RAVINNON MERKITYS KIEKKOJUNNULLE(1

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PTV Kuortane
Advertisements

KUNNON RUOKAA URHEILIJALLE
Lasten ja nuorten urheilijoiden ruokailu
NUORI URHEILIJA JA RAVITSEMUS
HOMMA HALTUUN –luento Terve –kampanja
KUNNON RUOKAA NUORELLE URHEILIJALLE
AMMATTITAITOKILPAILUIHIN VALMISTAUTUMINEN Espoo Meripuisto.
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Terveelliset elämäntavat
Ravinto ja lepo Daniela Lönnqvist Vivacore
Pelaajan muistilista PELAAJAN MUISTILISTA PELEIHIN JA HARJOITUKSIIN 1. Herää peliaamuna riittävän ajoissa, jotta voit syödä aamiaisen n. 2h.
Kehittymisen kulmakiviä
RINGETTEPELAAJAN RAVINTO
Kilpailu- ja turnausmatkojen ateriarytmi, Välipalat ja Tuoteselosteet
Liikunta ja ravinto Tuomas Sallinen.
Suomen Suunnistusliitto
SYÖ OIKEIN.
© Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio
D2-C2- "KOLME VUOTTA TÄYSILLÄ"
Jääpalloilijan ravinto
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
Ravinto nuoren urheilijan harjoittelussa
Urheilevan nuoren ravitsemus
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
PELIMIEHEN LKP -04/E1 HARJOITUSPÄIVÄKIRJA
URHEILIJAN RAVITSEMUS
RAVINTOLUENTO FHV KEHITYSKOLMIO Harjoittelu Ravinto Lepo Kehon huolto KEHITYS.
Nuoren urheilijan ravitsemus Kaisa Sipiläinen ravitsemusasiantuntija (ETK) ‏
Täytä harjoituspäiväkirjaa päivittäin (lepo/ravinto/liikunta) valmentajiesi ja alla olevien ohjeiden mukaan. Kirjan alussa on ravintoon ja lepoon liittyviä.
Hyvän ateriarytmin sovittaminen harjoitusrytmiin © Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio.
Urheilijan ravitsemus Tuija Levälampi SH, ETK. Harjoittelu, Ruoka ja Lepo - urheilijan peruspilarit LepoRavinto Urheilija Harjoittelu Pelkkä lahjakkuus.
Ravinnosta puhtia päivään ja liikkumiseen laaja kalvosarja asiantuntijat Anna Ojala ETM ja Leena Valta Etyo.
Ravinnosta puhtia päivään -opetuspaketti asiantuntijat Leena Valta ETyo ja Anna Ojala ETM.
 Huipulle tähtäävän urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun ja lepoon -> Urheilija pysyy terveenä, jaksaa harjoitella,
Keski-Pohjanmaa / Kainuu / Oulunkaari / Lappi Syö muistaaksesi! ravinto osana aivoterveyden edistämistä Lähteet: Satu Jyväkorpi, Syö muistaaksesi, Suomen.
PELAAJAN KEHITTYMINEN LTV 1. TEHTÄVÄ: Juttele parisi kanssa miten pelaaja kehittyy? Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho ja Arto Pyykkö.
NUOREN URHEILIJAN RUOKAILU 1. Ravitsemuksen A, B, C Urheilusuoritus on aina stressitilanne elimistölle. Hyvä syöminen auttaa jaksamaan, tehostaa palautumista.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
OVERdrive ™.  OVERdrive auttaa maksimoimaan kestävyyden kovissa fyysisissä suorituksissa, koska se lisää energiantuotantoa ja nopeuttaa suorituksista.
Juomat aktiivisen elämäntavan tukena -opetuspaketti asiantuntijat Leena Valta ETyo ja Anna Ojala ETM.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimakello. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimakello  Woimakello kertoo millainen on hyvä päivän ateriarytmi  Woimakellon.
Lapin yläkouluakatemia Ravitsemus © Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio.
Ryhmittele aamiaissanat vihkoosi. Käytä annettuja otsikoita. Getränke (juomia) Süβes (makeaa) Brotsorten (leipälajeja) Aufschnitt (leikkeleitä) Anderes.
Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini.
URHEILEVAN NUOREN RUOKAVALIO
Perustettu vuonna 1927.
Nuoren urheilijan ravitsemus
1. Ruutuaika Netin ja kännykän järkevä käyttö. Pohdittavaksi:
RAVINTO Elmo & Leevi Syksy -16.
Nimi: Oskari Valo Luokka:7b Päivämäärä:
Syöpää aiheuttavia elintapoja
NUPPA aamupalat ja lounasvk 20-21
Vanhempien rooli lapsen harrastuksessa
Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti
NUPPA aamupalat ja lounas vk
NUPPA aamupalat ja lounas vk
PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA
PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA
Ruokaoppia.
JUNIORI-ÄSSÄT F2-IKÄLUOKKA OIKEUDENMUKAISUUS AVOIMUUS
SYÖPÄSAIRAAN RAVITSEMUS.
Lähtö ma 9.7. klo 4.00 Keskustorilta(Vanha kirkko)
NUOREN JÄÄKIEKKOILIJAN RAVINTO
Hyvä ruokavalio Ateriarytmi Ruokailu arjessa Painonhallinta.
Esityksen transkriptio:

RAVINNON MERKITYS KIEKKOJUNNULLE(1 NUOREN JÄÄKIEKKOILIJAN RAVINTO RAVINNON MERKITYS KIEKKOJUNNULLE(1 tehostaa harjoittelua, nopeuttaa palautumista ja fyysistä kehitystä ylläpitää vastustuskykyä, vähentää sairastelua ehkäisee ylirasitusta pienentää rasitusvammojen ja loukkaantumisen riskiä kehittää ja ylläpitää sopivaa paino/voimasuhdetta ja kehonkoostumusta (1 Sampa Jaakola ja Harri Tapio: Nuoren kiekkoilijan Treenikirja, s.196

URHEILIJAN RAVITSEMUKSEN A,B,C JA D NUOREN JÄÄKIEKKOILIJAN RAVINTO URHEILIJAN RAVITSEMUKSEN A,B,C JA D Harjoittelu, lepo ja ravinto –sopivassa suhteessa, muodostavat kolmiyhteyden, joka mahdollistaa urheilijan kehittymisen ja edistää samalla nuoren urheilijan kasvua ja kehitystä A. ARKIRUOKAILU KUNTOON säännöllisyys ja monipuolisuus laatua ja määrää päivän aterioihin B. RIITTÄVÄ JUOMINEN syömisen tapaan juomisessa on olennaisempaa arkinen juomisen määrä kuin se mitä treeneissä juodaan (1-2 l/pvä) C. KILPAILUIHIN VALMISTAUTUMINEN eväät juomiset D. ASENNE syömisellä ja juomisella voi itse vaikuttaa urheilusuoritukseen perusasiat kuntoon  ei stressiä, ei ehdottomuuksia

HYVÄ RUOKA ON PERHEEN YHTEINEN JUTTU NUOREN JÄÄKIEKKOILIJAN RAVINTO HYVÄ RUOKA ON PERHEEN YHTEINEN JUTTU nuoren urheilijan ravitsemus ei sisällä ihmeellisyyksiä koko perhe voi noudattaa samoja periaatteita energiantarve liittyy fyysiseen aktiivisuuteen lautasmalli ohjailee sopivaa energiansaantiin

NUOREN JÄÄKIEKKOILIJAN RAVINTO ATERIARYTMI

3) LOUNAS PELIPAIKALLA klo 1230 4) VÄLIPALAT PELIEN VÄLISSÄ NUOREN JÄÄKIEKKOILIJAN RAVINTO "PELITÄLLIVIIKONLOPPU TAMPEREELLA, NÄÄS" SU on "Pelipäivä" LA on "tankkauspäivä" LAUTASMALLI KISAA EDELTÄVÄNÄ ILTANA Esimerkiksi: Kana- tai kala- tai lihapastaa Ruisleipää tms. Raejuustoa Kurkkua, tomaattia, kasviksia Hedelmiä VETTÄ, maitoa ILTAPALA (ajoissa) leipää, kalkkunaa, juustoa jogurttia rahkaa muroja vettä, maitoa (kaakao) (kananmuna valkuaista 2 kpl) 3) LOUNAS PELIPAIKALLA klo 1230 esim. pastaruokaa, salaattia, leipää, mehua, maitoa , hedelmiä Lähtö 0800 1.peli 1100 2.peli 1400 3.peli 1630 4) VÄLIPALAT PELIEN VÄLISSÄ Esim: vähärasvaista leipää jogurtti hedelmät, myslipatukka mehu, maito 2) VÄLIPALA BUSSISSA Esim. klo 0900 kinkkuleivät juotava jogurtti banaani kaakaojuoma myslipatukka 5) PELIEN JÄLKEEN heti esim: banaania, mehua, leipää, juotavaa jogurttia 1-2 h lautasmallin ruokailu 1) AAMUPALA KOTONA Esimerkiksi: puuro, mysli leipää tms. kalkkunaleike juusto hedelmiä Jos pelipäivän aikana on useita pelejä, on edellisen päivän ruokailut erityisen tärkeitä, samoin pelipäivän aamupala!!! 6) ILTAPALA KOTONA MA on "palautuspäivä"