YHTEISKOULUN OPPILAANOHJAUS Tavoite Yhteystiedot Kohderyhmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OP1 –kurssi ykkösille •I koulupäivä  lukio-opiskeluun orientoituminen (osa I) 2h ryhmänohjaaja  kurssivalinnat ja kurssivalintaohjelma 1h opinto-ohjaaja.
Advertisements

VUOSIKELLO ARKIOHJAAJA (2011)
Ajatuksia työelämään tutustumistoiminnan TET kehittämisestä
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Kehittämisen kohteena ollut lähinnä henkilökohtainen ohjaus -laadullinen tutkimusote -esseekirjoitukset 9-luokkalaisille, henkilökohtainen ohjaus -henkilökohtaista.
YHTEISVOIMIN ELÄMÄÄN EVÄITÄ
Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
Peruskoulun loppuunsaattaminen ja jatko-opinnot
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
KOULUTUSTAKUU.
Keskuspuiston ammattiopisto Ava - koulutus
Huoltajat oppilaan ohjauksen tukena Toplake-hanke Opetusministeriön rahoittama Tavoitteena mm.: Koti ja koulu yhteistyössä kaupungin ja koulun.
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
VANHEMPAINILTA 8 lk Ke
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
MIKÄ ON TANDEM? Ammatillisia opintoja yläkoulun aikana Tekniikkaa ja teknologiaa Ensimmäisenä Suomessa peruskoulun & ammattioppilaitoksen opintoja yhdessä.
KOULUTUSTAKUU PERUSKOULUN NÄKÖKULMASTA Opedan loppuseminaari Marika Syväluoma, oppilaanohjaaja.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
OPO-hanke Hankeseminaari
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Kuraattorin näkökulmia Simo Säippä
ESITYS 9. LUOKAN VANHEMPAINILTAAN
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
TYÖELÄMÄÄN TUTUSTUMINEN (TET)
MITÄ TAPAHTUU 6. LUOKALLA? Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Luokanopettajat täyttävät.
Opinto-ohjauksen ja erityisopetuksen yhteistyö SOOLin teemaseminaari
OPPILAANOHJAUS YLÄKOULUSSA
Hatanpään koulun tuettu perusopetus ja ohjaus (TUPO) Arto Nieminen ja Merja Wahra.
Kielivalinnat Lapin yliopiston harjoittelukoululla
Nivelvaihe yläkoulusta jatko-opintoihin Tuija Harakka, Milla-Miia Luosujärvi, Marja Asikainen ja Kirsti Linnoinen; päivitys Janne.
Joustava perusopetus eli JOPO. Saarijärven JOPO-luokka Aloitti toimintansa elokuussa 2011 Aloitti toimintansa elokuussa oppilasta
Vanhempien mielipiteitä
TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN KOULUTYÖLLE ANTAA ENERGIAA
Yhteishaku
RAUMAN KAUPUNGIN KOULUPSYKOLOGIEN TYÖNKUVA
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
KYRÖSKOSKEN KOULUN PIENLUOKKA
Tulevaisuuden koulu -kysely
KIRKONKYLÄN KOULUN PIENLUOKAT
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
TERVETULOA YLÄKOULUUN!
TET =Työelämään tutustuminen
ERITYISLUOKKA 7 -9 H Tehtävä Yhteystiedot Miten Luokkaan siirtyminen
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Joustava perusopetus eli JOPO
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
OPPILAANOHJAUS YLÄKOULUSSA
ERITYISLUOKKA 7-9J Elokuu 2016 MIKSI Yhteystiedot MITEN OHJAUS
Jatko-opintoihin ohjaus peruskoulussa
Oppilasta aktivoiva opetus ja kasvatus
MITÄ OPPILAANOHJAUS ON?
JOPO Joustava perusopetus Kaakkurin
Pieksämäen kaupunki Hiekanpään koulu
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA
Alakoulusta yläkouluun
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
TET =Työelämään tutustuminen
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
Saimaan ammattiopisto Sampo
Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Etelä-Hervannan koulu
Laaja-alainen arviointi
Oppilaan siirtyminen toiseen kouluun eritysopetusperustein
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
JOPO Joustava perusopetus Kaakkurin
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
JOPO Joustava perusopetus Kaakkurin
Esityksen transkriptio:

YHTEISKOULUN OPPILAANOHJAUS Tavoite Yhteystiedot Kohderyhmä Syksy 2016 YHTEISKOULUN OPPILAANOHJAUS Tavoite Yhteystiedot Yläkoulun oppilaanohjauksen tehtävänä on tukea oppilaan kasvua ja kehitystä siten, että oppilas kykenee edistämään opiskeluvalmiuksiaan ja sosiaalista kypsymistään sekä kehittämään elämänsuunnittelun kannalta tarpeellisia tietoja ja taitoja. Ohjauksen tuella oppilas tekee omiin kykyihinsä ja kiinnostuksiinsa perustuvia opiskelua, koulutusta, arkielämää ja elämänuraa koskevia ratkaisuja. Oppilaanohjauksen tarkoituksena on edistää koulutyön tuloksellisuutta, lisätä hyvinvointia koulussa sekä ehkäistä syrjäytymistä. Onnistuneen ohjauksen tuloksena oppilaat löytävät sopivan jatkopolun itselleen. Marika Mäki-Laurila 050 390 4244 Hannele Korhonen 050 381 5275 Saija Rasi 050-3904239 etunimi.sukunimi@hameenkyro.fi Yhteiskoulu Ristamäentie 13 39100 Hämeenkyrö Kohderyhmä Hämeenkyrön yhteiskoulun 7.-9. –luokkien oppilaat. Sidosryhmät Oppilaitosten ja huoltajien lisäksi yhteistyötä tehdään sosiaalitoimen, työ- ja yrityselämän, työ- ja elinkeinoviranomaisten, järjestöjen ja yhdistyksen ym. kanssa. Tehtävät * Yksilö-, pienryhmä- ja luokkamuotoinen ohjaus * valinnaisainevalintoihin liittyvä ohjaus * oppilaan uravalinnan ohjauksesta huolehtiminen * peruskoulun jälkeisistä opiskelumahdollisuuksista tiedottaminen ja valinnassa ohjaaminen * nivelvaiheyhteistyö * työelämään tutustumisjaksojen järjestäminen * oppilaitosvierailujen ja koulutuskokeiluiden sekä tutustumispäivien järjestäminen toisen asteen oppilaitoksiin * osallistuminen oppilashuoltoryhmän toimintaan Lisätiedot Hämeenkyrö: Opo-sivut Painotus eri luokka-asteille Seitsemännellä luokalla oppilaanohjauksessa (0,5h/lv) keskitytään yleisiin yläkoulun koulunkäyntiin liittyviin asioihin ja esimerkiksi ryhmäytymiseen, opiskelutaitoihin, valinnaisaineisiin. Kahdeksannella luokalla (0,5h/lv) siirrytään itsetuntemukseen liittyvien asioiden kautta tutustumaan suomalaiseen elinkeinorakenteeseen, ammatteihin ja suomalaiseen koulutusjärjestelmään. Yhdeksännellä luokalla (1h/lv) paino on eri koulutusvaihtoehtoihin tutustumisella ja oman jatko-opintopaikan miettimisessä. Henkilökohtainen ohjauksessa jokaisen oppilaan kanssa käydään keskustelua oppimiseen, elämäntilanteeseen ja jatko-opintoihin liittyen. Jokaisella luokka-asteella on työelämään tutustumista painottuen kahdeksannelle ja yhdeksännelle luokalle.