Ajankohtaista Julkaisufoorumista

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
Advertisements

Ongelmia ja haasteita: 1. Tekniset ongelmat, aikataulu ja ohjeistus
Suunnittelija Janne Pölönen
Tekniset ongelmat, aikataulu ja ohjeistus OKM:stä johtuvat ongelmat Tiukka aikataulu Ohjeistus myöhässä tiedonkeruuseen nähden Muutokset ohjeistuksessa.
Julkaisutiedonkeruun 2014 ohjeistus
OKM: N J ULKAISUTIETOJENKERUUPROSESSI JA SEN KEHITTÄMINEN Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Yliopistotutkimuksen tuottavuus ja vaikuttavuus - profiiliryhmän selvityksiä Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.
CSC:n rooli bibliometrisen aineiston tuottamisessa
Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, VALO, Finland puhelin , fax
Opetus- ja kulttuuriministeriön bibliometriikkatyön linjauksia vuodelle 2015 Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.
Vertaisarviointitunnus julkaisijan ja tiedonkerääjän työkaluna Johanna Lilja, Tieteellisten seurain valtuuskunta.
Julkaisutiedonkeruuseen liittyminen, toteutus ja aikataulu Informaatio- ja keskustelutilaisuus tutkimuslaitosten ja yliopistosairaaloiden liittymisestä.
OKM- JULKAISUTIEDONKERUUN KÄYTÄNNÖT JA V IPUNEN Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Suunnittelija Janne Pölönen, TSV Julkaisutiedonkeruuseminaari 2014
VIRTA-julkaisutietopalvelu julkaisutiedonkeruuseminaari.
J ULKAISUTIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUKSET OKM: N NÄKÖKULMASTA Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Ehdotus CSC:n bibliometriikkapalveluista 1.Korkeakoulujen vuosittainen julkaisutiedonkeruu 2.Korkeakoulujen julkaisutietojen tilastointi ja raportit 3.WoS-
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juuli-julkaisutietoportaali Seminaari tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta.
Käyttäjäkysely osana Lahden kaupunginkirjaston palautejärjestelmää Jari Tyrväinen Kirjastotoimen apulaisjohtaja Kansallisen käyttäjäkyselyn keskustelu-
Henkilöstötiedonkeruun kehittäminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
1 © Jukka Juslin Luokat, attribuutit ja metodit Yleistietoa: seuraavalla koulutusviikolla tarkempi käsittely.
Julkaisutiedot valtakunnalliseksi tietovarannoksi Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto -seminaari Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
OKM: N JULKAISUTIEDONKERUU Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Maj-Lis Aaltonen MI Tietorakenteet Oy tietojärjestelmien suunnittelu, toteutus ja käyttöönotto ETM, informaatikko, toimitusjohtaja MATRI-yhteistyössä vuodesta.
Julkaisufoorumin taustat ja kehitys Janne Pölönen Julkaisufoorumin ohjausryhmän kokous Tieteiden talo, Helsinki Tämä teos on lisensoitu.
Kokemuksia VIRTA- julkaisutietopalvelusta Yrjö Lappalainen / TTY Julkaisutiedonkeruuseminaari 2016 Lappeenranta
JULKAISUFOORUMI 1. paneelikokous Tammikuu Tausta Tieteelliset julkaisut yliopistojen rahoitusperusteena vuodesta 2007, mutta ratkaisevaa määrä,
Ammattikorkeakoulujen julkaisutiedonkeruun kehittäminen Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari Turku.
Open Access -lehtien julkaisumaksujen organisointi Arja Tuuliniemi, Kansalliskirjasto Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
Julkaisusyöttöpalvelun toteutus Hanna-Mari Puuska Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus Hanna-Mari Puuska Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari
Juulin kehittäminen: tilannekatsaus
Vipunen – korkeakoulujen extranet
Tutkimustietojen näkyvyys ja hyödynnettävyys
VIRTA-julkaisutietopalvelun pilotointi
VIRTA-julkaisutietopalvelu
Lupakäytännöt tietojen luovutukseen VIRTA-julkaisutietopalvelusta
Kotilava Kotimaiset tieteelliset lehdet avoimiksi ja vaikuttamaan
VIRTA-julkaisutietopalvelun toteutuksen eteneminen
Tieteellisten seurain valtuuskunta
Julkaisufoorumin kuulumiset
VIRTA-julkaisutietopalvelu
Julkaisutiedonkeruun 2015 ohjeistus
VIRTA-julkaisutietopalvelu
Suomen Akatemia ja VIRTA-julkaisutietopalvelun hyödyntäminen
Julkaisujen syöttöpalvelu
Juuli-julkaisutietoportaali
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus
OKM TIEDONKERUUT Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Julkaisutiedonkeruun 2016 ohjeistus
Melinda-päivän musiikkitunti
OKM:N HALLINNONALALLE
LUMI-hakupalvelu kokoaa ulkomaisia verkkojulkaisuja
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
Konferenssien käsittely
VIRTA-julkaisutietopalvelu ja tutkijan tietovirrat
OKM-julkaisutiedonkeruun käytännöt
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus
Miten hyödynnetään Keravalla?
Suorien tiedonkeruiden tilannekatsaus
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
OKM T&K TIETOJEN TIETOPOHJA Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
JULKAISUFOORUMI JUFO-LUOKAT IMPACT FAKTORI SITAATIOINDEKSI H-INDEKSI
Kirjasampo – kirjallisuuden tiedonhaku
SFX:n haravointi Finnaan
Esityksen transkriptio:

Ajankohtaista Julkaisufoorumista Janne Pölönen & Anna-Sofia Ruth (TSV) Julkaisutiedonkeruuseminaari 2015 31.8.2015 Åbo Akademi

Esityksen sisältö Kertauksena: Julkaisufoorumi-luokan määrittäminen yksittäiselle julkaisulle Yliopistojen julkaisutietojen käsittely VIRTA-palvelun mahdollistamat muutokset JuFo-tietokannan sisältö ja sen hyödyntäminen

Julkaisun JuFo-luokan määrittäminen Yksittäisen artikkelin tai kirjan tasoluokkaa määritettäessä käytetään ko. julkaisun ilmestymisvuonna voimassa ollutta JuFo-tasoa (tai jos ei ollut luokitettu vielä ilmestymisvuonna, ensimmäistä saatavilla olevaa tasoa) Tiedot löytyvät julkaisukanavahausta Vertaisarvioitujen lehti- ja kokoomateosartikkelien (A1-A3) sekä erillisteosten (C1) Julkaisufoorumi-luokan määrittää ensisijaisesti julkaisusarjan saama tasoluokka (lehti/sarja) Kirjakustantajan tasoluokkaa käytetään ainoastaan kokoomateos-artikkelien (A3) ja erillisteosten (C1) Julkaisufoorumi-luokan määrittämiseen siinä tapauksessa, että niitä ei ole julkaistu julkaisusarjassa tai julkaisusarjaa ei ole päätetty luokitella Pääsääntö on, että kotimaiset kirjasarjat on luokiteltu, mutta ulkomaisten kirjakustantajien kirjasarjoja ei erikseen luokitella Lähinnä tietojenkäsittelytieteessä ja tekniikan aloilla tyypillisten vertaisarvioitujen konferenssiartikkelien (A4) tasoluokka määritetään luokitellun konferenssin vakiintuneen nimen perusteella Huomiota kannattaa siis kiinnittää sekä artikkelin ”julkaisualustaan” että artikkelin tieteenalaan – mikä on lopputuotos?

Yliopistojen julkaisutietojen käsittely ja julkaisukanavien täydennysarviointi Julkaisukanavien sekä JuFo-luokkien tunnistaminen on tehty kerralla kaikille yliopistojen ilmoittamille julkaisuille CSC:n ja TSV:n yhteistyönä maalis-huhtikuun vaihteessa. Paneelit ovat arvioineet julkaisuaineistosta tunnistetut luokittamattomat kanavat huhti-toukokuussa, jolloin kanavien ja julkaisujen JuFo-luokat ovat tiedossa kesäkuun aikana. Lisäksi on täydennysarvioitu JuFon verkkosivun kautta tasolle 1 ehdotettuja kanavia neljä kertaa vuodessa. Jatkossa tutkimusorganisaatiot voivat siirtää julkaisutietojaan CSC:n toteuttamaan VIRTA-julkaisutietopalveluun joko jatkuvasti päivittäin tai kerralla ennen vuosittaisen tilastopoiminnan ajankohtaa.

VIRTA-julkaisutietopalvelu ja julkaisukanavien jatkuva täydennysarviointi VIRTA-julkaisutietopalvelun ja TSV:n ehdotussivun kautta tunnistettuja uusia kanavia voidaan vuoden 2016 alusta siirtää paneelien arvioitavaksi jatkuvasti. Sama koskee tasoluokkia 0 ja 1 koskevia muutosehdotuksia. Arvioitavat kanavat lisätään arviointisivustolle paneelien työlistalle, ja kunkin kanavan käsittelyyn on aikaa 60 päivää. Kun kanavan tasoluokka (0 tai 1) on selvillä, tieto päivittyy automaattisesti VIRTA-julkaisutietopalveluun. Julkaisukanavatietokantaa on mahdollista hyödyntää entistä monipuolisemmin CSC:n tarjoaman koneluettavan rajapinnan kautta.

JuFon julkaisukanavatietokanta

Nykyisin saatavilla olevat sisällöt JuFon hakusivulta saa ladattua seuraavat tiedot: JufoID Nimi Julkaisukanavan tyyppi Nykyinen tasoluokka Entiset tasoluokat (vuodesta 2012 alkaen) Tunnisteet: ISSN1 (print) ja ISSN2 (online), ISBN-tunnusten alkuosat Konferenssin lyhenne Julkaisumaa DOAJ ja SherpaRoMEO -indikaattorit Tila (aktiivinen vs. inaktiivinen)

Lisäksi kanavakohtaisessa näkymässä http://www.tsv.fi/julkaisufoorumi/haku.php?lang=

Muita kenttiä tietokannassa CSC:ssä suunnitteilla olevan rajapinnan kautta tutkimusorganisaatioiden on näiden lisäksi mahdollista lukea omaan järjestelmäänsä julkaisukanavatietokannan muutakin sisältöä: Re-evaluation = onko sillä hetkellä mukana arvioinnissa Active binary = poistettu vai mukana luokituksessa Julkaisukanavan luonti- ja muokkauspäivämäärät Conference source = konferenssin lähde esim. IEEE tai LNCS Scientific/professional/general = julkaisukanavan kohderyhmä Confirmed ISSN = sarjajulkaisun (kirjasarja, journaali, konferenssijulkaisu) ISSN-tunnus löytyy ISSN-keskuksen portaalista

Kommentteja, kysymyksiä, muuta palautetta?

Lisätietoja julkaisufoorumi@tsv.fi www.tsv.fi/julkaisufoorumi https://twitter.com/tsv_media