
Kuolemantuomio Tehnyt: Ida Vierimaa 2A.
TUTKII, MILLAINEN MORAALIN PITÄISI OLLA!
Väkivaltainen ekstremismi Suomessa
ETIIKKA.
MORAALIFILOSOFIA Hyvä elämä Oikeat / väärät teot Hyvä / paha
Arvo ja arvoitus Terveystieto 1, 2012.
Filosofian Praktikum Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin toinen praktikum-kokoontuminen.
MORAALITEORIAT.
KESKEISIÄ ETIIKAN TEORIOITA
Matti Urhonen & Antti Kohtala TTE4SN Opiskelijan etiikka ja moraali Onko sitä?
Kysymys hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä
University of Helsinki3/29/2015 Erilaisuus kasvatuksessa Comenius-projektin tutkimuksien esittelyseminaari Professori Kirsi Tirri Käytännöllisen.
Toimintakyvyn arvioinnin etiikka
Entäpä jos oppilaat, vanhemmat ja lähialueen asukkaat opettaisivat toisilleen hallitsemiaan tietoja ja taitoja?
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Maailmaa matkailemassa Harjoituskierros. Euroopassa ► Tukholmassa kuninkaanlinna  ► Amsterdamissa tuulimyllyjä.
Afrikan AIDS tilanne Niko Köykkä & Roosa Helander.
Johdatus lääketieteen etiikkaan Pekka Louhiala LT, PhD Helsingin yliopisto.
KUOLEMA. MOROO MORROO Kuolema on ratkaisematon arvoitus. Kukaan ei tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Eri uskoinnoissa on myös eri käsityksiä kuolemasta.
Moraalin kehitys (L.Kohlberg) Oikein vai väärin? Moraali kehittyy vaiheittain ajattelun kehittymisen mukana: 1.yksilön oma näkökulma 2. yhteisön lait ja.
FI2 FILOSOFINEN ETIIKKA. Filosofisen etiikan lähtökohtia Käsitteet moraali ja etiikka Etiikan osa-alueet: metaetiikka, normatiivinen etiikka, soveltava.
OIKEUDENMUKAISUUS Luku 15 – Ydinsisältö. Oikeudenmukaisuus tärkeä yhteiskuntaetiikan ja uskontojen käsite oikeudenmukaisuuden vaatimusten periaatteet:
Normatiivinen etiikka Normatiivinen etiikka antaa ohjeita siitä miten meidän tulisi elää. 1)Hyve-etiikka. Erityisesti antiikin filosofien (Sokrates, Platon.
Humehista… Jarkko Riikonen Itä-Suomen poliisilaitos erityisnuorisotyöntekijä.
MORAALITEORIAT Luku 7  Ydinsisältö. Moraaliteoriat kokonaisnäkemyksiä hyvän elämän toteutumisesta osa käytännöllistä filosofiaa eli etiikkaa edustavat.
-Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön.
1 Osa 12b Oligopoli ja monopolistinen kilpailu (Mankiw & Taylor, Chs 16-17) Oligopoli on markkinamuoto, jossa markkinoilla on muutamia yrityksiä, jotka.
Etiikka Hyvän ja oikean jäljillä.  S. 42  Onko olemassa jotain,mitä ei saa tehdä koskaan?  Älä tapa, vai saako tappaa? Jos henkeäsi uhataan tai rakkaasi.
MITÄ MORAALITEORIAA ITSE EDUSTAT? Luku 7  Opetusvinkki 1.
Terveyden määritelmät
Eutanasia s
Mielenterveyden häiriöt
Moraali Eräät nohevat 9A.
Itä-Afrikassa lukemattomat lapset elävät köyhyydessä ja vailla huolenpitoa.
oikeudenmukainen yhteiskunta
Etiikka MORAALI ETIIKKA (lat. mores, ’tavat’)
NORMATIIVISEN ETIIKAN TEORIAT
1 MITÄ FILOSOFIA ON? FI1 LAJM.
Juha Karhu Juridisen ammattiosaamisen tausta
Etiikan teoriat s Etiikan teoriat tarkastelevat eri näkökulmista sitä, millä perusteella jokin teko on oikein.
Köyhyys maailmassa.
IHMISARVO JA YHDENVERTAISUUS
Äi9 Aineistopohjainen essee
Opetusvinkki 1: Ryhmätyö – uskontotieteilijät
Kirkkokuntien eettisiä painotuksia
USKONNOLLISUUS YHDYSVALLOISSA
KUOLEMANTUOMIO s
1 Yksilö yhteiskunnassa s
Oikaiseva oikeudenmukaisuus
RIKOLLISUUS.
Filosofian osa-alueet
ETIIKAN TEORIAT kpl 7.
2 Terveysosaaminen.
JAPANI.
Emmi Nylund & Anni Hämäläinen
Tehtävä 7.2: SmartArtin animointi
Mitä on metaetiikka? Yleensä etiikkaa tarkoittaa hyvän ja pahan, oikean ja väärän kysymyksiä, mutta siinä voidaan pohtia myös yleisempiä kysymyksiä. Näitä.
Stoalaisuudesta.
Luonnonvarat Luonnonvaroja on uusiutuvia ja uusiutumattomia
Luku 7 Oikeusetiikka.
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
33 Laki ja budjetti syntyvät yhteistyöllä s
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
Kuolemantuomio Kuolemantuomio on rikoksesta tuomitun henkilön tuomitseminen kuolemaan rangaistukseksi. Kuolemanrangaistukseen tuomitseminen ja rangaistuksen.
Autokaupan toimintaympäristö
LÄHI-ITÄ ja ISLAMIN ALUE
Esityksen transkriptio:

Kuolemantuomio Kuolemantuomio on rikoksesta tuomitun henkilön tuomitseminen kuolemaan rangaistukseksi. Kuolemanrangaistukseen tuomitseminen ja rangaistuksen täytäntöönpano eli teloitus ovat eri asioita. Nykyään kuolemantuomio on yleinen paitsi Yhdysvalloissa, niin myös Kiinassa, Saudi- Arabiassa, Iranissa ja eräissä Afrikan valtioissa kuten Keniassa ja Egyptissä.

Teloitustavat Entisaikoina käytettyjä tappotapoja olivat: Roviolla polttaminen, hukuttaminen, venyttäminen, tukehduttaminen, raajojen katkaiseminen, villieläimille syöttö, ristiinnaulitseminen, kaasukammio ja giljotiini. Nykyään kuolemantuomio suoritetaan ampumalla tai myrkkypiikillä. Edelleen käytetään hirttämistä, kivittämistä, sähkötuolia sekä mm. muslimivaltioissa ruoskimista.

TEILAAMINEN

Eettiset ongelmat: Kuolemantuomioiden oikeuskäyntejä ei pystytä tekemään oikeudenmukaisiksi  rikollisten määrä on niin suuri, ettei kunnollisia oikeudenkäyntejä ehditä pitämään. Tilastojen mukaan Yhdysvalloissa jopa 3/10 kuolemaantuomituista on syyttömiä  lähiomaiset kärsivät On todettu jo kauan sitten, ettei kuolemantuomio vähennä rikollisuutta tai toimisi peloitteena Kuolemantuomio on enemminkin vapautus kuin tuomio kun sen toteuttaa Tuomitsemalla ihmisen kuolemantuomioon yhteiskunta syyllistyy samanarvoiseen tekoon kuin rikollinen on syyllistynyt

Etiikan teorioiden mielipiteet kuolemantuomiosta: Velvollisuusetiikka: kuoleman rangaistus on väärin, sillä kenelläkään ei ole velvollisuutta kostaa rikkomusta tai tappaa toista ihmistä. ”Älä tapa” Tarkoitusetiikka: hyväksyy kuolemantuomion, jos oletetaan, että rangaistuksen panijan motiivi on hyvä. Seurausetiikka: Teko on oikein, jos seuraukset ovat hyvät ja hyödyt ovat suuremmat kuin haitat. Esim. psykopaatin tuomitseminen kuolemaan Tilanne-etiikka: riippuu kenen näkökulmasta katsoo, ja millainen tilanne on. Jokainen tilanne on yksittäistapaus.