Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
NUORTEN SYÖMISHÄIRIÖT
Advertisements

KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
Keski-Pohjanmaan Lapsi- ja Nuorisopoliittinen strategia
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Tekijät ja tehtävät kohtaavat Toiminta mielekästä ja turvallista kaikille osapuolille Toiminta hyvin organisoitua ja johdettua Osallistuminen ja vaikuttaminen.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Sirkka Peltola, Susanna Elsilä JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA, KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II -HANKE
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Aikuistyön yksikkö aikuistyön päällikkö Antti Hytti.
Camera obscura- menetelmä
Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä.
Mitä yhdistymissopimuksessa sovittiin ja millä tavoin EHYT ry:n strategiatyötä jatketaan? Toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Valtuusto
Marja Susi/TUAS Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
STM/PSO/MM Alkoholiohjelma STM/PSO/MM Litraa, asukasta kohden Alkoholijuomien kokonaiskulutus 100 %:n alkoholina vuosina.
Sairaalaopetuksen kehittäminen Helsingissä 2010 Saireke-seminaari Auroran koulussa
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
OSAAVAT KUNNAT-projekti Elinkaarikustannusten mallinnus: case Riihimäki.
Päihde- ja mielenterveystyö kuntoutujan näkökulmasta
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Hoito- ja kasvatustyö lastensuojelun sijaishuollossa - erikoistumisopinnot 30 op Yleisiä tavoitteita Opiskelija jäsentää ja kehittää työtään moniammatillisessa.
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma Miten valmistelu etenee, miltä näyttää? Markku Rimpelä Tilaajajohtaja Hämeenlinnan kaupunki LAPE –projekti- ja.
PPPR1-hankkeen päätösseminaari Raisiossa.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
KAINUUN NUORTEN TIETO- JA NEUVONTAKESKUShanke
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
ERITYISTÄ TUKEA TARVITSEVIEN OPISKELIJOIDEN YKSILÖLLISTEN OPINTOPOLKUJEN TUKEMINEN YLEISISSÄ AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA Opetus- ja kulttuuriministeriön.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
SOS II Rakenteellinen sosiaalityö Työpaja 1 Tampere
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
100 TAPAA EHKÄISTÄ SYRJÄYTYMISTÄ. Yhteisvastuukeräys Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon lähimmäisenrakkauden kansanliike. Keräystuotoilla.
TERVETULOA KEHITTÄMISPÄIVÄÄN Ylilääkäri Sinikka Bots Suunnittelija Taru Syrjänen 9/25/20161.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
CT10A4000 Kandidaatintyö ja Seminaari Avoimen lähdekoodin käyttö WWW-sovelluspalveluiden toteutuksessa Jukka Lankinen
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Suomalaisen yleisurheilun
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Lapsi-ystävällinen kunta
Yhteisvastuukeräyksestä
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Osallisuuden ja osallistumisen edistämistä Lahdessa ja nuorisopalveluissa Oulun Kanuunaseminaari
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Aikuissosiaalityön nuorten palvelut

ASIAKASTYÖTÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA JA PELIMAAILMASSA
Oma Häme Lape: Koulutuskuntayhtymä Tavastian osahanke
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Kustannusvaikuttavuustyön sparraus
Rovaniemen omaisten työryhmä
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Ehkäisevän päihdetyön rakenTEET Evijärvi – Kauhava – Lappajärvi
Esityksen transkriptio:

Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen Kustannusvaikuttavuussparraus 2.12 2016

Music Against Drugs –kokonaisuus 2009 - 2015 Kuuden kuukauden mittainen useita osatekijäitä sisältävä kokonaisuus, joita toteutetaan yhteistyössä kuntien kanssa ja vahvistetaan sen avulla kunnan ehkäisevää päihdetyötään sekä nuorisotyötä. Kokonaisuuden tavoitteet: Laadukkaiden ehkäisevän päihdetyön sisältöjen saattaminen lapsille ja nuorille Lasten ja nuorten sosiaalinen vahvistaminen ja osallisuuden edistäminen Ympärivuotisen moniammatillisen kohtaavan työn tukeminen Monialaisen paikallisen ja seutukunnallisen hallinnon yhteistyön syventäminen yli hallinto- ja sektorirajojen.. Kokonaisuuden pääkohderyhmää ovat yläkouluikäiset (13-16) sekä nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset. RAY on myöntänyt Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden edelleen kehittämiselle avustuksen vuosille 2016-2018. Kokonaisuutta tullaan kehittämään yhdessä kohderyhmän kanssa yhteiskunnallisen markkinoinnin menetelmällä.

Music Against Drugs -kokonaisuus 2016 - 2018 Resurssit Music Against Drugs –kokonaisuuden kehittämiseen ja toteuttamiseen 2016: 163 000 €, 2017 & 2018 163 000 € (ohjeellinen avustussuunnitelma) Projektin kohderyhmä: yläkouluikäiset nuoret, nuorten kanssa työskentelevät kohtaavan työn ammattilaiset, lasten ja nuorten asioita käsittelevät hallinnon edustajat kunnissa. Projektin aikana määrä toteuttaa yhteistyökuntien koosta riippuen 4-5 Music Against Drugs –kokonaisuutta ja kohdata näissä 11 000 nuorta sekä heidän kanssaan työskenteleviä ammattilaisia. Tavoiteltavat käyttäytymismuutokset kohderyhmissä: Lasten ja nuorten tiedon lisääntyminen paikallisista ja valtakunnallisista harrastus- ja osallistumismahdollisuuksista Music Against Drugs -kokonaisuuden toteuttavissa kunnissa ja harrastamisen ja harrastuskokeilujen lisääminen. Nuorten osallisuuden ja järjestöosallisuuden lisääntyminen. Tiedon lisääntyminen järjestöyhteistyökumppanien laadukkaista ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön materiaaleista, työkaluista ja malleista sekä ehkäisevän päihdetyön hyvistä käytänteistä sekä näiden materiaalien käyttöönotto. Moniammatillisen ja monialaisen näkemyksen vahvistuminen Music Against Drugs –kokonaisuuden totettuvavissa kunnissa ehkäisevästä työstä keinona säästää korjaavissa kustannuksissa.

Music Against Drugs –kokonaisuuden kustannusvaikutusten laskeminen Toistaiseksi pystytään laskemaan € / per nuori kokonaisuuden toteuttavissa kunnissa Menetelmän kehittämisen kustannukset ja kokonaisuuksien toteuttamisen juoksevat kulut Kun kokonaisuuden osatekijät, joilla tavoiteltaviin käyttäytymismuutoksiin pyritään on valittu, niin mahdollisuus laskea tuloksille hinta. Kustannusvaikutusten laskemisen haasteet Muiden tuloksiin vaikuttavien muuttujien huomioiminen? Ehkäisevän työ aiheuttamien säästöjen osoittaminen eli käytännössä vertailu mihin? Hypoteettiset korjaavat kustannukset ko. kohdejoukossa? Muutaman vuoden projekteissa arvioinnin ja mittaamisen aikataulutus haasteellista suhteessa vaikutusten osoittamiseen

Music Against Drugs ry sosiaalisessa mediassa ja internetissä https://www.facebook.com/musicagainstdrugs https://twitter.com/MusicAgainstDr https://instagram.com/musicagainstdrugs/ Yhdistyksen kotisivut http://www.musicagainstdrugs.info/yhdistys

Music Against Drugs -toimintaan ovat kaikki tervetulleita Music Against Drugs -toimintaan ovat kaikki tervetulleita! Agentiksi, vapaaehtoiseksi, yhteistyökumppaniksi tai jokeriksi(?)! Maailma on täynnä mahdollisuuksia!!