Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Advertisements

Tilannekatsaus sovelluskehitysprojektiin Marraskuu 2008 Ilkka Kommeri
Julkaisuportaalin prototyyppi Tutki-ohjausryhmä, Jyrki Ilva
Sonera content gateway-rajapinnan ohjelmointi
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Mikko Arasmaa / Tietohallinto
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Suurten ja keskisuurten yhteinen lippu- ja maksujärjestelmä Tausta, tavoitteet ja tulokset Oheisaineisto nro 2 Pela §
Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista)
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Mitä on projektinhallinta?
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Hyrrä Sähköinen asiointi hanke-, yritys- ja rakennetuissa
Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointiprojekti Pekka Kähkipuro,
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Kooste Finna-organisaatioiden palautekyselystä Finna-konsortiokokous
Sisäinen viestintä Eelis Aaltonen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
Linda-päivä Luettelointiryhmän puheenvuoro Pirjo Korhonen.
Kulttuurin ja luovan alan T&K-projektien sisäisen arvioinnin kehittäminen Metropolia Ammattikorkeakoulussa Robert Arpo
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (284) (VM003:00/2007) Ohjausryhmän kokousmuistio Pekka Kuittinen projektipäällikkö.
Projektin esittely Nyt kääritään hihat! | Suomi.fi 2:n toteutus, aloitustilaisuus Päivi Eerola, projektipäällikkö
S11-08 Workflow-tuote tuotantojärjestelmien integraatiossa Projektisuunnitelma.
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.3.
Tietohallinnon nykytilan analyysi Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista)
Valtorin Virtu- tunnistuspalvelun käyttöönotto Tullissa Jari Kokko Kehityspäällikkö Tulli.
Keski-Uusimaa-lehden klubikortin esittelytilaisuuden projektisuunnitelma Rauli, Janne, Katja ja Heidi.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Haka pilottihaku 2007 Haka käyttäjien kokoontuminen
OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta.
Tiptop - tilannekatsaus Mats Lindstedt. 1. Tilannekatsaus Aikataulu Kustannukset Resurssit Laatu Riskit Kansallinen palvelumalli Liikennevalot.
jew1 Systeemityön eteneminen opintojaksolla Ohjelmiston suunnittelutaito Opintojakson eteneminen.ppt.
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
Tiptop – kuukausiraportti 05/2012 Mats Lindstedt.
VETOVOIMAA MAASEUDULLE YHTEISTOIMINNALLA JA VERKOSTOITUMALLA
Aluehallintovirastojen hallinnollisten tehtävien kokoaminen HALKO-projekti Tilannekatsaus
Yrityksen projektisuunnitelma
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Projektipäällikkö Leena Palmén VM/VNTHY
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
Yleisneuvontapalvelu
Tavoitteet ja mittarit 2015
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
Julkaisujen syöttöpalvelu
Mukaan Finnaan - liittymisprosessin vaiheet
Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0
Sanastoeditori-projektin periaatteet
Työkaluja tehtävien tueksi
Kuntatieto –ohjelman Muutosseminaari
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4
Projektitoiminta TUOL0006 Harjoitustyö Projektisuunnitelma
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
Kanta-hankehallinto ja koordinaation kehittäminen
Nostotilaukset Kouluttaja Kari Marjeta | Tse Kiinteistöt Oy Tilaukset Puh
Mahdollisuuksia avautuu tästä – Pohjois-Savon rakennerahastoinfo
Projektin tilannekatsaus
ODA – Omat digiajan hyvinvointipalvelut
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Arvioinnista arkipäivää
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Yrityksen projektisuunnitelma
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Esityksen transkriptio:

Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti 10.6.2008 Mika Tukiainen

Projektin loppuraportti: Projektin organisointi Projektin omistaja Valtiovarainministeriö/VNTHY/Suomifi-toimitus/Mika Tukiainen Projektin ohjausryhmä Seppo Kurkinen, Tapani Puisto, Pirkko Romakkaniemi, Mika Tukiainen (Mari Kervinen), Kari Kekki Projektipäällikkö Mika Tukiainen (Mari Kervinen 31.10.2007 saakka) Projektiryhmä Ei projektiryhmää Aloitustilaisuus Helmikuu 2008 Ohjausryhmän kokoukset Projektiryhmän kokoukset - Päättäminen 17.6.2008 Lisätietoja Projektin loppuunsaattamista viivästytti KATSO-organisaatiotunnistautumisen lisenssi- ja tekniset ongelmat. KATSO-tunnistautumista ei toistaiseksi toteuteta Lomake.fi-alustalle. Projekti toteutettu Itellan, VNTHY:n ja ValtIT:n välillä. Tarvittavat käyttöliittymät on toteuttanut Uoma. Projektia ei asetettu mutta viety hankkeena Hareen.

Projektin loppuraportti: Tuotokset ja tulokset Lomake.fi-alustalla käytössä VETUMA, ulkomaalaisten tilinumerojen tarkistukset ja PDF-muodostus saapuneista verkkolomakkeista, VETUMAssa tarvittavat käyttöliittymät Tulokset Projektissa saavutettiin sille annetut tavoitteet KATSOa lukuunottamatta. Lomake.fi-alustalla käytössä VETUMA-palvelu. Lisätietoja Lomake.fi-alustan organisaatioista osa on siirtynyt tunnistautumismenetelmässä käyttämään VETUMAa. Kaikki Lomake.fi-alustan organisaatiot ovat tehneet VETUMA-sopimukset mutta osalla organisaatioista VETUMAn käyttöönotto on toteuttamatta pankkisopimusten puutteen vuoksi. KATSO-tunnistautumista ei tässä projektissa toteuteta.

Projektin loppuraportti: Arvio onnistumisesta 1 Projektisuunnitelma Toteutuminen Projektin tarkoitus / tehtävä Lomake.fi-alustalle toteutetaan asiointipalveluihin kuuluvia yleiskäyttöisiä toiminnallisuuksia, jotka on kaikkien Lomake.fi-alustalla mukana olevien organisaatioiden käytettävissä. Kustannuksissa säästetään, kun ei kehitetä Lomake.fi-alustan omia tunnistautumisratkaisuja. Saavutettiin. Projektin tulos Lomake.fi-alustalla käytössä uusia ominaisuuksia, jotka otettavissa kaikkien alustalla mukana olevien organisaatioiden käyttöön. VETUMAn käyttöönotto Lomake.fi-organisaatioilla kesken. Projektin tuotokset VETUMA ja siinä tarvittavat käyttöliittymät käytössä Ulkomaalaisten tilinumeroiden tarkastus (IBAN, SWIFT) PDF-muodostus saapuneista verkkolomakkeista KATSO-tunnistautumista lukuun ottamatta muut projektille asetetut tuotokset toteutuivat. Projektin rajaukset / riippuvuudet Ei ole Tulevaisuudessa KATSO-yritystunnistautumisen käyttöönotto sähköisissä asiointipalveluissa. Konkreettiset tavoitteet ja mittarit Tilinumerotarkistukset käyttöön 03/2007 Pdf-muodostus käyttöön 05/2007 VETUMA otettu käyttöön Lomake.fi-alustalla 09/2007 Tiedotustilaisuudet Lomake.fi-alustalla mukana oleville organisaatioille VETUMAsta 08/2007 Projektia aloitettaessa ei tiedetty KATSOn lisenssimaksuista tai teknisen toteutuksen ongelmista.

Projektin loppuraportti: Arvio onnistumisesta 2 Projektisuunnitelma Toteutuminen Aikataulu 03/2007 – 12/2007 03/2007 – 05/2008. Projektin aikataulu pysyi muiden kuin KATSOn osalta. KATSOsta selvitetty lisenssimaksuja ja teknisen toteutuksen mahddollisuuksia. Käytetyt resurssit Kustannukset toteutuksista 111 600 e josta VNTHYn osuus 31 600 e ja ValtItn 80 000 e. Vuosittainen ylläpito tässä hankkeessa toteutettujen tulosten osalta 12 060 e. VNTHY maksaa ylläpitoon liittyvät kustannukset Lisäksi käyttöliittymäsuunnittelu ja toteutus 6 000 e. ValtIt maksanut organisaatioiden VETUMA-liittymismaksun vuonna 2007. Kustannukset toteutuivat budjetin mukaisesti. KATSOn integroimisesta Lomake.fi-alustalle maksettu Itellalle puolet. Suoritettusta maksuerästä hyvitetään tekemättömän työn osuus. Projektin suunnittelu Selvitys KATSOn integroimisen edellytyksistä Lomake.fi-alustan osaksi puutteellista. Olisi vaatinut aluksi tiiviimpää yhteistyötä VEROn sekä KATSOn teknisen toimittajan kanssa. Projektinhallinta Ohjausryhmän seurantapalavereihin touko-, kesä-, syys- ja joulukuussa 2007, Asiointi- ja lomakepalvelujen kehittämisryhmä Järjestelmätoimittajan kanssa kolme työpalaveria. Projektin edistymisestä tiedotettu jokaisessa asiointi- ja lomakepalvelujen kehittämisryhmän kokouksessa. Viestintä Tiedotus VETUMAn ja KATSOn käyttöönotoista Lomake.fi-alustalla mukana oleville organisaatioille. Tiedotustilaisuudet 08/2007, joissa mukana kaikki alustalla mukana olevat organisaatiot, www.suomi.fi/vetuma -sivusto Viestintää Laatua verkkoon –sivustolla Riskien hallinta Riskianalyysi Riskianalyysissä KATSOn toteutuminen todettiin pieneksi riskiksi. Riski toteutui: lisenssimaksut, tekninen toteutus, KATSOn kilpailutus ja sen mukanaan tuomat ongelmat palvelun käyttöönotossa.

Projektin loppuraportti: Projektin tulosten varmistaminen Jatkotoimenpiteet Kuka Mitä, miten Milloin ValtIt KATSO-tunnistautumisen osalta selvitettävä miten organisaatioiden tunnistautuminen voidaan hoitaa tulevaisuudessa. Sähköisissä asiointipalveluissa tärkeää tunnistaa yritys ja tämän edustaja. KATSOn käyttöönotolle on organisaatioilta puolelta painetta. 06/2008 -> Huom. jos projektilta on jäänyt jotain tekemättä, kirjaa se myös tähän, jotta voidaan ottaa kantaa, onko tarpeen tehdä myöhemmin

Projektin loppuraportti: Projektidokumentointi Projektimateriaalia (linkit) Haresta VM037:00/2007 Z:\KANSALAISPALVELUT\Järjestelmien ylläpito ja kehitys\Lomake.fi-alusta\Kehittäminen_2007