Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä on metaetiikka? Yleensä etiikkaa tarkoittaa hyvän ja pahan, oikean ja väärän kysymyksiä, mutta siinä voidaan pohtia myös yleisempiä kysymyksiä. Näitä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä on metaetiikka? Yleensä etiikkaa tarkoittaa hyvän ja pahan, oikean ja väärän kysymyksiä, mutta siinä voidaan pohtia myös yleisempiä kysymyksiä. Näitä."— Esityksen transkriptio:

1 Mitä on metaetiikka? Yleensä etiikkaa tarkoittaa hyvän ja pahan, oikean ja väärän kysymyksiä, mutta siinä voidaan pohtia myös yleisempiä kysymyksiä. Näitä tutkii metaetiikka, jonka avainkysymyksiin kuuluu: Onko olemassa yleispäteviä arvoja? Eettinen relativismi: oikea ja väärä riippuvat ihmisestä ja kulttuurista Subjektivismi: moraaliset totuudet riippuvat yksilöstä Kuttuurirelativismi: moraali on sidoksissa ympäröivään kulttuuriin

2 Mistä moraalin totuus riippuu?
Yksilöstä (subjektivismi) YLEISPÄTEVIÄ ARVOJA EI OLE Kulttuurista (kulttuur-relativismi) ON OLEMASSA YLEISPÄTEVIÄ ARVOJA Tosiasioista (objektivismi)

3 Mihin moraali perustuu? Mistä arvot tulevat?
Luonnollisesta maailmasta (naturalismi) Esim. Eläinten tappaminen on oikein, sillä sitä esiintyy myös luonnossa. Joltain yliluonnolliselta taholta (supernaturalismi) Esim. Aviorikos on väärin, koska Raamattu kieltää sen. Humen giljotiini: Siitä miten asiat ovat, ei voi päätellä miten niiden pitäisi olla. (no ought from is) Humen giljotiini kieltää esimerkiksi seuraavan päättelyn: Tasa-arvoista avioliittolakia ei pidä hyväksyä siksi, koska sellaista ei ole ennenkään ollut.


Lataa ppt "Mitä on metaetiikka? Yleensä etiikkaa tarkoittaa hyvän ja pahan, oikean ja väärän kysymyksiä, mutta siinä voidaan pohtia myös yleisempiä kysymyksiä. Näitä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google