Tekijänoikeudet © Marjo Ahola

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Otsikko Alaotsikko CC BY-SA 3.0. Otsikko Alaotsikko.
Advertisements

Tekijänoikeudet koulun arjessa
Tiia Hämäläinen Emmi Kankaanpää Sanna-Mari Pulkkinen
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 4/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
STOP MOTION – ANIMAATIO “KALAISET” OPPIM ISPÄIVÄKIRJA JUUSO MYLLYLÄ 15H STOP MOTION – ANIMAATIO “KALAISET” OPPIM ISPÄIVÄKIRJA JUUSO MYLLYLÄ 15H.
Tieto haltuun –hanke Heidi Eriksson Syksy Aloita perusteista Tietosanakirjat, esim. Wikipedia Tietosanakirja sisältää yleistietoa  ei sovi lähdeluetteloon.
PowerPoint esitykset. Yksi keskeinen osa tietotekniikkaa on tiedon etsintä ja sen luotettavuuden arviointi. Tässä työssä harjoitellaan sen lisäksi lähdeluettelon.
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
Moraalin kehitys (L.Kohlberg) Oikein vai väärin? Moraali kehittyy vaiheittain ajattelun kehittymisen mukana: 1.yksilön oma näkökulma 2. yhteisön lait ja.
Työn nimi (=eläinlaji) Työn tekijä Tallenna tämä sivu luokan omaan kansioon > Omat tiedostot > Biologia > Nisäkkäät > Nisäkkään ja tekijöiden nimet. Noudata.
Tekijänoikeudet Etsitään pareittain vastaukset eri tilanteisiin, käyttäkää lyijykynää! Katsotaan yhdessä, keskustellaan Kootaan tilanteet ja selitykset.
AJ 2006 Huoli puheeksi –koulutusten koetut vaikutukset Arja Jääskeläinen 2006.
Mitä turvataidot ovat? Taitoa pitää huolta itsestä ja omasta turvallisuudesta. Taitoa toimia itseä suojelevalla tavalla uhkaavissa tilanteissa. TURVATAIDOT,
Tietoturva ja tietosuoja Mikael Kivelä, kasvatustieteen laitos.
Keskustele kaverin kanssa:
Vinkkejä pulmatilanteisiin (1/2)
Mediakasvatusvinkkejä kirjastoon
Kuvaruutuvideot Tommi Saksa, 2008, HAMK.
HAALARIMERKKI- KOKEILU
TEHTÄVÄ 1 ”Taide ja taito”
Digi.kansalliskirjasto.fi - järjestelmä sukututkijan näkökulmasta
Laaja-alaisen oppimiskokonaisuuden julkaisut, raportit ja esitykset
Musiikin käyttö yliopistossa
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
YK eli Yhdistyneet kansakunnat
Tekijänoikeudet Etsitään pareittain vastaukset eri tilanteisiin, käyttäkää lyijykynää! Katsotaan yhdessä, keskustellaan Kootaan tilanteet ja selitykset.
Mitä opettajan on hyvä tietää tekijänoikeuksista ja tietosuojasta
Svenska projekt Tehdään PowerPointilla tai Swaylla Edisonissa.
Instagram.
Elinan kokemukset ja oppimiset Taitava Viestijä –kurssilla
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Être-verbi kielteisenä
TEKIJÄNOIKEUDET Veera 9B.
Vinkkivideo työnhausta
Mikä Change Day? Change Day on työkalu kohti parempia palveluita
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Tekijänoikeudet opetuksessa Ylöjärvellä
Kielitietoisuus.
esitysgrafiikkaohjelma Lyhyt johdanto ohjelman käytön perusteisiin
Être-verbin taivutus.
Finna Aineistotyyppityöpaja
Kaivosteollisuus ry:n asiakirjat
TEKIJÄNOIKEUS Kuvat: Pixabay 3dman_eu, CC0-lisenssi. Digiopisto -hanke
Internetin käyttö opetuksessa
Kuntoutuksen kuumat perunat
Mielekäs oppiminen verkkoympäristössä | Jaakko Naakka
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille
Mikä tai mitä on Youtube?
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
. Tekijänoikeus ja Creative Commons Nimeä -lisenssi Tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder, Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu Teksti: © 2017 Maria.
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
GDPR:n hyvää syksyn alkua
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Innopaja
Tilaustoimitusprosessin kuvaus
Ajanhallinta opiskelussa
Rajat ylittävä terveydenhuolto ja järjestöyhteistyö
Powerpoint-esitelmä Valitse omaan alaasi liittyvä aihe ja valmistele esitelmä Powerpointilla.
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
Tieto Edu Hoitoajat Tieto Education Finland.
Innopaja
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN

Esityksen transkriptio:

Tekijänoikeudet © Marjo Ahola Etsitään pareittain vastaukset eri tilanteisiin, käyttäkää lyijykynää! Katsotaan yhdessä, keskustellaan. Kootaan tilanteet ja selitykset luokan seinälle tai pöydille. Otetaan papereista kännykällä kuvat ja lisätään ne blogiin. Etsi tietoa täältä: www.tekijänoikeus.fi

Tilanne 1: Haluan ryhtyä vapaa-ajallani sarjakuvapiirtäjäksi ja haluan julkaista töitäni. Tekijänoikeus on sitä varten, että se auttaa minua suojaamaan töitäni. Olenko oikeassa? Tarkempi selitys tekijänoikeuksista:

Tilanne 2: Tykkään katsella paljon elokuvia. En kuitenkaan haluaisi maksaa niiden käytöstä, koska netistä voi ladata ilmaiseksikin elokuvia eri jakajien välityksellä. Tekijänoikeuslaki on haitaksi minulle ja elokuvien tekijöille. Olenko oikeassa? Selitys tekijänoikeuslain tarkoituksesta:

Tilanne 3: Pidän omaa opiskelublogia ja tuotan sinne omaa sisältöä kuten mielipidekirjoituksia ja oppimispäiväkirjaa. Ne eivät kuitenkaan mielestäni ole kovin taitavia töitä. Sisällöt eivät ylitä teoskynnystä. Olenko oikeassa? Tarkempi selitys teoskynnyksestä:

Tilanne 4: Isoäitini oli eläessään ahkera taidemaalari. Isoisäni osallistui myös joskus samojen töiden tekemiseen. He ovat jo siirtyneet maalailemaan tuonpuoleiseen, mutta onneksi teosten suoja-aika on ikuinen. Olenko oikeassa? Selitys suoja-ajasta:

Tilanne 5: Haluaisin laittaa Powerpoint-esitykseeni linkin YLE Areenassa olevaan videonpätkään ja haluan näyttää sen esityksessäni. Tämä on sallittua, koska opetus- ja kulttuuriministeriö ja tekijänoikeusjärjestöt Kopiosto ja Tuotos ovat sopineet YLE Areenan ja Elävän arkiston julkisesta käytöstä. Olenko oikeassa? Saanko näyttää Youtubesta videoita? Miksi?:

Tilanne 6: Vaihdoin Facebookin aikajanalle uuden maisemakuvan, jonka otin itse edellisellä viikolla. Nyt huomasin, että kaverini on kopioinut kuvan omalle aikajanalleen ja lisännyt siihen loukkaavan meemitekstin, mutta hän ei mainitse nimeäni. Hän ei ole pyytänyt lupaa tähän. Hän loukkaa moraalista oikeuttani kuvaan. Olenko oikeassa? Selitys moraalisesta oikeudesta:

Tilanne 7: Minun pitäisi tehdä esitelmä elokuvasta äidinkielen tunnille. En näytä pätkiä elokuvasta enkä käytä luvattomia kuvia. Kaikki tiedot elokuvasta on omin sanoin kerrottua. Tarvitsen esitelmäni julkiseen näyttämiseen kuitenkin elokuvan tekijän luvan. Olenko oikeassa? Tarkempi selitys:

Tilanne 8: Haluaisin tulostaa netistä löytämäni kuvan seinälleni ja annoin sisaruksilleni omat kopiot. Teoksen kopiointi yksityiseen käyttöön on sallittua. Olenko oikeassa? Selitys yksityisestä käytöstä:

Tilanne 9: Haluaisin ruveta ammattimuusikoksi ja säveltää omaa musiikkia. Minulle ei kuitenkaan ole omaa järjestöä, joka pitäisi huolta tekijänoikeuksistani. Olenko oikeassa? Selitys:

Tilanne 10: Teen opiskelublogiini postausta tekijänoikeuksista ja kopioin aiheesta tietoa Wikipediasta. En muokkaa tekstiä itse ollenkaan, mutta merkitsen tekstiin lainausmerkit ja tekstin perään lähteen. Onko tämä oikea tapa? Selitys tekstin siteeraamisesta:

Kun käytän omaa blogiani eri opintojaksoilla: Kun lisään kuvia, tarkistan, saako kuvaa levittää julkisesti Saa ottaa mm. CC-lisenssillä julkaistuja kuvia Googlella rajaamalla hakua Pixabay, Pinterest Kaverin ottamia kuvia saa käyttää vain lupaa kysymällä (suullinen sopimus on myös pätevä) Turvallisinta on ottaa kuvat itse Kaikkeen saa viitata omassa työssään, mutta lähde pitää aina mainita! Mitään toisen omaa ajatusta ei saa väittää omakseen.

CC-lisenssillä haettu kuva hakusanalla ”kissa” Lähde: https://upload.wikimedia.org/wi kipedia/commons/thumb/2/22/ Turkish_Van_Cat.jpg/700px- Turkish_Van_Cat.jpg 1.12.2015